Romantični večer z eteričnimi olji

Rastline proizvajajo eterična olja, da privlačijo opraševalce – zelo burno seksualno življenje rastline se dogaja v cvetu. Zato so se ljudje pri zapeljevanju od nekdaj posluževali aromatičnih substanc. Želite ustvariti posebno razpoloženje in preživeti romantični večer s svojim dragim/drago? Naj vam razkrijem nekaj aromatičnih skrivnosti …1. Povabilo.

Rdeče vrtnice in čokolada v obliki srca so klasika, ki vedno vzbudijo poželenje. Naj bo vaše darilo tokrat malce drugačno – vrtnicam in čokoladi priložite sporočilo, ki ga odišavite s kapljico eteričnega olja ilang ilanga ali jasmina. Bodite kreativni in vzbudite fantazijo v partnerju – na listek lahko napišete: “Vabim te v svoj dišeči objem ..” Ali kaj bolj predrznega. 😉
2. Odišavljanje prostora in posteljnine.
Z odišavljanjem ne pretiravajte – vonj v prostoru naj bo nežen in subtilen. Izberite eterična olja, ki sproščajo in dvigajo razpoloženje.

  • Če želite preživeti razigran večer, uporabite ilang ilang, klinčke in sladko pomarančo.
  • Sproščeno in komunikativno vzdušje boste ustvarili z eteričnimi olji bergamotke, pelargonije in ilang ilanga.
  • Če želite ustvariti meditativno razpoloženje in transcendentalno izkušjo, uporabite sandalov les, kadilno bosvelijo in vrtnico.

Po posteljnini razpršite hidrolat nerolija ali vrtnice.
3. Pijača dobrodošlice.
Partnerju ob prihodu ponudite skodelico črnega čaja z žličko hidrolata vrtnice/nerolija – še bolje pa je, da hidrolat dodate šampanjcu.
Ljudje so se skozi zgodovino posluževali afrodizičnih pijač. Pripravite čudovito zeliščno vino Hypokras, ki se imenuje po grškem zdravniku Hipokratu.
Potrebujemo:
1 liter močnega rdečega vina
7 g zmletega cimeta
7 g muškatnega oreščka
3 g klinčkov 300 g sladkorja
Začimbnice dodamo vinu in namakamo 10 dni. Večkrat pretresemo. Nato dodamo sladkor in precedimo. (Recept povzet po knjigi Kurt Lussi: Liebestrunke)
4. Odišavimo lase.
Kapljico eteričnega olja ilang ilanga ali jasmina dodamo 10 ml olja jojobe ali kokosovega olja in vtremo v lase. Lahko uporabimo tudi kot parfum.
5. Masaža.
Masaža je odlična priložnost, da se sprostimo in zbližamo s svojim partnerjem. Nekaj idej:

  • MASAŽNO OLJE ZA ČUTNOST, STRASTNOST IN SPOLNO MOČ: pačuli 2 k, jasmin 2 k, ingver 1 k, sladka pomaranča 4 k, klinčki 1 k
  • MASAŽNO OLJE ZA SPROSTITEV IN POPOLNO ZLITJE S PARTNERJEM: benzoin 2, neroli 2, vrtnica 2, bergamotka 4
  • MASAŽNO OLJE ZA TRANSCENDENTALNO IZKUŠNJO SPOLNOSTI: sandalov les 2, kadilna bosvelija 2, jasmin 1, vrtnica 2, črni poper 2

* Mešanice ustrezajo 30 ml rastlinskega olja.
6. Kopel.
Za zaključek večera se s partnerjem pogreznite v kopel. Privoščite si sproščujoča eterična olja kot so pelargonija, sivka, muškatna kadulja, bergamotka …
Če vam bo večer všeč, ga ne pozabite ponoviti. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja