5-minutna samomasaža za sprostitev

Imaš rada masažo? Uh, ne poznam nikogar, ki ne bi užival v njej … Masažni saloni so zaprti, ravno ko bi se masažica najbolj prilegla! Odlična rešitev je, da se naučiš preprostih tehnik masaže obraza in glave. Jaz sem se je naučila v e-tečaju Celostna masaža obraza in glave, katerega avtorica je Polona Kršmanc Šiško, dolgoletna predavateljica v Magnoliji, naša strokovnjakinja za velnes ter masažo. V tem blogu bo Polona predstavila nekaj preprostih masažnih gibov, ki jih lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli.

Gostujoča avtorica bloga: mag. Polona Kršmanc Šiško

Sem Polona, morda sva se že srečali na kateri od delavnic v Magnoliji. Če me še ne poznaš – obožujem masaže in najsrečnejša sem, kadar masiram. Obenem se konstantno izobražujem iz aromaterapije in eterična olja uspešno uporabljam pri svojih tretmajih ki jih izvajam v svojem aroma masažnem studiu Naravni Element v Ljubljani.

V uvodu ene izmed starejših knjig o masažah, ki jih imam doma na domači knjižni polici, je napisano: “Vsakdo se mora kdaj pa kdaj sprostiti in ubežati tiraniji časa. Zdaj je čas, da znova vzpostavimo ravnovesje in znova odkrijemo plemenito umetnost dotika. To je govorica, ki je skupna vsem …” (Lidell, Thomas, Beresford Cooke in Porter, 1989, str. 10). Čudovit zapis, ki pokaže na brezčasno moč masaže, še posebej v negotovosti sedanjega časa.

Na svojih potovanjih po svetu sem učenje masažnih tehnik občutila kot čarobno potovanje skozi starodavno umetnost dotika. Vedno znova so me navdušile številne avtentične masažne tehnike in prenašanje znanja le teh iz roda v rod.

Blagodejni učinki masaže

Učinki masaže so številni, izjemna moč se pokaže v ponovni vzpostavitvi ravnovesja. Blagodejen občutek sproščenosti je posledica mnogih učinkov masaže, kot so izboljšanje krvnega in limfnega obtoka, hitrejša regeneracija tkiv, sprostitev mišic, bolj elastična in vitalna koža ter izboljšanje psihičnega počutja.

Masažo je prijetno in izpopolnjujoče prejemati, kot tudi dajati. Učenje masažnih tehnik pogosto ni zahtevno in s tem pridobimo bogato znanje. Zelo učinkovite so sprostitvene masažne tehnike za obraz, glavo, roke, hrbet in stopala, katere se med seboj odlično dopolnjujejo. Predvsem pa globoko sprostijo in umirijo celo telo. Tehnike izpopolnjujem več let, moja družina, kot tudi moje stranke pa jih obožujejo.

5-minut za samomasažo

Sama vsakodnevno uporabljam nekaj preprostih tehnik, katere bi rada delila s teboj. Polepšajo mi dan in me razbremenijo, kadar sem utrujena.

Bi se rada v svojem tempu naučila preprostih tehnik masaže glave, obraza in samomasaže? Za Magnolijo sem pripravila ekskluzivni e-tečaj Celostne masaže obraza in glave. V tem tečaju povzamem bistvo tehnik, ki sem se jih učila v Angliji, Indiji na Tajskem in na Japonskem. Tečaj sestavljajo videji s prikazom tehnike in gradivo. V tečaj se lahko vpišeš kadarkoli in če imaš kakršna koli vprašanja, ti z veseljem odgovorim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja