Rožmarinov piling za sveže jutro

Rožmarin … Dviguje koncentracijo, krepi spomin, pospešuje rast las, pospešuje prekrvavitev, veča samozavest, odpravlja glavobole, sprošča mišice, krepi imunski sistem, je močan antioksidant, nam vliva energijo, bistri misli –  vse to v eni sami majceni rjavi steklenički! Obožujem eterično olje rožmarina … Za skok v nov zimski dan sem si pripravila nekaj prav posebnega – rožmarinov piling za telo!

Izdelava pilinga je več kot preprosta in večino sestavin imamo doma – sol, rastlinsko olje, posušena zelišča in kakšno eterično olje. Naj vas ne premami lepa embalaža pilingov v drogerijah! Za 400 g pilinga iz podobnih sestavin (vprašljive kvalitete) boste odšteli tudi do 30 €! Torej ni razloga, da se izdelave pilinga ne bi lotili sami.

Potrebujemo:
100 g drobno mlete morske soli (najraje imam neprečiščeno piransko sol)
50 g mandljevega olja
2 žlici posušenega rožmarina
2 žlici posušenih cvetov sivke
8 kapljic eteričnega olja rožmarina (Rosmarinus officinalis ct cineol)
8 kapljic eteričnega olja lavandina (Lavandula x hybrida)
8 kapljic eteričnega olja bele grenivke (Citrus paradisi)

1. Rožmarin in sivko dobro zmeljemo v možnarju ali mlinčku. Skupaj s soljo stresemo v večjo posodo in premešamo.

DSC_0957

2. V drugi posodi zmešamo mandljevo olje in eterična olja. Nato zlijemo v posodo s soljo in dobro premešamo.

DSC_0961

3. Shranimo v steriliziranih posodicah in dobro zapremo. Uporabimo tako, da med tuširanjem nanesemo na telo in dobro vmasiramo. Seveda oplaknemo.

Nekaj namigov:

  • Če je piling preveč tekoč, lahko dodate sol. Če je pregost, lahko dodate olje.
  • Uporabite lahko katero koli drugo hladno stiskano olje – na primer sončnično, jojobino, sezamovo ali olivno olje.
  • Pilinga nikoli ne jemljite iz posodice z mokrimi prsti, saj boste tako vanj vnesli vodo, ki povzroči nastanek mikroorganizmov. Piling zajemajte s čistimi rokami, najbolje z razkuženo lopatico.
  • Eterična olja v pilingu delujejo predvsem na naše razpoloženje, torej preko vohalnega sistema. Kombinacija izbranih eteričnih olj vas bo osvežila, prebudila in razvedrila.

Sol odstranjuje odmrle kožne celice in pospeši prekrvavitev, olje naredi kožo svilnato gladko, eterična olja pa dvignejo naše razpoloženje ter prijetno odišavijo naše telo. Olala – pa če to ni dober začetek dneva!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja