Osvežilni gel za po sončenju

Naslednji teden se odpravljam na potovanje čez ocean, v svoje najljubše mesto na svetu! 😉 Hektično pripravljam izdelke, ki jih bom vzela s seboj. Recepte zanje bom z vami delila v julijskih blogih. Vsi recepti so sveže kreirani za moje potovanje, v njih pa se prepletajo številne nove sestavine, ki bodo vašo kozmetiko dvignile na višjo raven.


Začnimo s hladilnim gelom za po sončenju. Newyorška poletja so vroča in glede na to, da potujem s tremi otroki, bom veliko časa preživela na otroških igralih, v parkih in na plaži. Ob soparnih večerih bo gotovo prijala gelna osvežitev!
Ta aromatični gel prijetno hladi in intenzivno vlaži kožo. Zelo hitro se vpije, kože ne masti in ne pušča lepljivega občutka. Izdelava gela je nekoliko zahtevnejša, vendar mislim, da vsi, ki ste bili na naših delavnicah, obvladate tako postopke kot sestavine.;)
SAMSUNG CSC
Potrebujemo:
Faza A
0,8 g zgoščevalca Natrosol 250 HX
0,2 g ksantan gumija
39 g destilirane vode
Faza B
40 g hidrolata mirte
15 g hidrolata poprove mete
1 g koncentrata aloe vera 10 x
2 g provitamina B5
3 g rastlinskega glicerina
Faza C
1 g konzervansa (Cosgard)

SAMSUNG CSC
Izdelava:

  1. Faza A: Zgoščevalce dodamo v destilirano vodo in dobro vmešamo. Nato homogeniziramo z mešalnikom, da nastane gladek gel. V gelu ne sme biti grudic, prav tako pri mešanju pazimo, da v gel ne vnašamo zraka.
  2. Faza B: Sestavine zmešamo v čaši in vlijemo v fazo A. Homogeniziramo.
  3. Faza C: Dodamo konzervans, preverimo pH. Po potrebi uravnamo.

Uporaba:
Po prhanju vmasiramo v telo. Ker je gel zelo mazljiv, uporabimo zelo majhno količino. Če želite ekstra negovalni učinek, na dlani zmešajte malo gela in nekaj kapljic olja, nato vmasirajte v telo. Gel je odličen za utrujene noge!

Sestavine:
Poudarek je na vlažilih – v ta namen sem uporabila koncentrat aloe vere, glicerin in provitamin B5. Hladilni učinek ustvarita hidrolat mirte in poprove mete. V kombinaciji s ksantan gumijem sem kot zgoščevalo uporabila hidroksietil celulozo (Natrosol 250 HX), ki je moje novo odkritje za izdelavo gelov (se ne lepi tako kot ksantan gumi, geli pa so vizualno veliko lepši ter stabilejši).
SAMSUNG CSC
Nekaj priporočil:

  • V gelu lahko uporabite samo Natrosol 250 HX, vendar se najbolje obnese v kombinaciji s ksantan gumijem. Ne priporočam, da uporabite samo ksantan gumi – gel je nekoliko “smrkav” in lepljiv.
  • Hidrolat mirte je odličen za nego kože po sončenju, kožo hladi, pomirja in obnavlja. Uporabite lahko tudi hidrolat vrtnice, sivke ali rimske kamilice.
  • Za bleščeči efekt lahko gelu dodate 0,5-1 % srebrne ali zlate mike.

Vse sestavine so na voljo v naši spletni trgovini, vabljeni tudi na naše poletne delavnice!

2 misli na “Osvežilni gel za po sončenju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja