Osvežilna vodica s "cvetlično roso"

Naš drugi recept iz poletne kolekcije je osvežilna vodica – “eau fraiche” – nepogrešljiva sopotnica na potovanjih, še posebej na letalu! V njej sem ujela svežino cvetlične rose v prebujajočem se poletnem jutru.


Recept (za 30 g):
Faza A
2,5 g Dermofeela G 10 LW
0,5 g eteričnih olj: 2 kapljici sandalovega lesa, 2 kapljici pelargonije, 2 kapljici palmaroze, 2 kapljici sivke, 2 kapljici rožnega lesa, 3 kapljice bergamotke (brez bergaptena)
0,2 g konzervansa cosgard

Faza B
25,8 g hidrolata stolistne vrtnice
1 g glicerina

Izdelava:

  1. Faza A: V čaši stehtamo eterična olja in dermofeel G 10 LW. Dobro premešamo in dodamo konzervans.
  2. Faza B: Sestavine faze B stehtamo.
  3. Fazo A postopoma vlijemo v fazo B. Ves čas mešamo.
  4. Vlijemo v stekleničko z razpršilko. Pretresemo, preverimo pH in pH po potrebi uravnamo.

Če se na vodi naberejo kapljice eteričnih olj, to pomeni, da bi morali dodati več solubilizatorja. V novem poskusu zvišajte količino solubilizatorja (količina solubilizatorja se razlikuje glede na uporabljeno eterično olje).

SAMSUNG CSC
Uporaba:
Obraz in telo: Po prhanju razpršite po telesu. Zaprite oči in razpršite nad obrazom. Globoko vdihnite aromo.
Prostor: Razpršite po prostoru ali posteljnini.
SAMSUNG CSC
Sestavine:

  • Kot vemo, se eterična olja in voda ne mešajo, zato je potrebno uporabiti solubizator. To je Dermofeel G 10 LW (poligliceril-10-lavrat). Enkraten je za izdelavo repelentov, aromatičnih roll-onov, negovalnih razpršil za telo …
  • V tej recepturi igrajo pomembno vlogo vlažila – hidrolat vrtnice hidrira in gladi, glicerin zadržuje vlago.
  • Pika na i je mešanica eteričnih olj, ki ustvari blag cvetni, a svež in vibranten vonj. Zaradi fototoksičnosti sem namesto “navadne” bergamotke uporabila bergamotko brez bergaptena – vonj bergamotke je nepogrešljiv v mojih cvetnih kreacijah …
  • S tem osvežilnim razpršilom z bogatim cvetličnim vonjem boste dvignili svoje razpoloženje, kadarkoli in kjerkoli. Izbrana mešanica eteričnih olj deluje harmonično in centrira. Odlična na čezoceanskih letih in pri jet-lagu. Za mame.

SAMSUNG CSC

So vas novi recepti navdihnili h kreiranju novih izdelkov? Vse sestavine si lahko prisvojite v naši spletni trgovini. V prihodnjih dneh pa izdam še ostale recepte!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja