Cvetna kopel

Nikoli jih nimam dovolj – cvetja in kopeli … Čudovito je, ko oboje združiš in si privoščiš razkošno cvetno kopel. Prileže se v vseh letnih časih in je odlično darilo!

Za 100 g dišeče soli potrebujete:
grobo morsko sol
posušeno cvetje
2 kapljici eteričnega olja sivke
2 kapljici eteričnega olja pelargonije
2 kapljici eteričnega olja rožnega lesa
2 kapljici eteričnega olja sladke pomaranče
Potek izdelave:
IMG_5718mV posodo stresite 100 g soli ali približno 5 žlic (količina soli ni bistvena, pomembno je število kapljic eteričnih olj).
IMG_5730m
V sol kapnite eterična olja in premešajte z žlico – nikoli ne mešajte z roko. Izbrana eterična olja vas bodo razvedrila in vam pomagala, da stopite v stik s samim seboj.
IMG_5740mDodajte posušene cvetove – sivko, vrtnico, ognjič, kamilico … Prepustite se domišljiji in ustvarite pisano barvno paleto.IMG_5773m
Premešajte in shranite v steklenih posodicah.
IMG_5787m
Etiketirajte – na etiketo napišite ime soli in rok uporabe. Aromatična kopel je uporabna najmanj 6 mesecev. Vsebina kozarčka je primerna za eno kopel. Če želite izdelati več kopeli, preprosto pomnožite količino soli in število kapljic eteričnih olj.
Napotki za uporabo:
Sol stresete v kad s toplo vodo. Popolnoma se prepustite trenutku in uživajte v cvetnih vonjavah. Sama si vedno predstavljam, kako se sprehajam po cvetočem vrtu – tudi pozimi! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja