Krema za telo, ki te bo navdušila!

Če si to poletje uživala na morju, pohajkovala po hribih ali se podala na ogled večjih mest – eno je gotovo, tvoja koža po poletju potrebuje obnovo! Krema za telo, ki sem jo izdelala, je odlična rešitev za suho kožo, ki je poškodovana zaradi sončnih žarkov. Tvoji koži bo povrnila elastičnost in jo vidno navlažila!

Kremo za telo sem izdelala takoj po povratku z morja. Na morju in v popolni divjini sem malo pozabila na lepotne rituale vsakdanjika, kar se je seveda poznalo na moji koži – posebej ob vsakodnevni izpostavljenosti sončnim žarkom …

Navadno so izdelki za telo precej “skopi” in vsebujejo pretežno vodo – sploh če losjone kupuješ v trgovini – medtem ko si pri izdelkih za obraz privoščimo bistveno več. No, mislim, da naša koža zasluži najboljše, zato pri izbiri sestavin nisem skoparila!

Odločila sem se za gostejšo teksturo, saj sem želela vključiti večje količine rastlinskih olj in masel, ki kožo izdatno hranijo in negujejo. Ker je bila moja koža suha in ovela, sem vključila veliko aktivnih kozmetičnih učinkovin z vlažilnim delovanjem.

Karite, mandelj in argan delujejo antioksidativno in so odlična izbira za poškodovano kožo, ki potrebuje dodatno nego, rakitovec pa je olje št. 1 pri koži, izčrpani zaradi posledic sončnih žarkov.

Vlažilno bombo v tem losjonu predstavljajo vegeluron, glicerin in provitamin B5. Izvleček ognjiča deluje antioksidativno, protimikrobno in protivnetno, zato je odličen za nego poškodovane, vnete in razpokane kože. V kombinaciji z eteričnim oljem prave sivke in sladke pomaranče se ustvari prijeten vonj, ki vzbuja lahkotnost poletnih dni.

Krema za telo – recept

Količina: 100 g

FAZA A

FAZA B

FAZA C

FAZA D

FAZA E

Postopek

  1. V prvi čaši natehtamo sestavine faze A.
  2. V drugi fazi natehtamo sestavine faze B.
  3. V tretji, manjši čaši, zmešamo ksantan gumi in glicerin, da dobimo gladko zmes.
  4. Prvo in drugo čašo postavimo v vodno kopel in obe fazi segrevamo do 75-80 C.
  5. Ko je temperatura ustrezna, čaši vzamemo iz vode in med mešanjem vodno fazo vlivamo v oljno.
  6. Nato nekaj minut homogeniziramo s paličnim mešalnikom.
  7. V emulzijo damo zmes ksantan gumija in glicerina ter vmešamo. Znova homogeniziramo.
  8. V še toplo emulzijo /nad 40 C) dodamo CO2 ognjiča.
  9. Ko se emulzija ohladi na 40 C, dodamo sestavine faze E.
  10. Na koncu vse sestavine dobro vmešamo, preverimo pH in po potrebi uskladimo.
  11. Shranimo v primerni embalaži.

Krema ob nanosu vidno izboljša tonus kože. Občutek na koži je res prijeten, saj se hitro vpije, a še dolgo po nanosu ostane navlažena in nahranjena.

Katere sestavine lahko nadomestiš?

Če imaš doma druga rastlinska olja ali masla, jih seveda uporabi. Prav tako velja za hidrolate. Od aktivnih učinkovin bi svetovala, da vključiš vsaj dve vlažili, recimo vegeluron in glicerin, ter aktivno regenerativno učinkovino – CO2 ognjiča ali CO2 rakitovca.

Vegeluron je po mojih izkušnjah najboljše vlažilo in vse uporabnice, ki so kdaj preizkusile to sestavino, vedno znova prihajajo ponjo. Gre za izvleček gobe z izjemnimi senzoričnimi kvalitetami (izboljša mazljivost in vpojnost kreme). Je naravna alternativa hialuronske kisline. Po želji lahko v tem receptu vegeluron nadomestiš s hialuronsko kislino, a ni povsem isti učinek.

Če si bila na delavnicah izdelave krem ali že izdeluješ svoje kreme, potem sem prepričana, da z izdelavo tega izdelka ne bo težav. Začetnikom vseeno priporočam, da se najprej lotite izdelave preprostih izdelkov, recimo stepenega karitejevega masla.

Bi rada obvladala izdelavo individualiziranih krem? Spletni tečaj Formulacija emulzij po meri kože lahko predelaš kadarkoli preko spleta. Če pa te zanima poglobljen enoletni tečaj, ki ti bo odprl čisto nov svet naravne kozmetike, se nam pridruži v Šoli formulacije naravne kozmetike.

✨ Vse sestavine lahko kupiš v naši spetni trgovini! ✨

Prijetno ustvarjanje ob koncu poletja ti želim!

2 misli na “Krema za telo, ki te bo navdušila!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja