Aromaterapevtski roll-on za pomladne dni

Pomlad je pred vrati in medtem ko nestrpno pričakujemo prve rožice, si lahko pripravimo preproste aromatične recepture, ki nas bodo spremljale skozi pomlad in le-to naredile še lepšo, bolj dišečo …

Aromaterapevtski roll on je eden od izdelkov, ki ga največkrat izdelujemo na naših izobraževanjih. Izdelava je preprosta, razen eteričnih olj in baznega olja ne potrebujemo posebnih materialov, prednost pa je v tem, da lahko roll-on vedno nosimo s seboj.
Vendar – da bi izdelali učinkovite mešanice eteričnih olj, potrebujemo ogromno znanja. Udeležence tečajev vedno spremljam in usmerjam pri pisanju receptur – kreiranje sinergij zahteva poznavanje kemijske zgradbe, farmakološkega delovanja in varnosti eteričnih olj, pa tudi izurjen nos, fokus in intuicijo.
Da bi vam olajšala delo, sem pripravila recepture za najpogostejše spomladanske tegobe.
LAHKA GLAVA, LAHKOTNA POMLAD
Naj bo pomladanska utrujenost, napetost pred izpiti ali stres – glavobol nam lahko uniči še tako čudovit pomladni dan. Spodnja mešanica eteričnih olj deluje protibolečinsko, sprošča in pomirja. Večkrat dnevno jo vtrite v sence in čelo, vmasirajte jo v vrat in nanesite na dlani ter inhalirajte.
10 ml alkohola 70 %
7 k eo prave sivke
3 k eo majarona
5 k eo poprove mete
img_5197m
BRSTEČA OD ENERGIJE

Če ste posebej občutljivi na vremenske spremembe, verjetno poznate pomladno utrujenost (brezvoljnost, izčrpanost, pomanjkanje energije …). Da bi telesu pomagali prilagoditi se na spremembe temperature in dvignili vitalnost, si lahko pomagamo z eteričnimi olji. Mešanico večkrat dnevno nanesemo na pulzne točke in na dlani.
10 ml olja jojobe ali mandljevega olja
4 k eo rožmarin cineol
4 k eo prave sivke
3 k eo grenivke
3 k eo limone
1 k eo zelene mete
OTROŠKA RADOST
Če je vaš šolar tesnoben ali ga mučijo strahovi – posebej pred ocenjevanji – mu pripravite mešanico, ki ga bo razvedrila, pomirila in pobožala nežno dušico. Šolar se bo lažje zbral in bo bolj osredotočen na delo. Vtrite v predel zapestja, vmasirajte v prsi.
10 ml olja jojobe ali mandljevega olja
1 k benzoina
2 k prave sivke
3 k mandarine
*za zelo nežne in občutljive otroke dodajte še kapljico absoluta mimoze
IMG_5199m
NADLEŽNE ALERGIJE
Pomladne alergije so lahko prava nadloga. Poskusite jih ublažiti s spodnjo mešanico, ki vključuje eterična olja z antihistaminičnim in protialergijskim delovanjem. Nanesite jo na sence, čelo in pod nos.
10 ml olja jojobe ali mandljevega olja
4 k eo cedre
4 k eo ciprese
4 k eo prave sivke
3 k eo nemške kamilice
URESNIČENJE
Pomlad povezujemo z novimi začetki, z možnostjo nastanka nečesa novega. Če se počutite “ujeti” v neko situacijo ali se vam zdi, da ne znate izkoristiti svojih potencialov, vam priporočam mešanico z eteričnimi olji, pridobljenimi iz semen (seme predstavlja začetek življenja, možnost, da nekaj nastane). Mešanico uporabite ob meditaciji – predstavljajte si proces rasti neke rastline, od semena do cveta. Za inspiracijo si poglejte ta video.
10 ml olja jojobe ali mandljevega olja
3 k eo grenivke
1 k eo semen koriandra
*Več o uporabi eteričnih olj na duhovnem nivoju preberite tukaj.
PARFUM POMLADNI CVET
Eden mojih najljubših parfumov za osvežitev misli in duha! Spominja na najbolj priljubljeno kolonjsko vodico vseh časov – 4711.
10 ml tinkture pomarančne lupine*
4 k eo bergamotke brez bergaptena
3 k eo limone
3 k eo grenivke
1 k eo petitgraina
1 k eo rožmarina cineol
1 k eo nerolija
1 k eo cedre
*Tinkturo pomaranče lupine pripravimo sami – ekološko pomarančo olupimo z nožkom za lupljenje krompirja in lupine prelijemo s 96 % alkoholom. Namakamo teden dni, nato precedimo skozi filter za kavo.
SAMSUNG CSC
POTEK IZDELAVE MEŠANIC

  1. V čašo kapnemo eterična olja, nato prilijemo alkohol ali olje jojobe (alkohol sem uporabila pri glavobolu, ko želimo hitrejši učinek). Premešamo in vlijemo v stekleničko roll on.
  2. Dobro pretresemo in posvaljkamo med dlanmi.
  3. Na etiketo napišemo ime izdelka in datum izdelave.
  4. Rok uporabe izdelkov je 6 mesecev do 1 leto (mešanice, ki vsebujejo več eteričnih olj citrusov, imajo krajši rok uporabe).

UPORABA
Kot ste opazili, gre pri večini mešanic za točkovni nanos (aplikacija na pulzne točke, torej točke, kjer čutimo utrip srca). Prav tako lahko mešanico vmasiramo v srčno čakro, v vrat ali stopala.
Vas je že predramil vonj pomladi? Potem so vam prav gotovo zadišale tudi naše delavnice. Čar aromaterapije je, da lahko izdelke prilagodimo tudi letnemu času – naše delavnice bodo te mesece izrazito pomladno obarvane! Pokukajte v urnik in se nam pridružite!
Posebej priporočamo TEČAJ AROMATERAPIJE IN AROMAPRAKSE, za ljubitelje kozmetike pa delavnico NARAVNA NEGA: POMLADNA KOLEKCIJA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja