Ali moram ob prehodu v zimo spremeniti nego kože?

Vstopamo v tisti del leta, ko se svet okoli nas obarva v nešteto čudovitih toplih barv in ko zadiši po cimetu, klinčkih in rumu. Iz zadnjega dela omare sem že privlekla plašč in zimske čevlje, tako da sem pripravljena na muhasto vreme. Kako pa se je na vremenske spremembe odzvala moja koža?

Piše: Pia Berglez, dipl. kozmetologinja

 

Nadaljuj z branjem

Recept: Prestižno obrazno olje Bakuchiol

O delovanju in lastnostih čudovite sestavine bakuchiol je Pia obsežno govorila v prejšnjem blogu. V tem blogu pa želim z vami podeliti recept za obrazno olje s potentnim antioksidativnim in pomlajevalnim delovanjem.

Prestižno obrazno olje Bakuchiol bo prijetno presenetil tudi tiste z najvišjimi zahtevami po učinkovitih kozmetičnih izdelkih.

 

Nadaljuj z branjem

Dve luksuzni recepturi s ceramidi

V prejšnjem blogu si spoznala vse o ceramidih. Zdaj je čas, da informacije prenesemo v prakso in se lotimo formuliranja izdelkov s ceramidi. V tem blogu boš spoznala specifike formuliranja s ceramidi, s tabo pa bom delila dva recepta, da bo začetek malce lažji! Recepturi sta napredni in sta namenjeni izkušenim izdelovalcem emulzij, saj je sam postopek izdelave zaradi vključevanja ceramidov zelo zahteven. Avtorica tega bloga sem Pia Berglez.

Nadaljuj z branjem

Ceramidi v naravni kozmetiki

Ceramidi postajajo vse bolj priljubljena in iskana sestavina kozmetičnih izdelkov. V današnjem zapisu bomo spoznale, kaj ceramidi so, čemu v kozmetiki sploh služijo in kako jih lahko vključujemo v lastne formulacije kozmetičnih izdelkov. O ceramidih piše Pia Berglez, absolventka kozmetologije.

Nadaljuj z branjem

Kateri konzervans izbrati v naravni kozmetiki

Izdeluješ svojo kozmetiko in nisi prepričana, ali si uporabili pravi konzervans? Te zanima, katere konzervanse lahko uporabiš v naravni kozmetiki? Razmišljaš o prodaji kozmetike in bi rada vedela, kateri konzervans bo najboljši za tvoj izdelek? Da bi razrešili ta vprašanja, sem k sodelovanju povabila Pio Berglez, absolventko kozmetologije, ki pravkar končuje s pisanjem diplomske naloge o konzervansih v naravni kozmetiki.

Nadaljuj z branjem

Olja za telo in naravne dišave, ki prebudijo čute!

Novembra 2020 je luč sveta uzrla moja prva kolekcija Makosh, ki zajema tri olja za telo, dva oljna parfuma in dve meglici za prostor. Čeprav najbolj uživam v poučevanju in širjenju znanja, sem želela svoje znanje in izkušnje “zapakirati” v malce drugačni obliki. Te zanima, kako je kolekcija nastajala in kaj sporoča? Vabljena k branju tega bloga.

Kolekcija Makosh zajema tri olja za telo, dve naravni dišavi in dve razpršili za prostor.

Nadaljuj z branjem

5-minutna samomasaža za sprostitev

Imaš rada masažo? Uh, ne poznam nikogar, ki ne bi užival v njej … Masažni saloni so zaprti, ravno ko bi se masažica najbolj prilegla! Odlična rešitev je, da se naučiš preprostih tehnik masaže obraza in glave. Jaz sem se je naučila v e-tečaju Celostna masaža obraza in glave, katerega avtorica je Polona Kršmanc Šiško, dolgoletna predavateljica v Magnoliji, naša strokovnjakinja za velnes ter masažo. V tem blogu bo Polona predstavila nekaj preprostih masažnih gibov, ki jih lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli.

Nadaljuj z branjem