Valentinova masažna ploščica

Za Valentinovo vam poklanjam recept, ki deluje kot Amorjeva puščica! Masažna ploščica iz izbranih eksotičnih masel in afrodizičnih eteričnih olj …


Klasični recept za izdelavo kakavovih maščobnih ploščic vsebuje čebelji vosek, rastlinsko olje in kakavovo maslo, v razmerju 1:1:1. Vendar bo ploščica, narejena po tej recepturi, precej trda, in le s težavo se bo stopila ob stiku s kožo. Pred časom sem v blogu objavila preprost recept za čokoladno masažno ploščico, ki pa sem ga razvijala naprej – hotela sem, da se ploščica topi na koži kot čokolada v ustih. Tako je nastal tale recept iz luksuznih eksotičnih masel in olj.
DSC_1037

Potrebujete:
20 g voska čebeljega voska
100 g kakavovega masla
80 g karitejevega masla
25 g mangovega masla
25 g kokosovega olja
15 kapljic eteričnega olja sladke pomaranče
10 kapljic eteričnega olja mandarine
8 kapljic eteričnega olja ilang ilanga
8 kapljic ekstrakta vanilije
Vse sestavine, razen eteričnih olj, stehtajte in raztopite v parni kopeli. Ko je vosek popolnoma raztopljen, umaknite z ognja in dodajte eterična olja. Vlijte v modelčke in postavite v hladilnik, da se srčki strdijo.
DSC_1059DSC_1061
Seveda lahko recept priredite oziroma poenostavite. Sama sem hotela nekaj res razkošnega, odtod izbira masel in olj. Če vseh teh sestavin nimate pri roki, lahko količino kakavovega masla, karitejevega masla in mangovega masla združite v kakavovo maslo. Pomembno je, da ne uporabite preveč voska.
Vsa masla in olja, ki sem jih uporabila, so hladno stiskana in organsko pridelana, kar pomeni, da imajo svoj vonj in barvo. Vonj po čokoladi neprečiščenega kakavovega masla se odlično poda h slastnemu kokosovemu olju. V kombinaciji z eteričnimi olji, ki sproščajo, dvigajo razpoloženje in delujejo afrodizično, je ta ploščica prava poslastica za vse romantične sladokusce.
Uživajte! Pa ne pozabite na dišeče svečke (prosim, ne Glade!) in kakšen romantičen komad. 🙂

4 misli na “Valentinova masažna ploščica

    • Nina Medved pravi:

      Živijo Andreja!
      Tale recept je za 250 g mase, torej za pribl. 5 x 50 g ploščico. Lahko pa so ploščice tudi manjše, recimo 30 g – odvisno od modelčkov. Super ideja za darilo za svate! 😉

    • Nina Medved pravi:

      Pozdravljena!
      Lahko si ga izdelate sami in sicer vaniljevo palčko narežete, jo prelijete z alkoholom in namakate 14 dni. Nato precedite in po kapljicah dodate izdelkom.
      Lp,
      Nina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja