TEČAJ AROMATERAPIJE PO PROGRAMU NPK

Pridruži se tečaju aromaterapije po programu NPK in pridobi strokovno znanje ter poklic v aromaterapiji, ki sodi med najhitreje rastoče veje holističnega zdravja in velnesa!

Tečaj aromaterapije po programu NPK je celovit program s preizkušenim procesom učenja in personalizirano podporo. Združuje samostojen študij preko spletne učilnice s predavanji preko zoom-a, srečanji v Ljubljani, ekskurzijo in zaključnim delom.

Vsebine tečaja popolnoma ustrezajo vsem vsebinskim in strokovnim zahtevam iz Kataloga strokovnih znanj in spretnosti NPK aromaterapevt/-ka

Naš cilj ni samo, da pridobite certifikat NPK aromaterapevt/-ka, temveč da pridobite čim širšo sliko aromaterapije za uspešno poklicno pot, osebno uporabo in splošno boljše počutje.

Te zanima kariera v aromaterapiji?

Zdaj je idealna priložnost, da se podaš na profesionalno pot v aromaterapiji! Magnolijin tim strokovnjakov ti bo predal strokovno in uporabno znanje, podkrepljeno z najnovejšimi raziskavami in večletnimi izkušnjami. Dobila boš več kot trdne temelje, na katerih lahko zgradiš uspešno aromaterapevtsko prakso.

Po koncu tečaja boš znala samostojno in samozavestno formulirati individualizirane aromaterapevtske pripravke ter izvesti aromaterapevtski program po principu celostne obravnave posameznika.

Za koga je primeren tečaj?

 • Tečaj je namenjen vsem, ki želite pridobiti NPK aromaterapevt.
 • Če imate masažni ali kozmetični salon, bo aromaterapija odlična nadgradnja vaše ponudbe.
 • Tečaj priporočamo vsem izdelovalcem naravne kozmetike, ki želite v svoje izdelke vključiti eterična olja in zvišati svojo kredibilnost.
 • Tečaj je primeren za psihoterapevte in vse, ki se ukvarjate s coachingom, jogo, meditacijo …
 • Vabljeni tudi zdravstveni delavci in vsi, ki vas zanima holistični pristop k človeku.
 • Tečaj priporočamo vsem, ki uporabljate eterična olja zase in za svojo družino ter želite prejeti strokovno znanje za prakso aromaterapije v vsakdanjem življenju.

Eterična olja poznam že od prej, vendar sem se zdaj z njimi srečala in spoznala na čisto drugačen način. Odprl se mi je čisto nov svet. Neizmerno sem hvaležna za vse prejeto znanje, ki mi že zdaj izjemno dobro služi. Tečaj aromaterapije po programu NPK je bila ena najboljših odločitev, ki sem jih sprejela.” – Monika

KAJ VKLJUČUJE TEČAJ:

 • Dostop do profesionalne spletne platforme, kjer najdeš obsežno in poglobljeno strokovno gradivo z video lekcijami, nalogami in videji.
 • Tri dneve predavanj v živo v Ljubljani (9:00-16:00).
 • Osem spletnih predavanj v živo preko zooma (9:00-12:00).
 • Enodenvno ekskurzijo z destilacijo in ogledom zeliščnega vrta ob koncu tečaja.
 • Personalizirano podporo Nine Medved.
 • Zaključno delo – mentoriranje pri pisanju in pregled.
 • Zaključni izpit.
 • Potrdilo o uspešno opravljenem tečaju.
 • Dostop do FB skupine, namenjene udeležencem tečaja.
 • Dostop do platforme ohraniš leto dni po zaključku tečaja.
 • Številne bonuse: E-knjiga: Aromaterapija za začetnike, E-knjiga: Izdelaj svojo kozmetiko, posnetek e-delavnice: Aromaterapija za otroke, posnetek e-delavnice: Izdelaj naravno kozmetiko za luksuzno nego kože …

TERMINI SREČANJ V ŽIVO (Ljubljana, zoom):

Sobota, 12.10. od 9:00 do 16:00: Srečanje v živo v Ljubljani

Sobota, 9.11. in nedelja 10.11. od 9:00 do 12:00: Srečanje v živo preko zooma

Sobota, 7.12.  in nedelja 8.12. od 9:00 do 12:00: Srečanje v živo preko zooma

Sobota, 11.1. 9:00 do 16:00: Srečanje v živo v Ljubljani

Sobota, 8.2.  in nedelja 9.2. od 9:00 do 12:00: Srečanje v živo preko zooma

Sobota, 8.3. od 9:00 do 16:00: Srečanje v živo v Ljubljani

April: Zaključni izpit in oddaja zaključnega dela

Maj: Ekskurzija z ogledom destilacije (termin in lokacijo določimo naknadno)

MENTORJI: Nina Medved, dr. Petra Ratajc, mag. Vesna Lešnik Štefotič, mag. Polona Kršmanc Šiško, Dejan Putrle, Jana Bergant (Bonistra) ali Tatjana Buzeti (Vidov Brejg)

OBSEG: Skupni obseg tečaja: 160 celih ur. 140 ur teorije in prakse (vključuje študij preko platforme, zoom srečanja, srečanja v živo ter obvezno delo doma v obliki domačih nalog, formulacij in kvizov – naloge so pregledane), 20 ur za izvedbo in pisanje zaključnega dela (študije primerov) v sodelovanju z mentorjem. Dodatno: čas za učenje, ponavljanje in pripravo na izpit (vsaj 20 ur)

POTEK: Ob srečanjih v živo poteka intenziven samostojni študij preko spletne platforme, ki zajema video lekcije, gradivo/skripto, nalogo ter kviz ob zaključku vsakega modula. Študij zajema šest sklopov in je razporejen po mesecih (dodatno čas za pripravo na izpit in zaključno delo). Za uspešno opravljen tečaj je potrebnih 4-5 ur študija in nalog tedensko (poleg srečanj, ki potekajo v živo). Prosim, pred prijavo si organizirajte čas, ki ga boste posvetili tečaju.

ZAHTEVNOST: Tečaj presega raven certificiranih programov v tujini in udeleženci prav vsake skupine potrjujejo, da je program kot tudi vodenje vrhunsko. Tečaj je namenjen začetnikom kot izkušenim ter seveda tistim, ki želite opravljati NPK aromaterapevt in vas zanima profesionalna pot v aromaterapiji.

INDIVIDUALNO MENTORSTVO: V času tečaja vam nudimo podporo in mentorstvo tako pri osvajanju znanj aromaterapije kot pri načrtovanju vaše poklicne poti.

MATERIALI: Vsi materiali, uporabljeni na srečanjih v živo, so vključeni v ceno.

Za nakup eteričnih olj in drugih sestavin imate udeleženci v času tečaja 15 % popust.

ŠOLNINA:

1500 € ob plačilu v enkratnem znesku

Možnost plačila v 5 obrokih: akontacija 150 € + 5 x 300 € (skupno 1600 €)

Za prijave do 1.10.2024 velja znižana cena 1350 €/plačilo v enkratnem znesku

Možnost plačila v 5 obrokih: akontacija 150 € + 5 x 270 € (skupno 1500 €)

Mesto na tečaju zagotovite s podpisom pogodbe in plačilom akontacije v višini 150 €.

Cene vključujejo DDV.

POGOJI ZA USPEŠNO OPRAVLJEN TEČAJ: Naloge po programu, zaključno delo in opravljen izpit.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: nina@magnolija.si, 01 8971 041

POMEMBNO: Udeleženci dostopajo do celotnega gradiva e-tečaja eno leto po začetku tečaja. Vsa zoom srečanja se snemajo in so dostopna za kasnejši ogled.

Število mest je zaradi individualnega dela omejeno!

Aromaterapija je moja strast že približno deset let. V tem času sem se ji veliko posvečala in rešila marsikatero tegobo sebi in svojim bližnjim. Kljub temu, da sem po osnovni izobrazbi biologinja, sem morala svojemu dotedanjemu znanju o rastlinah in aromaterapiji še veliko novega dodati. Tudi zato sem se odločila za obisk tečaja aromaterapije po programu NPK. Da bi svoje znanje nadgradila. In sem ga.” – Vesna

12 Okt - 08 Mar

Tečaj aromaterapije po programu NPK

 12. 10. 2024 00:00 - 08. 03. 2025 00:00   1.350,00

Spoznaj predavatelje

Skozi tečaj te bo vodila ekipa vrhunskih strokovnjakov s področja aromaterapije, ki z različnimi pogledi bogatijo tečaj in ustvarjajo širino znanja.

nina medved
aromaterapevtka

Nina je aromaterapevtka z mednarodnim certifikatom, formulatorka kozmetike, parfumerka in NPK maserka. Za njo je petnajst let dela z eteričnimi olji in osem let poučevanja aromaterapije. Svoje znanje konstantno nadgrajuje v tujini in v Slovenijo prinaša sveže vsebine in ideje. Nina je članica komisije NPK aromaterapevt.

Dr. Petra Ratajc
biologinja in znanstvenica

Petra je biologinja, znanstvenica in strastna raziskovalka eteričnih olj. Je strokovna sodelavka Roberta Tisseranda, ki sodi med največje aromaterapevtske strokovnjake v svetu. Njen blog v angleščini Phytovollatilome predstavlja kritičen pristop k aromaterapiji in sodi v sam vrh svetovne aromaterapije.

mag. vesna lešnik štefotič
aromaterapevtka

Vesna je naziv dipl. aromapraktik pridobila na ugledni avstrijski šoli za aromaterapijo. Vesna, ki je sicer univerzitetna predavateljica, na tečaju predstavi pristop nemško govorečega prostora, ki je natančen in usmerjen v klinično oziroma medicinsko aromaterapijo.

mag. polona kršmanc šiško
npk maserka

Polona je magistra kineziologije in NPK maserka, ki je znanje iz različnih masažnih tehnik pridobivala širom sveta, med drugim na sloviti Penny Price Academy of Aromatherapy. V svojem masažnem salonu že vrsto let izvaja aromaterapevtsko masažo in ostale aroma aplikacije.

“Tečaj, zaključno delo in pot bodo zaznamovali moje leto. Hvala ti Nina za ves tvoj trud in čas, ki si ga vložila v našo skupino in močno močno upam, da se še velikokrat srečava v Magnoliji.” – Andreja

PROGRAM TEČAJA

Moja ljubezen do eteričnih olj, hidrolatov in naravne kozmetike me je pripeljala do tečaja aromaterapije, za kar sem neizmerno hvaležna. Tečaj je bil zelo poglobljen, ogromno novega znanja je bilo pridobljenega, učitelji so bili izjemni. Spoznavanje eteričnih olj na tem nivoju je bilo kot da bi spoznavala nove prijatelje. Vsak s svojim karakterjem, svojimi lastnostmi in posebnostmi.” – Nataša

 • Cena tečaja: 1500 € ob plačilu v enkratnem znesku
 • Možnost plačila v 5 obrokih: akontacija 150 € + 5 x 300 € (skupno 1600 €)
 • Za prijave do 1.10.2024 velja znižana cena 1350 €/plačilo v enkratnem znesku.
 • Možnost plačila v 5 obrokih: akontacija 150 € + 5 x 270 € (skupno 1500 €)
 • Mesto na tečaju zagotovite s podpisom pogodbe in plačilom akontacije v višini 150 €.
 • Cene vključujejo DDV.
 • Cena vključuje: obsežno študijsko gradivo po programu, mentoriranje skozi tečaj, mentorstvo pri pripravi zaključnega dela, zaključni izpit, potrdilo o uspešno opravljenem tečaju.
 • V času tečaja velja 15 % popust za vsa eterična olja in druge izdelke v spletni trgovini www.magnolija.si.
 • BONUS 1: E-knjiga AROMATERAPIJA ZA ZAČETNIKE.
 • BONUS 2: E-knjiga IZDELAJ SVOJO KOZMETIKO: MAZILA, MASLA, DEZODORANTI.
 • BONUS 3: Posnetek e-delavnice AROMATERAPIJA ZA OTROKE
 • BONUS 4: Posnetek e-delavnice SPA@DOMA: IZDELAJ NARAVNE PRIPRAVKE ZA LUKSUZNO NEGO KOŽE
 • BONUS 5: Posnetek masterclassa Botanica 2020: Aromatic Journey: Creating a fragrant and original aromatic product
imaš vprašanje? piši mi!

Nina, najlepša hvala za bogastvo znanja, navdih in zanos, ki si mi ga dala v preteklih mesecih na tej dolgi poti raziskovanja. To je res neprecenljivo in zanimanje za vse se je samo še poglobilo 🙂” – Barbara

12 Okt - 08 Mar

Tečaj aromaterapije po programu NPK

 12. 10. 2024 00:00 - 08. 03. 2025 00:00   1.350,00

Prijava preko spletne trgovine omogoča zgolj plačilo v enem znesku. Če želite plačati v več obrokih, s preprosto prijavite, da imamo zabeleženo vašo prijavo. Nato nam pošljite mail, da želite plačati po obrokih.

 • Možnost plačila v 5 obrokih: akontacija 150 € + 5 x 300 € (skupno 1600 €)
 • Za prijave do 1.10.2024 velja znižana cena 1350 €/plačilo v enkratnem znesku
 • Možnost plačila v 5 obrokih: akontacija 150 € + 5 x 270 € (skupno 1500 €)
 • Mesto na tečaju zagotovite s podpisom pogodbe in plačilom akontacije v višini 150 €.
prijava na tečaj

Pogoji za uspešno opravljen tečaj

 • Za uspešno opravljen tečaj je potrebno opraviti vse domače naloge in oddati zaključno delo, ki zajema 3 primere aromaterapevtskega svetovanja.
 • Ob zaključku vsakega modula opravite kviz z vprašanji za ponavljanje.
 • Za uspešno opravljen tečaj je potrebno opraviti pisni izpit. Termin izpita določimo ob koncu tečaja.
 • Priporočljivo je, da si v času tečaja vzamete štiri do pet ur tedensko za študij.

Pogoj za pridobitev NPK aromaterapevt/-ka

 • Kandidat mora imeti najmanj srednješolsko poklicno izobrazbo.
 • Kandidat mora pripraviti zbirno mapo, v kateri predloži ustrezna dokazila o znanjih in kompetencah poklicnega standarda.
 • Izpit za NPK aromaterapevt kandidat opravlja pri akreditirani ustanovi (zaenkrat v Ljubljani, Kranju ali v Velenju), ko je razpisan termin.
 • Pred prijavo na tečaj preberi POGOSTA VPRAŠANJA O NPK-ju.

Zakaj je izobraževanje za pripravo na NPK v Magnoliji najboljša izbira?

 • Magnolija ima dolgoletno tradicijo poučevanja aromaterapije. Tečaj smo v zadnjih desetih letih izvedli dvakrat letno in ga vsakič izboljšali glede na odzive in želje naših tečajnikov.
 • Predavatelji na tečaju so strokovnjaki vrhunskega kova, ki se redno izbražujejo v tujini in sledijo vsem novostim v aromaterapiji.
 • Tečaj zagotavlja veliko individualnega dela.
 • Na tečaju je ogromno izkustvenega in praktičnega dela.
 • Naš cilj ni samo, da opravite izpit za NPK aromaterapevt/-ka. Naš cilj je, da vas temeljito pripravimo na delo in izzive novega poklica.
 • Tečaj pripravljamo z vso predanostjo in veliko željo po razvoju aromaterapije v Sloveniji in v svetu! To nam daje zagon in energijo za delo, naši tečajniki to čutijo!

Možnosti kariere v aromaterapiji

 • Po opravljenem tečaju lahko opravljaš NPK aromaterapevt in začneš profesionalno pot v aromaterapiji.
 • Svetuješ lahko glede uporabe eteričnih olj za izboljšanje zdravja in dobrega počutja.
 • Aromaterapija je odlična nadgradnja kozmetične ali masažne dejavnosti.
 • Izobražuješ lahko o aromaterapiji in naravni kozmetiki.
 • Ukvarjaš se lahko s prodajo eteričnih olj, naravne kozmetike in drugih aromaterapevtskih izdelkov.
 • Podjetjem lahko svetuješ o uporabi eteričnih olj za znižanje stresa in višjo storilnost.
 • Če se ukvarjaš z dejavnostjo kot so coaching, psihoterapija, delovna terapija, ajurveda, meditacija, joga, bachove cvetne esence, lahko aromaterapijo integriraš v svojo prakso in razširiš ponudbo.

Se sprašuješ, ali poklica aromaterapevta primeren zate?

Prisluhni si. Se želiš naučiti nekaj novega? Bi rada s svojim znanjem pomagala sebi in drugim? Te privlači vse, kar je naravno? Imaš rada izzive? Za marsikatero od naših dosedanjih udeleženk je bil tečaj aromaterapije transformativen. Preberi, kaj pravijo.

Nina, prav imaš, da gre pri aromaterapiji za način življenja. Mene je postavila v nov svet. Življenje je dobilo drugačen okus, no ja, tudi vonj. Uživam v raziskovanju in občutenju vonjav in mojo navdušenost prenašam na druge. V mesecih našega druženja sem se ogromno naučila, čeprav mi eterična olja niso bila čisto tuja. Do njih se mi je spremenil odnos, zdaj spoštujem tudi tiste, katerih vonj mi ne ustreza. In beseda smrad tukaj nima svojega mesta in pika, ker olja razveseljujejo, tolažijo, blažijo, prizemljujejo, stabilizirajo, harmonizirajo, razkužujejo, podpirajo…..” – Jana

” … in potem sem odkrila eterična olja in aromaterapijo. Življenje je v hipu dobilo fantastično novo dimenzijo…vonj, vonj, vonj. In začelo se je čudovito popotovanje.” – Polona

Zelo sem vesela, da sem se odločila za tečaj po programu NPK v Magnoliji. Za to si “kriva” ti, Nina. Kakšen neverjeten vir znanja o eteričnih oljih in vsemu, kar sodi zraven. Meni je zelo odgovarjalo, da smo imeli zoom predavanja in študij prek platforme. Tisto, kar se mi zdi najboljše pri tvojem tečaju je to, da sem skozi predavanja dobila odgovore praktično na vsa vprašanja, ki so se mi porajala pri določeni tematiki. Nekaj sem prebrala, postavilo se mi je vprašanje, odgovor sem dobila, ko sem brala naprej.” – Mateja.

Zaključila sem formalni del izobraževanja in se odpravila na pot za katero ne vem, kam me bo popeljala. Po 39-letni cigaretni omami sem našla nekaj, kar je nadomestilo mojo veliko odvisnost. Eterična olja so me popeljala vstran od nenehnega psihičnega trpljenja, ker nisem imela »dude«.” – Zuhra

Zelo sem vesela, da sem se odločila za tečaj po programu NPK v Magnoliji. Za to si kriva ti, Nina. Kakšen neverjeten vir znanja o eteričnih oljih in vsemu, kar sodi zraven. Meni je zelo odgovarjalo, da smo imeli zoom predavanja in študij prek platforme. Tisto, kar se mi zdi najboljše pri tvojem tečaju je to, da sem skozi predavanja dobila odgovore praktično na vsa vprašanja, ki so se mi porajala pri določeni tematiki. Nekaj sem prebrala, postavilo se mi je vprašanje, odgovor sem dobila, ko sem brala naprej” – Mateja

Hvala za vso predano znanje! Res, prav vse predavateljice ste se neverjetno potrudile s posnetki, gradivi in vašim srčnim pristopom!” – Tadeja

Na tem mestu bi se iskreno zahvalila moji mentorici, izjemni ženski, Nini Medved. V veliko čast mi je bilo, da sem bila ena izmed udeleženk na njenih strokovnih in zelo izpopolnjenih predavanjih. Svoje znanje predaja s vsem srcem. Strast, ki jo ima do aromaterapije in parfumeristike pa je »prelila« name ter me vzpodbudila, da sem resno pristopila k nečemu, kar me je v prostem času veselilo že kar nekaj časa. Korak, ki se ga naredila s vpisom v njen tečaj, je tako prvi, a menim, da eden izmed najpomembnejših na poti do ciljev in želja, ki jih želim uresničiti. Ker predavanja v Magnoliji ne bi bila popolna brez odličnih predavateljev, gre velika zahvala tudi Jani Bergant, ki me je navdušila z destilacijo, Petri Ratajc o predaji vsega znanja botanike, Vesni Lešnik Štefotič, ki mi je podala kompleksno znanje o kemiji eteričnih olj termag. Poloni Kršmanc Šiško za praktična znanja aroma aplikacij.” – Sabina

Moram priznati, da prva stvar, ki mi je polepšala letošnje leto in po kateri bo letošnje leto eno prelomnih je, da sem končno zbrala pogum in šla na tečaj aromaterapije. To je za mojo dušo, duša mi prepeva ko se ukvarjam z naravnimi kremami in eteričnimi olji, srečna in ponosna nase, da sem šla ta korak naprej. Pisanje holističnega dnevnika ter raziskovanje aromaterapije sta zagotovo dve sijoči iskrici, ki napolnjujeta moje srce in življenje z svežo in čisto energijo. ” – Tina

Res mi je bila všeč strokovnost, ogromno znanja nam je bilo podanega, dostopnost predavateljic in skupina punc, ki so enostavno čudovite. Prijetno in lepo sem se počutila.”

Moji spomini na tečaj: dobra družba – skupina, praktično delo/izdelki, visok nivo strokovnosti (in hkrati domačnosti:)).”

Samo to bom napisala. Hvala ker se res trudiš za nas. Verjamem, da je tokratni tečaj zahteval še več izzivov ampak res vse je ostalo na visokem nivoju. Ogromno znanja sem spet dobila.” – Teja

Eterična olja sem že uporabljala, vendar nisem bila prepričana, ali jih varno uporabljam. Ta tečaj je to potrdil in zdaj eterična olja uporabljam veliko bolj samozavestno. Tečaj je bil super, online različica mi trenutno bolj ustreza!

Zelo sem bila navdušena nad širino snovi, nova spoznanja, dinamiko tečaja, kombinacijo on-line in v živo-super, predvsem pa nad strokovnostjo vseh predavateljev. Cenim to, da smo se lahko pri praktičnem delu srečali s široko paleto eteričnih olj in jih z vohanjem spoznavali. Veliko smo se naučili:) Hvala.“- Vladoša

“Všeč mi je bila sproščenost, zelo dodelan tečaj – poglobljen. Predavanje odlično, zelo razumljivo razloženo. Presenetil me je občutek, kot da smo ena velika družina. Eterična olja sem spoznala v globino in se še bolj ” zaljubila vanje”. Odlično.” – Nina

Tečaj je super, ogromno novega znanja od vseh predavateljic sem pridobila. Prišla sem na točko, ko lahko rečem, vem, da nič ne vem. Prav zato mi je všeč, da je tečaj online in se lahko dodatno poglobim. Všeč mi je bilo vse: botanika, farmakologija, psihologija, holizem … Imam cele fascikle gradiva. Platforma je super.

Eterična olja zdaj uporabljam še z večjim spoštovanjem, vzamem si več časa, preden katerega uporabim. Začela sem pisati dnevnik, v katerega zapisujem vse recepte, opazke, podatke. Na ta način gradim svoje znanje. Kemija mi je bila najbolj tuja, vendar tudi najbolj uporabna – zdaj bolje razumem, zakaj nekaj deluje. Dobila sem samozavest in izhodišče za nadgradnjo. Super tečaj!

Velikokrat se sprašujem in meljem v glavi in res spoštovanje do vseh – koliko morate znati predavateljice, da vse to dajete, res čudovito. Aromaterapija me je čisto zasvojila, pol kuhinjske mize so knjige o aromaterapiji in ko vsi zaspijo, imam par ur za sebe. Veliko mešam, a čedalje bolj previdno, ker vem, kaj vse stoji za tem.”

Hvala za znanje in platformo, ki je odlična in nam še ostane, tako da lahko naknadno predelamo gradivo. S tečajem sem dobila širino, dobila sem samozavest pri uporabi eteričnih olj. Hvala, ker ste nam dale ogromno, verjetno še več, kot bi dobili v živo.”

Nisem si predstavljala, da je aromaterapija tako kompleksna in obširna znanost, ampak ta tečaj je odlična podlaga za moj štart. Hvala učiteljicam, ker ste nas tako dobro pripravile.”

Daniela: “S tem tečajem sem pridobila veliko znanja in izkušenj, na čisto poseben način. Eterična olja in aromaterapijo sedaj doživljam drugače kot prej. Všeč mi je tvoj pristop k aromaterapiji in vsem, kar spada zraven. Verjamem, da bi nam ti rada še veliko povedala, ker tvoje znanje je res veliko. Vesela sem tudi novih poznanstev z ostalimi tečajnicami in tečajnikom.”

Jelena: “Moram povedati, da sem se dolgo odločala za ta tečaj in mi je super, da sem se odločila. Se mi zdi, da mi daje neke dobre temelje, kako se stvari pravilno lotiti. Mislim, da ne mine dan, da ne bi odprla knjige s to tematiko 🙂 Razmišljam še o Tečaju formulacije naravne kozmetike. Če ne letos, pa sigurno drugo leto. Tako da vse pohvale, jaz širim dober glas ;)”

Simona: “Znanje, ki sem ga pokazala na izpitu, je v prvi vrsti zasluga odličnih predavateljic in predavatelja. Res iz srca hvala za vsako minuto z vami, za vsa gradiva….zelo, zelo ste odlični in sem uživala. Vse sem si tudi sproti izpisovala na moj način in počasi se je gradila neka celota…predelala sem vse od prve črke, do zadnje pike, rešila vse kvize, odgovorila na vsa vprašanja, predelala vaje in naloge. Dali ste mi več kot odlične temelje – predvsem pa me je prevzelo tvoje navdušenje, Nina, nad tem kar delaš, nad tem kaj vse znaš…izžarevaš neko dišečo pozitivno energijo, ki prepriča in vzpodbuja, da se trudim maksimalno.

Urša: “Hvala za sobotno predavanje. Vmes sem večkrat občutila veselje, da sem lahko na tem tečaju. Vsi moji čuti so bili zelo odprti. Ko sem se vračala domov sem imela občutek lahkotnosti, kot da samo letim skozi prostor. Podobno občutim ob terapevtski masaži ter po gibalni praksi avtentičnega gibanja.”

Mihaela: “Tečaj mi je odprl čisto nov svet, upam, da bom našla čas za nova raziskovanja in da se še vidimo. Meni je bil kot psihoterapija in po dolgem času nekaj, kar sem naredila zase, ne samo za uradno poklicno pot in ostale. Hvala…”

Nataša: “Super smo se imele, super smo se povezale med sabo in ogromno novega znanja pridobile. Prav žal mi je da je konec tega našega lepega druženja … Sigurno se še vidimo na kakšni tvoji delavnici.”

Ljubka: Moram povedati, da se na vseh tvojih delavnicah izredno dobro počutim, z njih pridem polna energije in optimizma in novega poleta. Vzdušje je enkratno, voditeljica prijetna in polna entuziazma, domov pridemo polni dišečih in ustvarjalnih idej.”

Polona: “Tečaj je bil vrhunski, nepozaben in zelo koristen 🙂 Življenje se zares spremeni na boljše, ko redno uporabljam eterična olja.

Maja: “Tečaj aromaterapije sem izbrala predvsem zato, ker sem imela v glavi celo zmešnjavo glede uporabe eteričnih olj, doma pa malega dojenčka. Moj namen je bil samo varno uporabiti tisto, kar imam doma, malo za prehlade, pa za bacile v prostoru, za pike, opekline in praske. Na tečaju pa se mi je odprlo celo novo obzorje … Prav zares, obstajajo ženske, ki destilirajo doma! In toliko vonjev in možnosti uporabe … Zelo sem vesela, da sem si vzela čas za ta tečaj, tudi zato, ker sem imela prej kar malo predsodkov do nekaterih vonjev (ja, prav zares, zdaj so mi prijetni nekateri, ki jih v trgovini, če bi jih prej povohala, ne bi nikoli kupila), skozi tečaj pa sem razmišljala o njih, jih spoznavala, uporabila. Super je praktično delo, ker doma pa vsaj na začetku res nimaš vseh možnosti, pripomočkov, materialov, fajn je preizkusiti kakšna eterična olja preden jih kupiš, itd. No, predavateljice pa ste tudi vsaka na svoj način podale svoje znanje, nas usmerile v raziskovanje, razmišljanje, iskanje informacij… Res sem vesela, da sem se udeležila tečaja, čeprav sem na začetku kar oklevala, ali je to zame.

Brigita: “Na tečaj sem se zanimala zaradi povezovanja s področjem, na katerem delam; specialno pedagogiko. Tekom zelo strnjenih in dinamičnih ur na tečaju sem ugotovila, da bom morala najprej usvojiti in ponotranjiti osnove. In te Nina in ekipa zelo dobro predstavijo. Znanja aromaterapije in aromaprakse so se me globoko dotaknila – uporabljala jih bom zase, družino in pri poklicu. Hvala za znanja iz varnosti in varne rabe teh dragocenih, iz narave dobljenih, a potentnih olj.”

Tjaša: “Za tečaj sem se odločila predvsem zaradi razširitve znanja in pridobitve verodostojnih informacij. Odločitev ni bila težka, saj sem vedela, da je Magnolija s tako raznolikimi predavatelji in pravo strokovnostjo več kot idealno mesto za opravljanje takega tečaja. In okolje je izredno prijetno, vzdušje v prostoru pa vsekakor vpliva na črpanje znanja 🙂 Na tečaju mi je bila najbolj všeč raznolikost tematik in predavateljev, pristopov in načinov spoznavanja sveta eo. Z vsakim predavanjem so se odprle nove poti raziskovanja. Tečaj vsekakor da izjemno veliko iztočnic in za predstavljene informacije je potrebno kar veliko časa, da se poležejo. Vsekakor je nadaljnje raziskovanje vsaj meni osebno nekaj samoumevnega, najbolj pa se mi znanje usede z lastnimi poskusi, uporabo eo v mojih izdelkih in pripravkih za blaženje manjših težav. Počutje se je nedvomno spremenilo. Moj voh je postal še bolj subtilen, veliko bolj se zavedam, čutim kaj mi v trenutku bolj koristi, ustreza – konkretno govorim recimo o aromakozmetiki in uporabo eo na mentalni ravni. Spoznala sem tudi mnoge začetniške napake, ena izmed izrazitejših je navdušenje, ko sem po lanskem tečaju Formulacij naravne kozmetike nabavila čisto preveč eteričnih olj, za katere spoznavanje pa je potreben čas in pravi trenutek… 🙂 Počasi, strpno, s srcem in občutkom.”

“Hvala za čudovito izobraževanje, ki smo ga imele pri tebi. Meni je zelo razširilo obzorja, sedaj znam bolje uporabljati olja in eterična olja. Pa tudi splošno razumevanje delovanja rastlin in marsikaj sedaj bolje razumem tudi glede uporabe zelišč. Skratka res ti hvala. Seminar, ki ga imaš, je odlično pripravljen.”- Monika

Tina: “Vesela in hvaležna sem, da sem bila lahko del tvojega znanja in izkušenj.”

Barbara: “Res hvala za prijetne sobote in za vse novo, dragoceno znanje. Zelo zelo poučno :)”

Monika: “Čeprav sem bila po koncu seminarja skeptična glede moči eteričnih olj, smo to mešanico čudeža v steklenički uporabljali prav vsi v družini in bili navdušeni. Stranka (prostovoljni poskusni zajček), katerega sem izbrala za svoj primer zaključnega dela, je moj partner. Sam pri sebi ni opažal vseh sprememb, vendar pa smo določene spremembe opazili ostali družinski člani. Čez dan je boljšega razpoloženja in trenutki v preteklosti, kateri so ga ujezili, razburili, ga sedaj več ne, oziroma se kontrolira in hitreje pomiri. Tudi sama pri sebi opažam prijetne spremembe. Ves stres, katerega sem doživljala sedaj (bolezen babice), bi v preteklosti prenašala težje. Vem, da bi v sebi občutila stisko, paničnost, strah, žalost, jezo… Danes še zmeraj občutim vsa našteta čustva, vendar vse to ni tako intenzivno. Po celem dnevu celo občutim spokojnost in mir. Ni težkega bremena na mojih prsih, kar me neverjetno preseneča.

Hvaležna sem usodi, da me je pripeljala na pot aromaterapije. Vem, da delo z eteričnimi olji zahteva spoštljivost, poučenost, varčnost… zato bom še naprej širila svoje znanje v tej smeri. Kot sem že povedala na seminarju me je uporabe eteričnih olj strah, saj se zavedam, da je moje znanje, kot le kapljica v morje. Eterična olja niso zgolj “neke” dišave za dišavljenje prostorov, kot sem si jih predstavljala na začetku. Dišava je nevidna lepota, ki prevzame dušo in telo.

Prav posebna zahvala gre vsem predavateljem, še posebej pa tebi Nina. Hvala, da deliš svoje znanje na preprost in razumljiv način. Sem zelo vesela, da sem te spoznala in še enkrat hvala iz srca.”

“Zanimiva predavanja z veliko koristne vsebine, kvalitetna gradiva in veliko nasvetov glede obsirnejse literature. Pri on-line predavanjih mi je bilo najbolj vsec to, da so bila ta posneta in se jih je dalo v primeru zadrzanosti od on-line predavanj pogledati kasneje (ali pa se enkrat poslusati in s tem utrditi obdelano snov). Prav vse predavateljice ste super, vsaka od vas je velika strokovnjakinja in odllicna predavateljica. Sama sem se od vsake od vas res veliko naucila. Seveda sem kljub vsemu se vedno sele na zacektu aromaterapevtske poti, ampak zdaj je pot naprej jasno zarisana, in le od mene je odvisno, kako dalec se bom podala po njej.”

Kot rečeno zelo dobro strukturiran tečaj, lepo zaobjame vse, kar mora aromaterapevt vedeti. Od tukaj naprej pa k temu znanju piko na i dodajo še izkušnje. Z veseljem ga priporočam naprej.

Teja: “Črpati znanje od nekoga, ki ima toliko let izkušenj je neprecenljivo. Način kako podajaš znanje pa je tisto, kar naredi vsemu temu piko na i. Vesela sem, da sem lahko del te zgodbe.”

Maja: “V tečaj aromaterapije sem se vključila čisto po naključju, na predlog nadrejene. Na začetku sem bila čisti laik, saj sem od pojma aromaterapija poznala samo odišavljanje prostora. Zato so začetna predavanja bila zame precejšen zalogaj. Hitro pa so me stvari posrkale, začele zanimati in iz predavanja v predavanje sem postajala bolj samozavestna in kreativna. Z marljivim delom in zastavljenim načrtom sem se prebila do zaključne naloge.Pri zaključni nalogi sem uživala, ko sem sodelovala s strankami. Videla sem, da sem skozi predavanja, ki so bila na visokem nivoju, pridobila veliko znanja in izkušenj, zato mi je bilo med konzultacijami in pripravo pripravkov dosti lažje. Vsekakor pa se zavedam, da to ni konec, ampak šele začetek moje poti v aromaterapiji. Upam in želim si, da bom svoje znanje lahko uporabljala tako v domači, kot službeni sredini. Na tem mestu se Nini in ostalim predavateljem, ter mojim »sošolkam« zahvaljujem za vsa prijetna druženja in prijetno izkušnjo.”

Mira: V tečaj Aromaterapije po programu NPK sem vstopila zato, ker sem se z eteričnimi olji, rastlinskimi olji, smolami, hidrolati spogledovala že dalj časa. Brala sem literaturo, se vpisala v nekaj krajših tečajev, vendar sem s težavo povezovala vzroke, učinke, posledice, nevarnosti in priložnosti. Želela sem celovit pregled, sistem, ki mi bo omogočil razumevanje in pomagal odgovoriti na zakaj, zato in kako. Ta tečaj mi je postavil temelje in na široko odprl vrata v nadaljnje raziskovanje. Predavateljicam in predavatelju sem za predano znanje in izkušnje zelo hvaležna. Pravzaprav se pravo učenje začne šele sedaj.”

Eterična olja Florihana

Na tečaju uporabljamo 100 % avtentična, 100 % bioaktivna in 100 % naravna eterična olja Florihana. Aromaterapija je lahko uspešna in varna le, če delamo s 100 % čistimi eteričnimi olji. Na tečaju boš dobro izurila svoj nos in spoznala razliko med sintetičnimi dišavami in kvalitetnimi eteričnimi olji. Več o pomenu kvalitete preberi v blogu.

blog trgovina