Olja za telo in naravne dišave, ki prebudijo čute!

Novembra 2020 je luč sveta uzrla moja prva kolekcija Makosh, ki zajema tri olja za telo, dva oljna parfuma in dve meglici za prostor. Čeprav najbolj uživam v poučevanju in širjenju znanja, sem želela svoje znanje in izkušnje “zapakirati” v malce drugačni obliki. Te zanima, kako je kolekcija nastajala in kaj sporoča? Vabljena k branju tega bloga.

Kolekcija Makosh zajema tri olja za telo, dve naravni dišavi in dve razpršili za prostor.

Kdo je Makosh in zakaj obstaja?

Makoš ali Mokoš je slovanska boginja plodnosti, zaščitnica žensk in materinstva. Ime se čudovito povezuje s vizijo Makosh, ki je – negovati ženske od znotraj navzven, jih podpirati na osebni poti in spodbujati lepoto avtentičnosti.

Izdelki očarajo s svojimi vonji in ti pomagajo, da se za hip ustaviš in se obrneš navznoter, četudi te prevevajo močna čustva ali okrog tebe vihra zmeda. Moja srčna želja je kreirati trenutke polnosti – saj veš, takšne, ki si jih zapomniš za vse življenje. 😉

Izdelki Makosh so skrbno shranjeni v prestižnem vijoličnem steklu.

Kateri izdelki so v prvi kolekciji?

Moj fokus je na kreiranju vonjev, tako da sem se osredotočila na tri različne vonje, ki se pojavijo v različnih izdelkih.

Prvi vonj, Equilibrium, Lavender & Neroli je nepozabna kombinacija prave sivke, nerolija, citrusov in lesnih tonov. Ta vonj je takoj postal “bestseller”! Globoko pomirja, povezuje nas z notranjostjo in ustvarja občutje mističnega.

Aurora, Linden & Jasmin G. je eklektična mešanica redkega izvlečka lipe in dragocenega jasmina grandiflorum, v kombinaciji s svežino bergamotke in balzamično-pudrasto bazo. Unikaten in poseben vonj za vse, ki imate radi opojne cvetne esence. Prebuja senzualnost in čutnost, dviga samozavest in libido.

Tretji vonj, Virago, Juniper & White Fir je intrigantna gozdna kompozicija, ki zajema svežino brina in bele jelke v kombinaciji s sivko in muškatno kaduljo ter globokimi zemeljsko-lesnimi toni. Deluje poživljajoče in vliva energijo ter pogum (“virago” pomeni “močna ženska”).

Vonji se pojavljajo v olju za telo in lase, kot naravna dišava v roll on-u in kot meglica za prostor.

Navdih za izdelke črpam iz narave, pa tudi iz poezije, glasbe in ljudi.

Kakšna je prednost olja za telo in lase Makosh?

Olja za telo in lase imajo pravzaprav tri funkcije: rastlinska olja negujejo in hranijo kožo, kombinacija eteričnih olj pa ima tako terapevtski kot estetski efekt.

V izdelkih so izbrana ekološka hladno stiskana rastlinska olja, med drugim olje marelice, arganovo olje, jojoba, CO2 šipka in CO2 rakitovca. Olja so zasnovana tako, da se hitro vpijejo v kožo in ne puščajo občutka mastnosti.

Kombinacija eteričnih olj poleg prijetnega vonja, ki deluje na psiho, hkrati neguje kožo in sprošča mišice oziroma pospešuje prekrvavitev.

Izberi enega od olj za telo in lase Makosh- vtri ga v telo pred prhanjem. Ko stopiš pod prho, bodo aroma ustvarile pravo aromatično meglico, tvoja koža pa bo uporabi videti navlažena in mehka. Si lahko zamisliš lepši začetek dneva?

Aurora. Strast, čutnost in joie de vivre.

Kako je potekala kreacija vonjev?

S kreacijo vonjev sem začela junija 2019, pilila pa sem jih vse do oktobra 2020. Vonj je zame kot živo bitje, tako da se vedno znova vračam h kompozicijam in delam variacije …

Moje dišave povprečno vsebujejo deset eteričnih olj in se veliko bolj kompleksne od aromaterapevtskih mešanic, kjer kombiniramo do pet različnih eteričnih olj. Želela sem, da vonj traja dlje časa in da se eklektično razvija na tvoji koži. Tisto, kar vonjaš na začetku, je povsem drugačno od vonja po petih minutah ali po eni uri.

Največ preglavic mi je delal vonj Virago, naredila sem več kot petdeset testnih verzij, preden sem bila zadovoljna. Tudi z Auroro sem se pošteno namučila, predvsem zaradi unikatnih ekstraktov, ki zahtevajo veliko potrpljenja pri vgrajevanju v baze. Equilibrium pa sem nekega poletnega dne preprosto zavohala – in ga naredila točno takšnega, kot sem si ga zamislila. 😉

Dišava z namero je parfum, ki vpliva na čustva in razpoloženje.

Ali so dišave z namero Makosh parfum?

Kolekcijo Makosh sestavljajo tri olja za telo, poleg teh najdeš tudi dve “dišavi z namero”. Teoretično gledano dišava z namero ni “parfum”, saj je koncentracija dišav nižja (parfum vsebuje 15-30 % dišav). Prav tako so vonji manj obstojni od klasičnih parfumov, kar je značilnost naravnih parfumov.

Seveda lahko dišavo nosiš kot parfum. Številne uporabnice so navdušene in četudi so prej nosile sintetične parfume, jih ne moti, da vonj ni tako obstojen – si ga nanesejo večkrat. So pa nad vonji totalno navdušeni vsi, ki ne prenesejo umetnih dišav!

Dišave sem kreirala z namenom, da vzbudim neko občutje. Tudi ti jih uporabi z nekim ciljem, na primer, da se sprostiš, da vzbudiš občutke ljubljenosti ali da se za hip umakneš v svoj svet.

Vonj vsakdo doživlja drugače, zato si dovoli, da izraziš tisto, kar čutiš ob njem.

Olja za telo so odlična tudi za nego las!

Transparentnost, okolju prijazno in ekološko

Zares ključno zame je, da so vse sestavine iz obnovljivih virov in če je le možno, ekološkega porekla. Če me poznaš, veš, da sem pri izbiri sestavin pravi gurman. Zame pravzaprav ni dovolj, da je eterično olje ekološko – zanima me, od kod prihaja, kdo ga destilira, kje raste rastlina – kajti vse to se odraža tako v vonju kot v energiji eteričnega olja.

V parfumski industriji je trenutno veliko govora o transparentnosti. Ali veš, da ni potrebno navajati sestavin, temveč lahko vse združiš v besedici “parfum”, ki je poslovna skrivnost.Na ta način se lahko v izdelkih skrivajo tudi okolju in človeku neprijazne snovi.

Vse komponente v izdelkih sem navedla na embalaži oziroma na spletni strani – če želi kdo ponarediti vonj, bom počaščena!;)

Še par besedic o embalaži. Stekleničke so iz najkvalitetnejšega vijoličnega stekla, ki olja za telo in druge izdelke ščiti pred svetlobo in podaljšuje obstojnost. Zunanja embalaža je iz delno recikliranega papirja z vlakni konoplje, seveda se popolnoma reciklira.

Vonj Equilibrium je v hipu postal pravi hit!

Kaj o Makosh pravijo drugi?

Makosh je bila v zadnjih mesecih deležna precejšnje medijske pozornosti. Prispevki in intervjuji so bili objavljani v revijah Elle, Ona in Nika (priloga Dnevnika). Na spletu so o nas pisali na siol.net, cosmopolitan.si, elle.si in sensa.si.

Vendarle, največjo vrednost zame imajo čudoviti odzivi prvih uporabnic izdelkov Makosh.

“Vonj me je dobesedno odnesel mislim da v drugo dimenzijo. Še enkrat HVALA. Nanesla sem si ga tudi na lase in uživala v vonju na blazini. PRESEŽEK.” Tanja

Equilibrium … vonj je sončen, hkrati pa pomirjujoč. Točno tak, kot sem si ga zamislila. Kot bi mi ga prineslo vesolje. Iskrena Hvala, da si mi polepšala, bom rekla kar mojo prihodnost, s temi čudovitimi vonji.” Andreja

“Vonja sta čudovita! Equilibrium me je popeljal v deževni gozd. Vonj sandalovine v objemu nerolija in pomurjujoče sivke. Kot nalašč za današnjo opoldansko meditacijo za kreiranje nove, bolj pozitivne realnosti. Res krasno.” – Katja

“Prejela sem vzorcke in z navdusenjem odprla lepo zavit paket. Zame je to “novo” in pricakovala sem mocnejsi vonj. Zvecer pa sem delala meditacijo na temo notranjega otroka. Pritegne me EQULIBRIUM in namazala sem se pred spanjem. Nekam me je odneslo v brezcasje. Sanje so pa bile z mocnim custvenim nabojem.. (ozavescanje) Radovednost me pelje naprej.” – Branka

Makosh je nagrajena kolekcija!

Kar šest izdelkov naše kolekcije se je uvrstilo med nagrajene izdelke po izboru urednika Editor’s Choice na prestižnem mednarodnem Beauty Shortlist Awards. Tako se Makosh pridružuje vrhu nišnih znamk v naravni kozmetiki.

Se bodo kolekciji pridružili še kakšni izdelki?

Seveda! Takoj po lansiranju prvih izdelkov sem se lotila formuliranja novih … Vendarle, kmalu po novem letu sem se znašla na robu izčrpanosti. Sporočilo Makosh je, da štejejo tisti trenutki, v katerih si zares na polno zaužil življenje! Zato sem se odločila, da grem počasi naprej in da v svoje življenje vpeljem več živosti.

Imaš kakšno željo, kateri izdelek si želiš videti v kolekciji Makosh? Napiši mi na nina@magnolija.si. 😉

Olja za telo, naravne dišave in meglice za prostor lahko zdaj kupiš tudi v spletni trgovini Magnolija. Več o Makosh lahko prebereš na “uradni” spletni strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja