Šola formulacije naravne kozmetike

Vse, kar moraš vedeti o izdelavi vrhunske naravne in ekološke kozmetike!

z Nino Medved in dr. Nino Kočevar Glavač

Šola formulacije naravne kozmetike je edini celoletni program v Sloveniji, ki te vodi od formulacije izdelkov za obraz, telo in lase do lansiranja lastne blagovne znamke.

Po koncu tečaja boš samostojno kreirala recepture, ki odražajo potrebe različnih tipov kože, pa tudi tvoje vrednote in tvoje najljubše sestavine!

Ni dogodkov

Rada bi se ti zahvalila za krasno e-šolo, čudovit odnos do nas tečajnic in vseh napotkov in koristnih nasvetov, ki si jih delila z nami. Veseli me tudi, da smo se na srečanju spoznale v živo in ne dvomim, da se bova še večkrat srečali. – Heda

Izdelava naravne kozmetike – znanost, umetnost in poslovna priložnost!

Naravna in ekološka kozmetika je ena najhitreje rastočih panog v svetu, vendar pogosto slišimo, da ni tako učinkovita kot konvencionalna. Na tem tečaju bomo dokazali, da to ne drži. Naučili te bomo izdelovati visoko učinkovito in kvalitetno naravno kozmetiko, ki je podprta z znanostjo, a hkrati spodbuja kreativnost in je okolju prijazna!

Šola formulacije naravne kozmetike je nadgradnja Tečaja formulacije naravne kozmetike, ki smo ga v Magnoliji izvajali šest let zapored. Je rezultat deset in večih let študija, raziskovanja sestavin, poskusov v kozmetičnem labu in lansiranja lastne znamke naravne kozmetike!

V šolskem letu 2023/24 bomo program že tretje leto izvedli hibridno (kombinacija študija preko spleta in v živo). Večji del programa bo potekal v obliki samostojnega, študija preko spletne platforme, podprtega s srečanji v živo. Tvoji mentorici bova Nina Medved in dr. Nina Kočevar Glavač.

Tekom tečaja boš samostojno formulirala in izdelala več kot trideset različnih izdelkov za obraz, telo in lase!

Hvaležna sem ti za vse prezentacije in skripte, ki jih bom z veseljem uporabljala in delala izdelke zase in svoje najdražje. Hvala za toliko podanega znanja. Moram povedati, da sem zapravila že kar nekaj denarja, preden sem se vpisala v tvoj tečaj. Moje mnenje je, da si ti daleč najboljsaaa. Sedaj skoraj obvladam, če česa ne vem, pa pogledam v tvoje skripte. 🙂 Hvaležna do neba in nazaj! – Bojana

Tečaj je zate, če:

 • Je izdelava kozmetike tvoj hobi, iz katerega želiš ustvariti posel.
 • Si začetnica in te zanima izdelava profesionalne ekološke kozmetike.
 • Želiš izdelovati prestižno, varno in koži prijazno kozmetiko, ki odraža tvojo vizijo.
 • Kozmetike ne želiš več kupovati, temveč jo želiš izdelovati sama, za vso družino.
 • Bi rada študirala v dinamični skupini in izmenjala svoje izkušnje ter recepte z drugimi udeleženkami.

Tečaj ni zate, če:

 • Nisi pripravljena samostojno študirati in razvijati formulacije tekom tečaja.
 • Misliš, da se lahko izdelave naravne kozmetike naučiš kar čez noč.

Tečaj mi je odprl obzorja. Zelo sem navdušena nad izdelki, v smislu, da si prej nisem predstavljala, da je možno tako učinkovite izdelke izdelat doma in to iz naravnih sestavin. Dalo mi je tudi motivacijo za naprej in ogromno znanja in širine.

Kako poteka tečaj?

Tečaj zajema samostojen študij preko profesionalne spletne platforme, mesečna srečanja s Q&A, posnetke spletnih masterclassov s strokovnjaki, praktično delo v živo ter zaključno delo.

 • Profesionalna spletna platforma: Vsak mesec boš preko platforme predelala gradivo, ki bo na plaftormi naloženo v obliki video lekcij, skript, nalog in kvizov. Gradivo meseca je potrebno predelati sproti.
 • Mesečna srečanja s Q&A (zoom ali v živo): Vsak mesec bova mentorici Nina M. in Nina K.G. pripravili aktualne vsebine iz sveta kozmetike in odgovarjali na vaša vprašanja.
 • Posnetki petih masterclassov s priznanimi strokovnjaki: V sodelovanju s strokovnjaki smo pripravili pet spletnih masterclassov za tiste, ki iščejo nadgradnjo znanja.
 • Formulacijski lab v živo: V živo se bomo srečali dvakrat in samostojno formulirali izdelke.
 • Ustanovi svojo blagovno znamko naravne kozmetike: Interaktivna delavnica v živo v Ljubljani, na kateri boš postavila temelje svoje kozmetične linije.

Kako obsežen je tečaj?

Tečaj sestavlja osem modulov in zaključno delo. Obseg tečaja je 140 študijskih ur (študij in predavanja + samostojno delo + zaključna naloga).

Kakšna je zahtevnostna stopnja tečaja?

Tečaj je primeren za ambiciozne začetnike kot za izkušene formulatorje. Zahtevnostna stopnja je visoka in primerljiva z mednarodnimi certificiranimi programi.

Kdo poučuje na tečaju?

Tečaj je na podlagi več kot desetletnih izkušenj vodenja izobraževanj zasnovala Nina Medved, ki je k pripravi vsebin povabila različne strokovnjake. Predavanja v živo bo vodila dr. Nina Kočevar Glavač, profesorica na Fakulteti za farmacijo, ustanoviteljica certifikata naravne kozmetike CosmEthically ACTIVE ter sourednica in soavtorica kozmetične biblije Sodobna kozmetika.

Mentorici Nina Medved in Nina Kočevar Glavač bova s tabo delili večletne izkušnje formuliranja, sodobne raziskave in strokovne informacije kot tudi ideje in podjetniške nasvete za razvoj tvoje blagovne znamke.

Kdaj bo tečaj potekal?

S tečajem pričnemo 15.2.2024 in bo potekal do septembra 2024. Med poletjem ne bo predavanj. Na platformi se bo vsak mesec odprlo gradivo enega ali dveh modulov, ki ga moraš predelati do srečanja v živo s Q&A. Dostop do tečaja ohraniš do septembra 2025.

Program srečanj v živo (zoom ali v Ljubljani)

Srečanja v živo potekajo enkrat mesečno ob četrtkih ob 18:00.

15.2.2024 Predstavitveno srečanje s predavanjem o trendih v naravni kozmetiki (Nina K.G. + Nina M.) – preko zooma

14.3.2024 Vse o dokumentaciji, INCI-ju in certifikatih (Nina K.G.) – preko zooma

11.4.2024 Formulacijski lab: praktične vaje (Nina K.G. + Nina M.) – v živo v Ljubljani

9.5.2024 Pogoste napake pri izdelavi emulzij (Nina K.G.) – preko zooma

6.6.2024 Temo določimo naknadno  – preko zooma

20.6.2024 Formulacijski lab (Nina K.G. in Nina M.) – v živo v Ljubljani

30.8.2024 Oddaja zaključnega dela

12.9.2024 Kreiraj svojo blagovno znamko (Nina Medved) in predstavitev zaključnih del tečajnic

Cena tečaja

1050 € (z DDV) ob prijavi do 1.2.2024

1150 € (z DDV) ob prijavi po tem datumu

Plačilo akontacije: 150 € ob prijavi oziroma 15 dni pred pričetkom tečaja

Možno plačilo v petih obrokih po 200 € (+akontacija 150 €) v času predprijav oziroma 220 € (+akontacija 150 €) v redni ceni.

Cena vključuje: vsa predavanja po programu, mentorstvo, material za izdelavo izdelkov na srečanju v živo, pregled zaključnega dela in certifikat o opravljenem tečaju. Dostop do platforme ohranite do jseptembra 2025 (z možnostjo podaljšanja).

Kako je z nakupom materialov?

V ceno tečaja je vključen material za izdelavo izdelkov na srečanju v živo. Sestavine za vse izdelke, ki jih naredimo tekom tečaja, so na voljo v naši spletni trgovini z ekskluzivnim 20 % popustom. Popust velja tudi za nakup embalaže in laboratorijske opreme.

Več informacij in prijave

nina@magnolija.si, 01 8971 041

Bonusi

Resnično me je vse navdušilo in nisem pričakovala toliko, v pozitivnem smislu. Je pa res, da je bilo zame kot čisto začetnico veliko novega – vsi izrazi, sestavine, za katere sem slišala prvič. Na začetku sem bila kar malo izgubljena, ampak potem je šlo. Predvsem sem spremenila pogled na to, kaj je resnična lepota, bolj sem pozorna na to, kaj potrebuje moja koža, moje telo. Spremenili so se tudi moji negovalni rituali. Zdaj so veliko bolj poglobljeni, daljši in bolj učinkoviti. Na še lepši način izražam ljubezen do sebe. – Martina

Kozmetična industrija nas hoče prepričati, da je za izdelavo lastne kozmetike potrebna kemijska izobrazba. Na tem tečaju boš ugotovila, da je izdelava tudi najzahtevnejših izdelkov kot so emulzije preprosta in zabavna. Pridruži se več kot tisočim ženskam, ki izdelujemo svojo kozmetiko!

Tim ustvarjalcev šole formulacije naravne kozmetike

Program šole formulacije naravne kozmetike je timsko delo strokovnjakov z različnih področij. Mentorici Nina Medved in dr. Nina Kočevar Glavač se odlično dopolnjujeta in ustvarjata edinstven koncept šolanja.

nina medved

Ustanoviteljica Magnolije in naravne kozmetike Makosh. Pri formulaciji receptur združuje svoje znanje kozmetologije, aromaterapije in parfumeristike.

dr. nina kočevar glavač

Predavateljica na Fakulteti za farmacijo, urednica knjig Sodobna kozmetika in Sodobna fitoterapija, ustanoviteljica certifikata CosmEthically ACTIVE.

pia berglez

Diplomirana kozmetologinja in študentka magistrskega študija na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Diplomirala je s tematiko konzerviranja v naravni kozmetiki.

simona mohar karakatič

Magistra farmacije, strokovnjakinja za pripravo dokumentacije za kozmetične izdelke in svetovalka za kozmetično zakonodajo, NPK aromaterapevtka.

mateja podkrajšek

Strastna izdelovalka naravne kozmetike, ustanoviteljica blagovne znamke naravne kozmetike Flororo.

darja gornjak korošec

Magistra farmacije, ustanoviteljica blagovne znamke naravne kozmetike za zrelo kožo Mayarula.

simon istenič

Po izobrazbi kemik, ki je svojo strast do sijočih las prelevil v blagovno znamko naravne kozmetike za lase Simeona.

polona kršmanc šiško

Ustanoviteljica masažnega studia Naravni element, predavateljica avtentičnih masažnih tehnik.

Šola mi je bila res super ter pika na i aromaterapiji, ki sem se je udeležila pred leti. Hvala ti za tole popotovanje :).- Sabina

Če se vrnem na začetek, ko sem imela samo idejo o tem, katere izdelke bi sploh naredila, pa se peljem po spominu naprej, do formulacij, ki sem si jih zamislila in vse to primerjam s končnimi izdelki, ki sem jih izdelala, sem nase izjemno ponosna. Sploh z ozirom na to, da še kakšno leto nazaj nisem imela pojma o naravnih sestavih, kaj šele o formulaciji ali deklaraciji naravnih izdelkov. Kakšno leto nazaj si nisem niti približno predstavljala, da me bo pot odnesla do aromaterapije, preko nje do formulacije naravnih izdelkov in nenazadnje še do botanične parfumeristike. – Urška

Kaj zajema izobraževanje?

Profesionalne lekcije z videji, strokovno gradivo in delovni listi

Učenje po modulih s kvizom in praktičnimi nalogami po koncu vsakega modula

Mesečna predavanja z aktualnimi temami, gosti in Q&A

Posnetke petih spletnih masterclassov s strokovnjaki

Praktično delo z najboljšimi ekološkimi sestavinami

Mentorsko podporo Nine Medved in dr. Nine Kočevar Glavač

Program tečaja

BONUSI

BONUS 1: ČUDOVITE KREME IN LOSJONI

Knjižica dvajsetih receptov za losjone, kremne serume, dnevne kreme, nočne kreme in bogate hranilne kreme.

BONUS 2: MASTERCLASS: STABILNOST IN MIKROBIOLOŠKA NEOPOREČNOST NARAVNIH KOZMETIČNIH IZDELKOV

Profesionalni tečaj s Pio Berglez o konzerviranju in preverjanju stabilnosti naravne kozmetike.

BONUS 3: ZAPRTA FB SKUPINA

V tej skupini boste prejeli osebno podporo, izmenjevali izkušnje in postavljali vprašanja.

BONUS 4: 20 % POPUST ZA NAKUP SESTAVIN V MAGNOLIJI

Vse vsebine so zelo uporabne, ker je na začetku postavljen dober temelj (razumevanje sestave kože in procesov v njej ter razložene sestavine), nato so lepo sestavljeni sklopi izdelave posameznih izdelkov, kar je seveda glavni razlog za tečaj 🙂 Na koncu so mi bile zelo uporabne informacije o zakonodaji in pripravi dokumentacije- da je jasno, v kaj se spuščamo, če se odločimo prodajati kozmetiko 🙂 In pa informacije o postavitvi blagovne znamke z marketingom, kar me je postavilo na realna tla in mi dalo nov navdih 🙂 Zdaj si znam narediti uporabne kozmetične izdelke! Uživam v pripravi in v uporabi, imam nov hobi! Malo pa imam tudi upanja, da ta hobi razvijem v delo, ki bi me navdihovalo, kar pa je nekako moj cilj za prihodnost. Torej, tečaj mi je prinesel novo upanje! 😀

Kaj zajema izobraževanje?

Profesionalne lekcije z videji, strokovno gradivo in delovni listi

Učenje po modulih s kvizom in praktičnimi nalogami po koncu vsakega modula

Mesečna predavanja z aktualnimi temami, gosti in Q&A

Posnetke petih spletnih masterclassov s strokovnjaki

Praktično delo z najboljšimi ekološkimi sestavinami

Mentorsko podporo Nine Medved in dr. Nine Kočevar Glavač

Program tečaja

BONUSI

BONUS 1: ČUDOVITE KREME IN LOSJONI

Knjižica dvajsetih receptov za losjone, kremne serume, dnevne kreme, nočne kreme in bogate hranilne kreme.

BONUS 2: MASTERCLASS: STABILNOST IN MIKROBIOLOŠKA NEOPOREČNOST NARAVNIH KOZMETIČNIH IZDELKOV

Profesionalni tečaj s Pio Berglez o konzerviranju in preverjanju stabilnosti naravne kozmetike.

BONUS 3: ZAPRTA FB SKUPINA

V tej skupini boste prejeli osebno podporo, izmenjevali izkušnje in postavljali vprašanja.

BONUS 4: 20 % POPUST ZA NAKUP SESTAVIN V MAGNOLIJI

Vse vsebine so zelo uporabne, ker je na začetku postavljen dober temelj (razumevanje sestave kože in procesov v njej ter razložene sestavine), nato so lepo sestavljeni sklopi izdelave posameznih izdelkov, kar je seveda glavni razlog za tečaj 🙂 Na koncu so mi bile zelo uporabne informacije o zakonodaji in pripravi dokumentacije- da je jasno, v kaj se spuščamo, če se odločimo prodajati kozmetiko 🙂 In pa informacije o postavitvi blagovne znamke z marketingom, kar me je postavilo na realna tla in mi dalo nov navdih 🙂 Zdaj si znam narediti uporabne kozmetične izdelke! Uživam v pripravi in v uporabi, imam nov hobi! Malo pa imam tudi upanja, da ta hobi razvijem v delo, ki bi me navdihovalo, kar pa je nekako moj cilj za prihodnost. Torej, tečaj mi je prinesel novo upanje! 😀

Cena: 1050 € do 1.2.2024 (vključuje DDV)/1150 € po 1.2.., možno plačilo v petih obrokih

Cena vključuje:

 • Profesionalne lekcije z videji, delovni listi in naloge.
 • Interaktivna predavanja z aktualnimi temami preko zooma ali v živo.
 • Mentorsko podporo skozi tečaj.
 • Vsa tvoja vprašanja bodo odgovorjena (preko FB skupine, platforme ali mesečnih QA).
 • Posnetke spletnih masterclassov s priznanimi slovenskimi strokovnjaki v naravni kozmetiki.
 • Najkvalitetnejše sestavine za izdelavo pripravkov na srečanju v živo.
 • Mentorstvo pri pripravi zaključnega dela in certifikat o opravljenem tečaju.

+ BONUSE (E-knjiga, Masterclass, FB skupina, 20 % popust)

imaš vprašanja? piši mi!

Ni dogodkov

Hvaležna sem ti za zelo dobro izdelan projekt akademije in zelo cenim tvoj trud. Jaz osebno sem zelo veliko pridobila s tečajem, ker nisem poznala skoraj nič, sedaj pa uporabljam resnično samo svoje izdelke, še parfume si izdelujem sama. Tudi kremo s ceramidi sem naredila dvakrat in v obeh primerih mi je zelo dobro uspela. Še enkrat Nina, hvala za celotni trud in super odpredavano in pripravljeno – Brigita

POGOSTA VPRAŠANJA

1. Kako bo potekal tečaj?

Ob pričetku tečaja te vpišemo v spletno platformo, kjer lahko dostopaš do programa tečaja. Vsak mesec se odpreta en ali dva modula, ki ju moraš predelati do srečanja v živo. Ob koncu vsakega modula te čaka naloga, svoje znanje pa boš preverila s kvizom.

2. Koliko časa je potrebno nameniti tečaju?

Študiju in nalogam je potrebno nameniti približno 12 do 15 ur mesečno.

3. Ali je v ceno vključen material za izdelavo pripravkov?

V ceno je vključen material za pripravke, ki jih bomo izdelovali na srečanju v živo. Ostale sestavine niso vključene v ceno, prejmeš pa 20 % popust za nakup vsega potrebnega.

5. Katere pripomočke potrebujemo za uspešno izvedbo tečaja?

Potrebovali boste več laboratorijskih čaš, alkohol za razkuževanje, destilirano vodo, palični mešalnik, tehtnico in termometer. V uvodu v tečaj prejmete natančne informacije glede materialov za tečaj.

Mnenja udeleženk tečaja formulacije naravne kozmetike v živo

Alja: “Izjemno všeč mi je bilo, kako ste vse predavateljice predajale svoje znanje. Razumljivo, jasno in brez zadržkov (tudi tiste majčkene skrivnosti, ki bi jih večina ohranila zase). Da ne govorim o vzdušju, ki je bilo sproščeno, ampak ne razpuščeno, delovno in prijetno. In tudi če nisem imela pojma in sem vprašala kakšno neumnost, se nisem počutila kot v osnovni šoli, ko bognedaj, da si kaj vprašal. V šoli pa naj bi ja že vse znali, mar ne?! Prvič sem se udeležila tovrstne delavnice in sem odnesla OGROMNO – še več, vse kar sem lahko. Nenazadnje si sedaj lahko sama izdelam kremico, šampon, balzam za lase, mazilo za ustnice…in še bi lahko naštevala. Dejansko vso kozmetiko, ki jo ženska ali moški potrebuje. Sedaj pa veselo na delo. Prazniki se bližajo!”

Tjaša: “Celoten tečaj je bil izjemen – vsak predavatelj je s svojo osebnostjo dal svojevrsten pečat tej prekrasni tematiki. Še posebej pa si očarala ti, saj izžarevaš prekrasno energijo in jasno se vidi, da vse kar predavaš, tudi živiš. Si navdih!”

Martina Kraner Puntar: “Navdušena! Pridobila veliko znanja, sedaj me čaka še več dela doma. Tečaj je bil super, zanimiv in dinamičen. Verjamem, da se še srečamo na kakšni delavnici!”

Meta Štembal: “Osebno sem zelo zadovljna s tečajem – prejela veliko teoretičnega in praktičnega dela. Tečaj me je navdušil tudi v smislu radovednosti in potrebe po dodatnem znanju, saj ugotavljam, da se moram še veliko naučiti.”

Mateja Eržen: “Zdi se mi, da sem dobila več znanja in gradiva, kot sem pričakovala.Všeč mi je vzdušje oz. kako diha sama Magnolija. Po tečaju imem še več zagona, želje po znanj in seveda copranju kozmetike. Še bolj čutim in vidim svojo pot v svetu vonjav in narave.”

Tina Katonar: “Veliko pridobljenih informacij in znanja, ki jih moram zdaj prenesti v prakso.”

Maja Planinšek: “Tečaj je dobro zastavljen, predavatelji imajo poglobljeno znanje in zanimivo predavajo. Glede na to, da sem se tečaja udeležila brez predznanja sem zelo zadovoljna, saj sem dobila dobre smernice za naprej. Menim, da mi bo dosti lažje začeti kot nekomu, ki je moral znanje strnjevati sem. Morda bi predlagala malo boljšo organizacijo praktičnega dela.”

Irena Podlipec: “Tečaj je poglobljen v izdelavo naravne kozmetike. Je eden izmed bolj strokovnih tečajev. Izvedela sem veliko novih in koristih informacij. ni mi žal!”

Saša Endliher Dolar: “Tečaj mi je bil zelo všeč, rada sem prihajala. Izvedela sem ogromno novih stvari in dobila veliko zagona za delo. Hvala za vse podeljeno znanje.”

Neja Strah: “Tečaj mi je bil zelo všeč, izvedela sem res ogromno novega, dobila praktične nasvete in ideje. Nina hvala za vso predano znanje! Res je super, da imamo nekoga, ki tako obvlada področje aromaterapije! Prepričana sem, da se bom po prihodu dojenčka še mnogokrat obrnila nate za praktični nasvet 😉 Za uporabo na sebi, se že zanašam na svoje znanje, za dojenčka pa se mi zdi, da je fajn, da zveš še strokovno mnenje!”

Abina Baluh: “Zelo sem vesela, da sem našla ta poglobljeni tečaj, ker mi je končno dal spodbudo za praktično delo. Če bo kdaj kakšen jesenski termin tečaja aromaterapije in če mi bo čas dopuščal, se ga udeležim. Hvala za vse nasvete.”

Tjaša Likar: “Tečaj formulacije naravne kozmetike me je popeljal na novo pot spoznavanja naravnega in podal odlične temelje za nadaljevanje odkrivanja in simbioze z naravo, katere rezultati se sedaj skrivajo v lepotnem kotičku mojega doma in doma marsikatere prijateljice. Bil je odlična popotnica, s katero polna hvaležnosti in dišečih pričakovanj korakam naprej in verjamem, da lahko na tej poti končno združim ljubezen do narave, ustvarjalnosti ter lepote in se tako približam duši sočloveka.”

Cveta Prišlan: “Najpomembneje zame je pridobitev znanja, s katerim lahko s sigurnostjo izdelam kvaliteten izdelek. In to, da imajo (posledicno) vsi, ki ta izdelek uporabljajo zaupanje vame in v moje izdelke. Z znanjem, ki ga sedaj imam, lahko ustvarjam siroko paleto eko izdelkov 😊”

Martina Grgič: “Kot prvo bi rada povedala, da sem zelo vesela da sem se udeležila tečaja in bila zelo pozitivno presenečena. Vse mi je bilo všeč, najbolj to da smo se tako dosti naučili v tako kratkem času in brez kakršnega koli predznanja. Tudi predavatelji ste bili vsak nekaj posebnega v pozitivnem smislu. Lepo je spoznati tako velik krog ljudi, ki se vedno bolj nagibajo na naravne izdelke. Mnenje glede kozmetike se mi ni prevec spremenilo, edino to, da zdaj namesto da bi si kupovala naravno kozmetiko, si jo lahko izdelam kar je še toliko bolje.”