Detoks maska za obraz

Tudi naša koža potrebuje pomladno prebujenje! Privoščite ji ga z masko, ki čisti in obnavlja kožo. Večino sestavin boste našli v svoji kuhinji!


Maske sodijo med kozmetične izdelke, na katere pogosto pozabimo. No, polica z maskami v kozmetični trgovini v New Yorku mi je povedala, da so maske v Ameriki pravi hit! Cena “naravnih” mask se je gibala okoli 50 dolarjev za lonček (30 g), super-maske pa so nosile ceno 100 dolarjev in več.
Masko si lahko izdelamo sami! Izdelava je zelo preprosta, večino sestavin pa že imamo doma!

Spodnjo masko sem zasnovala kot “pozdrav pomladi”. Zelo zelena je. V njej sem uporabila zeleno glino, alge klorela, zeleni čaj in sveže pripravljen “hidrolat limone”. Gremo na delo?
Potrebujemo:
1 žlico zelene gline
1 žličko praška ekološkega zelenega čaja
1 žličko alge klorela
nekaj žlic hidrolata limone (po potrebi)
1/2 žličke  glicerina
1 kapljico eo limone
1 kapljico eo rožmarina verbenon
Izdelava:

  1. Suhe sestavine zmešamo v posodi.
  2. Prilijemo hidrolat limone in zmešamo, da dobimo gladko pasto.
  3. Dodamo glicerin in eterična olja. Dobro premešamo. Pomembno je, da v maski ni nobenih grudic.
  4. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati približno 10 minut. Dobro izperemo, nato navlažimo s hidrolatom in kremo.

Masko pripravljamo sproti, da je vedno sveža!
SAMSUNG CSC
Kako izdelamo prašek zelenega čaja?
Prašek zelenega čaja sem pripravila tako, da sem zeleni čaj zmlela v mlinčku za kavo. Tako pripravljam vse svoje rastlinske praške, ki jih zelo rada uporabljam v pilingih in maskah.
Kako izdelamo “hidrolat” limone?
Verjetno se sprašujete, kje lahko kupimo hidrolat limone, kajti vemo, da pri proizvodnji eteričnih olj citrusov ne pridobimo hidrolatov (eo lupin citrusov se pridobivajo s stiskanjem in ne s parno destilacijo).
Stvar je zelo preprosta – domači “hidrolat” lahko pripravimo v kuhalniku za espresso. Ekološko limono olupimo z nožkom za lupljenje krompirja, nato pa jo “skuhamo” tako kot kavo. Preden hidrolat uporabimo, počakamo, da se ohladi. Rok uporabe takšnega hidrolata je samo nekaj dni, hranimo pa ga v hladilniku (uporabite ga kot tonik, za izdelavo mask, v razpršilu za prostor in kot dodatek prehrani).
SAMSUNG CSC
Zakaj sem izbrala zgornje sestavine?
Zelena glina montmorijonit vsebuje mineral montmorijonit (magnezijev aluminijev silikat), ki je nastal iz vulkanskega pepela. Ta glina je znana po tem, da iz kože povleče nečistoče in odvečne maščobe. Če imate zelo suho kožo, vam priporočam, da namesto zelene gline uporabite blažjo belo glino.
Zeleni čaj deluje antioksidativno in kožo ščiti pred oksidativnim stresom. Ker ima protibakterijsko delovanje, je primeren za nego nečiste in aknaste kože.
Alge so čedalje bolj priljubljeni v kozmetičnih pripravkih. Pripisujejo jim antioksidativno in vlažilno delovanje, hkrati pa spodbujajo mikropretok krvi in limfe ter zvišujejo čvrstost kože. V moji maski so alge klorela končale predvsem zato, ker sem jih kar nekaj časa nazaj kupila kot dodatek smutijem, ampak je njihov okus res “bljk”.;)
Hidrolat limone kožo osvežuje in čisti (o dejanskem delovanju hidrolata limone nisem našla veliko podatkov). Sicer v tej maski priporočam hidrolat rožmarina verbenon, brina ali poprove mete.
Glicerin je vlažilo.
Eterično olje limone deluje poživljajoče, pospešuje mikrocirkulacijo, kožo osveži in krepi.
Eterično olje rožmarina kt verbenon je eno mojih najljubših za nego ovele kože, ki potrebuje “rehabilitacijo”. Deluje antioksidativno in pospeši prekrvitev kože.
Namig
V procesu razstrupljanja lahko pijete hidrolat rožmarina verbenon (podpora jetrom), smilja (čisti kri, odstranjuje toksine, aktivira limfo) ali brina (diuretik)*. Žlico hidrolata dodamo litru vode in pijemo tri tedne vsak dan.
*Eterično olje brina in hidrolat brina nista dobra izbira za ljudi, ki imajo težave z ledvicami.
Če vas mika, da bi izdelovali svojo kozmetiko, se nam pridružite na kakšni spomladanski delavnici. Zbirko preprostih receptov boste našli tudi v moji e-knjigi!
Masko za zrelo kožo sem izdelala v tem videu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja