Trendi v naravni kozmetiki

Naravna kozmetika doživlja evolucijo! To mi je postalo jasno na mojem poletnem domovanju v New Yorku. Medtem ko sem se pred leti, ko sem tu živela, zadovoljila s karitejevim maslom, ki sem ga v kosu kupovala na ulici pri mojem afriškem sosedu, me je tokrat preplavil dišeči val nišne organske kozmetike z vseh koncev sveta, v ultra-moderni embalaži.

New York mi je to poletje ponudil izčrpen pogled na vse, kar se dogaja v svetu naravne kozmetike. Predstavljam nekaj trendov, ki sem jih opazila med svojim brskanjem po kozmetičnih lončkih …
1. Naravno in organsko je “in”, vendar to ni dovolj!
Kupci postajamo čedalje bolj osveščeni. Poleg tega, da iščemo naravni izdelek s čim večjim deležem organskih sestavin, nas zanima tudi, od kod izvirajo sestavine. Da bi potešili radovednost svojih kupcev, kar nekaj proizvajalcev naravne kozmetike sestavine pridela na svoji kmetiji (“Farm to skin”). Poudarek je na avtentičnih, lokalnih sestavinah in doma pridelanih botaničnih izvlečkih.
2. Na pohodu je DIY kozmetika.
Da bi imeli čim večji nadzor nad tem, kaj se skriva v našem kozmetičnem izdelku, je preprosto najbolje, da ga izdelamo sami. Pogosto zadostuje že nekaj sestavin iz kuhinje (na primer sol + rastlinsko olje za piling), za kompleksnejše izdelke kot so emulzije pa boste potrebovali malce več znanja in sestavin. Seveda je to trend, ki ga v Magnoliji vestno soustvarjamo že dobrih pet let!
3. Tudi moški so prišli na svoj račun.
Kar nekaj kozmetičnih linij je posvečenih moškim. Posebej zanimiva je opazka, da so izdelke za nego kože po britju zamenjali izdelki za nego brade. Torej so v modi tudi čim bolj naravni, avtentični moški! 😉
13925944_1259016337472175_4159997076211682668_o
4. Odkritje rastlinskih olj.
Med najbolj luksuzne naravne proizvode ne sodijo kreme, temveč rastlinska olja in oljni serumi. Pravi hit sta olji marule in baobaba, ki utegneta izpodriniti popularnost arganovega olja. Posebno pozicijo med rastlinskimi olji za nego zrele kože zasedajo tudi olje šipkovih plodov, olje granatnega jabolka in olje brusnice.
13908871_1260756063964869_4874945406609951426_o
5. Manj je več.
Medtem ko so etikete komercialnih kozmetičnih proizvodom opremljene s celim romanom sestavin, je lista sestavin v naravni kozmetiki bolj v stilu “haiku” poezije. Poudarek je na poznavanju posameznih sestavin in kreiranju uspešnih sinergij!
6. Hrana za kožo.
Se na vašem jedilniku pogosto znajde avokado, kumarice ali korenček? Ti bodo dobro deli vaši koži – če jih zaužijete ali nanesete nanjo. Poizvajalci kozmetike so začeli osveščati, kako kožo podpremo s prehrano, obenem pa v svoje kozmetične pripravke vključujejo vitamine, minerale, antioksidante ali celo probiotike.
13724823_1252193874821088_5440916961786253199_o
Če razmišljate o lastni blagovni znamki naravne kozmetike, je zdaj pravi čas za lansiranje, saj le-tej v svetu biznisa napovedujejo lepo prihodnost. Največji proizvajalec naravne kozmetike so trenutno ZDA, kar seveda ni čudno, saj imajo v ZDA bistveno manj strogo regulativo kot v Evropi. Vendarle, na drugem mestu je Nemčija, kar pomeni, da za tiste podjetne, z dobro zgodbo in jasnimi cilji, ne bi smelo biti ovir.
Sanjate o novi poslovni poti? Tečaj formulacije naravne kozmetike je poglobljen tečaj na katerem boste pridobili ogromno znanja za snovanje izdelkov ter spoznali kozmetično zakonodajo in marketing.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja