Bergamotka, opojni vonj Kalabrije

Kot aromaterapevtki in parfumerki se mi zdi ključno, da spoznam rastline, iz katerih so pridobljena eterična olja. Nekatere rastejo v moji okolici, da bi spoznala druge, pa se mi zdi prav dober izgovor za potovanje. Tokrat sem se odpravila v Kalabrijo, ki slovi kot domovina bergamotke!

Kalabrija ponuja čudovito aromatično razvajanje! Sadež v sredini je bergamotka.
Nadaljuj z branjem

Zeliščni snopki za vsakodnevno sprostitev

Masaža z zeliščnimi snopki je moja najljubša masaža! Prijeten aromatičen vonj in toplota snopkov še poudarita sproščujoče učinke masaže. Nad masažnimi snopki sem navdušila tudi svoje otroke – včasih jim snopek pogrejem samo, da se malo pocrkljamo … O tem, kako izdelamo in uporabimo masažne snopke sem povprašala Polono Kršmanc Šiško, ki v Magnoliji skrbi za znanje iz različnih masažnih tehnik.

Uporaba zeliščnih snopkov je čudovita aromatična izkušnja!
Nadaljuj z branjem

Kako globoko v kožo prodre kozmetika?

Piše: Pia Berglez, dipl. kozmetologinja

Verjetno si se že srečala z zastrašujočim podatkom, da se od 60 do 100 % vseh snovi, ki jih naneseš na kožo, absorbira neposredno v krvni obtok. Vendar ali to zares drži?

Trditve, ki krožijo po spletu in govorijo o tem, da je naravna samo tista kozmetika, ki jo lahko pojemo, zagotovo ne držijo.
Nadaljuj z branjem

Ali moram ob prehodu v zimo spremeniti nego kože?

Vstopamo v tisti del leta, ko se svet okoli nas obarva v nešteto čudovitih toplih barv in ko zadiši po cimetu, klinčkih in rumu. Iz zadnjega dela omare sem že privlekla plašč in zimske čevlje, tako da sem pripravljena na muhasto vreme. Kako pa se je na vremenske spremembe odzvala moja koža?

Piše: Pia Berglez, dipl. kozmetologinja

 

Nadaljuj z branjem

Recept: Prestižno obrazno olje Bakuchiol

O delovanju in lastnostih čudovite sestavine bakuchiol je Pia obsežno govorila v prejšnjem blogu. V tem blogu pa želim z vami podeliti recept za obrazno olje s potentnim antioksidativnim in pomlajevalnim delovanjem.

Prestižno obrazno olje Bakuchiol bo prijetno presenetil tudi tiste z najvišjimi zahtevami po učinkovitih kozmetičnih izdelkih.

 

Nadaljuj z branjem

Dve luksuzni recepturi s ceramidi

V prejšnjem blogu si spoznala vse o ceramidih. Zdaj je čas, da informacije prenesemo v prakso in se lotimo formuliranja izdelkov s ceramidi. V tem blogu boš spoznala specifike formuliranja s ceramidi, s tabo pa bom delila dva recepta, da bo začetek malce lažji! Recepturi sta napredni in sta namenjeni izkušenim izdelovalcem emulzij, saj je sam postopek izdelave zaradi vključevanja ceramidov zelo zahteven. Avtorica tega bloga sem Pia Berglez.

Nadaljuj z branjem