Poletni recept: Kremni piling NEROLI – PETITGRAIN

Kremni piling je eden najbolj priljubljenih izdelkov z naše delavnice POMLADNA KOLEKCIJA in nekoliko poenostavljeno recepturo bom v tokratnem blogu delila z vami. Če znate izdelati emulzijo, z izdelavo kremnega pilinga ne boste imeli težav.


Kremni piling nežno čisti kožo, odstranjuje odmrle kožne celice in kožo izdatno vlaži ter hrani. V nasprotju z večino komercialnih pripravkov kože ne izsuši. Za osnovo sem izbrala gostejšo emulzijo, ki daje svilnat občutek. Vonj je svež in cvetni, opisuje poletni dan tik po dežju, in nas spomni, da po dežju vedno posije sonce.
Za 100 g potrebujemo
Faza A
8 g olja jojobe
6 g mandljevega olja
6 g kokosovega olja
4 g xyliance
Faza B
60,1 g hidrolata nerolija
3 g vijolične gline
Faza C
3 g glicerina
0,3 g ksantan gumija
Faza D
3 g olja ameriške brusnice
0,6 g konzervansa cosgard
6 g jojobinih perlic
Eterična olja: 2 kapljici eo rožmarin verbenon, 2 kapljici eo petitgraina, 4 kapljice eo bergamotke*, 4 eo sladke pomaranče, 2 kapljici pelargonije
* uporabite lahko tudi bergamotko brez bergaptena, vendar bomo izdelek sprali z obraza, zato fototoksičnost bergamotke v tem primeru ni problematična
Izdelava

1. Fazo A stehtamo in segrejemo na 70 C.

2. Hidrolat stehtamo in segrejemo na 70 C. Pri tej temperaturi vmešamo vijolično glino.

3. Fazo B vlijemo v fazo A in mešamo 1-4 minute z mešalnikom.

4. Ksantan in glicerin zmešamo in dodamo v še toplo emulzijo. Počasi mešamo, da se emulzija ohladi.

5. Dodamo olje ameriške brusnice, konzervans in eterična olja. Na koncu vmešamo jojobine kroglice in dobro premešamo z žličko. Preverimo pH in po potrebi uravnamo z mlečno kislino.

Uporaba
Nanesemo na navlažen obraz in s krožnimi gibi vmasiramo v kožo. Lahko pustimo delovati minuto ali dve, nato izperemo z mlačno vodo. Meni je ta piling tako všeč, da ga kar ne morem nehat uporabljat! Še sreča, da je tako nežen in blag.
Rok uporabe
Piling smo konzervirali s cosgardom, ki je med učinkovitejšimi konzervansi, dovoljenimi v naravni kozmetiki. Vendarle, zavedati se morate, da bo rok uporabe zelo odvisen od higiene pri izdelavi kreme. Načeloma velja, da so emulzije, izdelane doma in konzervirane, uporabne približno dva meseca. Priporočam vam, da piling iz posodice zajemate z razkuženo žličko, nikakor ne z mokrimi prsti.
Tako, pa smo izdelali še tretjega iz naše poletne kolekcije izdelkov! Vse sestavine lahko s popustom kupite v spletni trgovini (koda POLETJE17 z 10 % popustom in brezplačno poštnino velja do konca  junija).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja