Politika zasebnosti

Kdo smo

Spletno stran www.magnolija.si upravlja Super Bloom d.o.o., Krstenica 7, 5213 Kanal.
Kontaktirate nas lahko preko kontaktnih obrazcev na tej spletni strani, elektronske pošte info@magnolija.si ali na telefon +386 (0)1 8971 041.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalci na spletni strani oddajo komentar zbiramo podatke v obrazcu za oddajo komentarja ter tudi IP naslov ter podatke uporabljenega brskalnika (user agent string) z namenom preprečevanja neželenih komentarjev (spam).
Iz vašega elektronskega naslova ustvarimo anonimiziran niz (hash), ki ga pošljemo servisu Gravatar. Politika zasebnosti za Gravatar je dostopna tukaj. Če uporabljate Gravatar, bo po odobritvi vašega komentarja vaša profilna slika javno vidna ob komentarju.

Mediji

Če na spletno stran nalagate medije (slike, video, …), pred nalaganjem iz njih odstranite lokacijske podatke (EXIF GPS). Obiskovalci spletne strani lahko slike prenesejo in iz njih te podatke izluščijo.

Kontaktni obrazci

Posredovani podatki (ime, elektronski naslov, zadeva, vsebina sporočila in morebitni drugi podatki iz obrazca) se shranijo na strežniku in pošljejo po elektronski pošti in jih lahko uporabimo, da vam odgovorimo na posredovano vprašanje. Teh podatkov brez vašega izrecnega privoljenja ne bomo uporabili za nadaljnje marketinške dejavnosti.

Piškotki

Če na spletni strani oddate komentar, se lahko odločite za shranjevanje vašega imena, elekronskega naslova in naslova spletne strani v piškotkih. To je namenjeno poenostavitvi oddajanja nadaljnjih komentarjev, saj vam teh polj ne bo potrebno ponovno izpolnjevati. Ti poškotki se na vašem računalniku hranijo eno leto.
Če imate na spletni strani odprt račun in se prijavite, bomo nastavili začasni piškotek da ugotovimo, če vaš brskalnik podpira piškotke. Te piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se pobriše, ko zaprete brskalnik.
Ko se prijavite, bomo tudi nastavili več piškotkov, v kateri se shranijo vaši prijavni podatki in izbire prikaza strani. Prijavni piškotki se pobrišejo po dveh dneh, piškotki za nastavitve prikaza pa po enem letu. Če pri prijavi izberete možnost “zapomni si me”, se prijavni piškotki pobrišejo po dveh tednih. Po odjavi iz vašega računa se prijavni piškotki takoj pobrišejo.
Če urejate ali objavite vsebino, se bo v brskalniku nastavil dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov ampak vsebuje ID številko vsebine, ki ste jo urejali. Pobriše se po enem dnevu.

Vstavljene vsebine z zunanjih spletnih strani

Vsebine na strani imajo lahko vstavljeno vsebino (npr. videi, slike, članki ipd.) iz zunanjih virov. Vstavljena vsebina se obnaša enako, kot če bi obiskovalec do vsebine dostopal na izvorni spletni strani.
Te spletne strani lahko zbirajo vaše podatke, uporabljajo piškotke, vključujejo sledenje s strani tretjih oseb in nadzorujejo vašo interakcijo z vključeno vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vključeno vsebino, če ste prijavljeni na stran, od koder je vključena vsebina.

Analitika

Za spremljanje obiska in izboljšave spletne strani uporabljamo programsko opremo nameščeno na lastnih strežnikih. Zbranih osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.
Za namen analitike se uporabljajo piškotki _pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses in _pk_hsr, ki jih nastavi naša spletna stran (first party).
Za prikaz prilagojenih oglasov uporabnikom Facebooka imamo na strani vključem tudi t. i. “Facebook Pixel.” Za to vsebino velja politika zasebnosti Facebooka.

Komu posredujemo vaše podatke

Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, razen če je to potrebno za izpolnitev naročila oz. izvedbo naročene storitve ali da zadostimo zakonskim zahtevam.

Kako dolgo obdržimo vaše podatke

Če oddate komentar, se komentar in metapodatki obdržijo za nedoločen čas. Zaradi tega lahko vaše nadaljnje komentarje objavimo avtomatsko in jih ni potrebno posebej odobriti.
Za uporabnike, ki se prijavijo na naši spletni strani, hranimo vse podatke, ki so vpisani v njihovem profilu. Uporabniki lahko svoje podatke kadarkoli  vidijo, urejajo ali pobrišejo (razen uporabniškega imena, ki ga ni mogoče spremeniti). Te podatke lahko vidijo tudi upravniki spletne strani.

Vaše pravice do podatkov

Če imate na tej strani odprt račun ali ste oddali komentar, lahko zahtevate izvoz osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Zahtevate lahko tudi, da izbrišemo vse vaše osebne podatke, ki jih hranimo. To ne velja za podatke, ki jih hranimo zaradi administrativnih, pravnih ali varnostnih razlogov.

Kam pošiljamo vaše podatke

Komentarji obiskovalcev se lahko preverijo pri storitvah za zaščito pred neželenimi komentarji.

Dodatne informacije

Kako varujemo vaše podatke

Strežniki, na katerih hranimo vaše podatke so namenski. Spletna stran www.magnolija.si si ne deli gostovanja z drugimi spletnimi stranmi, preko katerih bi lahko prišlo do vdora. Varnostne kopiranje izvajamo vsaj enkrat dnevno na drugo lokacijo, kjer se podatki shranjujejo na šifriranih nosilcih. Vsi strežniki so zaščiteni s požarnim zidom ter varnostno okrepljeni.
Programsko opremo spletne strani redno vzdržujemo in nadgrajujemo. Vsa uporabljena programska oprema ima varnostno podporo.

Procedure za primer vdora

V primeru vdora bomo opravili vse zakonsko zahtevane procedure, vključno z obveščanjem strank o morebitni izpostavljenosti njihovih osebnih podatkov.

Samodejno odločanje ali profiliranje

Iz podatkov o nakupih, brksanju in drugimi interakcijami s spletno stranjo (analitika) lahko obiskovalcem ponudimo njim prilagojeno ponudbo.