Loading..

Izdelek je v košarici.Pričaraj si cvetoči vrt!

Magnolijin blog

 • Detoks maska za obraz

  Tudi naša koža potrebuje pomladno prebujenje! Privoščite ji ga z masko, ki čisti in obnavlja kožo. Večino sestavin boste našli v svoji kuhinji!

  SAMSUNG CSC

  Preberi več

 • Aromaterapevtski roll-on za pomladne dni

  Pomlad je pred vrati in medtem ko nestrpno pričakujemo prve rožice, si lahko pripravimo preproste aromatične recepture, ki nas bodo spremljale skozi pomlad in le-to naredile še lepšo, bolj dišečo ...

  IMG_5192m

  Preberi več

 • ABC parfumeristike v praksi

  Ko sem pred dobrimi štirinajstimi leti izdelala svoj prvi parfum, se mi ni niti sanjalo, da se podajam na eno najbolj razburljivih avantur svojega življenja. Strast, ki sem jo začutila ob prvem srečanju s parfumeristiko, se je ohranila vse do danes - ob vsem znanju in izkušnjah, ki sem jih pridobila v tem času, se je še okrepila.

  SAMSUNG CSC

  Preberi več

 • Zimski solsticij in aromatični rituali

  Danes je najkrajši dan v letu in najdaljša, najtemnejša noč - narava se nahaja v najgloblji temi, preden se vse znova rodi. Ta čas je še posebej skrivnosten in marsikdo občuti notranji nemir. Pogasimo ga lahko tako, da se uglasimo z ritmi narave - v ritualih, tako kot so to počeli naši predniki ...

  01190017

   

   

   

  Preberi več

 • "Gozdna kopel"

  Na tečajih parfumeristike in aromaterapije so moji udeleženci za svojo prvo domačo nalogo dobili "sprehod po gozdu". Zdaj jo podeljujem še bralcem tega bloga. Namesto da se ta vikend odpravite v nakupovalni center, se raje sprehodite po gozdu. Prihranili boste denar in živce!

  260148_215276025179550_4413516_n Preberi več

 • Zakaj so botanični parfumi tako drugačni od sintetičnih?

  Čedalje več ljudi ne želi več uporabljati komercialnih parfumov. Pravijo, da so preveč agresivni in da iščejo nekaj naravnega. Če imajo srečo, najdejo Magnolijo in se udeležijo naših delavnic botanične parfumeristike. Kar pa se pogosto konča z zasvojenostjo ... ;)

  IMG_2608m

  Preberi več

 • Recenzija knjige: Sodobna kozmetika

  Izdelava lastnih kozmetičnih izdelkov postaja čedalje bolj priljubljena, saj nam omogoča, da izdelamo povsem individualni pripravek glede na fiziologijo kože, osebne preference in čustveno stanje. Vendar se pri tem pogosto znajdemo v zagati – katere sestavine naj izberem, v kolikšnem odstotku naj jih vključim v izdelek in kako naj jih kombiniram med seboj, da dosežem optimalni učinek?

  10190002

  Preberi več

 • Vonji jeseni

  Če bi skušali opisati vonj jeseni, kako bi rekli, da diši? Zame je vonj jeseni najčudovitejši vonj: v njem se vonj mokrih listov prepleta z dimom, in jesenski veter v sebi nosi hladen ozonski vonj. Jesen najraje preživim v gozdu, ki je moj vir inspiracij pri kreiranju parfumov.

  IMG_5265mm

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Preberi več

 • Trendi v naravni kozmetiki

  Naravna kozmetika doživlja evolucijo! To mi je postalo jasno na mojem poletnem domovanju v New Yorku. Medtem ko sem se pred leti, ko sem tu živela, zadovoljila s karitejevim maslom, ki sem ga v kosu kupovala na ulici pri mojem afriškem sosedu, me je tokrat preplavil dišeči val nišne organske kozmetike z vseh koncev sveta, v ultra-moderni embalaži.

  13693012_1243070755733400_2702401754557697629_o

   

   

   

   

  Preberi več

 • Dezodorant za dišeče pazduhe

  Izdelati dezodorant, ki bo učinkovit in koži prijazen, je pravi izziv. Večina izdelovalcev domače kozmetike prisega na sodo bikarbono, ki zaradi bazičnega pH-ja ne ustreza fiziologiji naše kože in je v kozmetičnih izdelkih ne priporočam. V tej recepturi sem posegla po modernih aktivnih učinkovinah, ki dezodorirajo in preprečujejo nastanek neprijetnih vonjev.

  SAMSUNG CSC

  Preberi več

Izdelki 1 do 10 od skupaj 91

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 10