Pomladno čiščenje duše z eteričnimi olji

Eterična olja imajo močno protimikrobno delovanje. Učinkovita so proti bakterijam, glivam in virusom, dezodorirajo prostor in imajo čistilni učinek. Tako so odličen dodatek naravnim čistilom, priljubljena pa so tudi kot osvežitev v prostoru. Pomladansko čiščenje z eteričnimi olji bo vsekakor učinkovitejše in bolj dišeče!

Poleg čiščenja prostora je pomlad idealen čas, da pokukamo v svojo dušo in pospravimo tisto, kar nam ne koristi več – četudi se tega strašansko oklepamo. Eterična olja vplivajo na naše energetsko telo in imajo sposobnost, da prodrejo v skrite kotičke naše duše – pogosto rečemo, da nas »očistijo« od znotraj. Delovanje eteričnih olj na duhovni ravni nakazuje že beseda »eteričen«, ki v grščini pomeni »poduhovljen, nebeški«.

Za pomladansko čiščenje sem izbrala pet eteričnih olj. Posebej učinkovita so eterična olja lupin citrusov, ki vedrijo duha in bistrijo misli. Po kemijski sestavi prevladujejo monoterpenski ogljikovodiki, za katere velja, da hitro oksidirajo, zato eterična olja citrusov hranite na hladnem in porabite v roku enega leta po odprtju. Oksidirani citrusi namreč močno dražijo kožo.

Grenivka (Citrus x paradisi)

Eterično olje grenivke nam pomaga urediti zmedene misli. Medtem ko čisti avro in mentalno telo, nam omogoča vpogled v notranjost duše in prinaša nove energije, s katerimi ustvarjamo novo realnost. V prostoru deluje osvežilno, priljubljeno pa je tudi v anticelulitnih pripravkih. Po grenivki posezite, kadar se želite znebiti negativnih misli in zastarelih vzorcev, ki se upirajo spremembam. Odlična podpora je grenivka tudi v času retrogradnega Merkurja.

Opozorilo: Eterično olje grenivke je fototoksično, zato se dvanajst ur po nanosu na kožo ne izpostavljajte sončnim žarkom.

Limona (Citrus limon)

Limona vzbuja notranjo radost in optimizem. Krepi peto čakro, pri čemer nam pomaga, da jasno in glasno izražamo samega sebe. Ker spodbuja koncentracijo in bistri um, fokusira razpršeno mentalno energijo. Eterično olje limone je odlično kot podpora pri razstrupljanju, saj čisti toksine v jetrih. Na ta način deluje čistilno na celični ravni in se priporoča alkoholikom kot pomoč pri zdravljenju od odvisnosti. Uporabite ga v prostoru, kjer vlada čustvena napetost, ali v zatohlih prostorih bolnišnic. Eterično olje limone je odlično za čiščenje kuhinjskih površin in odstranjevanje neprijetnih vonjav.

Opozorilo: Eterično olje grenivke je fototoksično, zato se dvanajst ur po nanosu na kožo ne izpostavljajte sončnim žarkom.

Limonina trava (Cymbopogon flexuosus)

Eterično olje limonine trave pridobivamo z destilacijo trave, ki najpogosteje uspeva v Aziji. Ima podoben vonj kot citrusi, vendar je nekoliko ostrejši in bolj zelen. Limonina trava nam vliva pogum, še posebej, kadar se soočamo z izzivi. Istočasno pomirja centralni živčni sistem in stimulira um, zato je odlična v času stresa in tesnobnosti. Pomaga nam prebroditi težke situacije – dogodek, ki ga doživimo kot negativnega in travmatičnega, lahko s podporo limonine trave spremenimo v avanturo.;) Prav v tem je bistvo osebne rasti – da omehčamo rigidne mentalne vzorce in pesimizem transformiramo v optimizem. Limonino travo poznate kot repelent, dobro se obnese v dezodorantih in v anticelulitnih pripravkih.

Opozorilo: Eterično olje limonine trave draži kožo, zato jo v pripravkih uporabljajte v največ 1 % koncentraciji.

Rožmarin kt cineol (Rosmarinus officinalis ct cineol)

Eterično olje rožmarina spodbuja individualnost. Uči nas, kako pomembno je, da smo zvesti samemu sebi, kajti le na ta način bomo našli svoje poslanstvo in si zagotovili mesto v svetu. Rožmarin krepi samozavest in ozavešča naše cilje. Zaradi vsebnosti 1,8-cineola poglablja dih, pri čemer sprošča žalost v pljučih in pospeši dotok hrane v telo. Rožmarin kot rastlina nam pomaga prebaviti mastne jedi – prenajedanje z mastno hrano je navadno nadomestilo za ljubezen. Eterično olje rožmarina dodajte spomladanskim izdelkom za lase, saj pospeši prekrvitev in blaži izpadanje las.

Opozorilo: Eterično olje rožmarina kt cineol se odsvetuje v nosečnosti. Ne uporabljajte ga za otroke do 6 let, previdnost pri osebah z visokim pritiskom ali epilepsijo.

Poprova meta (Mentha x piperita)

Eterično olje poprove mete nam pomaga prebaviti nove informacije in vtise. Prav tako stimulira pretok stagnantne energije in sprošča čustvene blokade. Energijo prizemlji in jo pretvori v fizično akcijo. Eterično olje poprove mete je znano po tem, da sprošča krče v nogah, ki so na energetski ravni povezani z uporom proti spremembam. Prav tako je odlično pri glavobolu, posebej, kadar je vzrok za glavobol disharmonija med dušo in telesom. Uporabite ga v prostoru, kadar v njem vladajo kaotične energije oziroma kadar so se vanj prikradli nevidni nagajivi škratje.

Opozorilo: Eterično olje poprove mete draži kožo, zato jo v pripravkih uporabljajte v največ 1 % koncentraciji.

Za delo na čustveni ravni je bistveno, da uporabljamo 100 % naravna in avtentična eterična olja. V naši spletni trgovini boste našli vsa zgoraj opisana.

Če želite izvedeti več o uporabi eteričnih olj za različna čustvena stanja, se nam pridružite 7. maja na seminarju psihološke aromaterapije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja