Parfumski intenziv: Mojstrstvo klasičnih akordov

Poglobi svoje znanje botanične parfumeristike s parfumskim intenzivom, osredotočenim na kreacijo klasičnih akordov!

Kreacija klasičnih akordov razkriva vpogled v arhitekturo parfuma in omogoča gradnjo parfumov z jasno strukturo in vizijo. Parfumski intenziv je namenjen vsem, ki že imate izkušnje z izdelavo parfumov in želite narediti korak naprej.

Parfumski intenziv je zasnovan kot kreativni studio z ogromno praktičnega dela pod strokovnim vodstvom Nine Medved.

21 - 28september

Parfumski intenziv: Mojstrstvo klasičnih akordov

 21. 09. 2024 09:00 - 28. 09. 2024 17:00   550,00

Izpili svoje parfumske kreacije!

Parfumski intenziv je slovenska verzija mojega 8-tedenskega spletnega tečaja v angleščini, ki je požel veliko navdušenje udeležencev z vsega sveta! Zato sem se odločila, da z njim razveselim tudi slovensko publiko – in ga tokrat izvedem v živo!

Veliko tehnik parfumeristike sem preizkusila, učila sem se od številnih parfumerjev in šol po vsem svetu – v tem tečaju predstavljam nov pristop – preprosto tehniko, ki daje jasno strukturo in obenem odpira kreativnost.

TERMINI IN TRAJANJE: Parfumski intenziv bo potekal 21.9., 22.9. in 28.9 med 9. in 17. uro z odmorom za kosilo.

LOKACIJA: Magnolija, Stoženska 11, Ljubljana

VODITELJICA: Nina Medved, aromaterapevtka, parfumerka, ustanoviteljica Magnolije in Makosh; voditeljica tečajev parfumeristike z mednarodnimi izkušnjami

ZAHTEVNOST: Tečaj je napredni, predstavlja nadgradnjo šole botanične parfumeristike.

MATERIALI: Vsi materiali in embalaža so vključeni v ceno tečaja.

ŠOLNINA: 550 €/vpis do 1.9.2024, 600 €/redna cena

PLAČILO V OBROKIH: Možno je plačilo v dveh mesečnih obrokih. Cena posameznih obrokov: 300 € (predprijava) oziroma 315 € (redna cena). V primeru plačila po obrokih mi pišite: nina@magnolija.si

CERTIFIKAT: Po uspešno zaključenem tečaju udeleženec prejme certifikat botanične parfumeristike 2. stopnje.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: nina@magnolija.si, 01 8971 041

NAJVEČJE ŠT. UDELEŽENCEV: 8

Spored po dnevih

1. Dan: Citrusni in Ambrée Akordi

 • Dopoldne: Citrusni akordi
 • Popoldne: Ambrée akordi
 • Praktično delo: Vohalne vaje, ustvarjanje akordov

2. Dan: Chypre in Fougere Akordi

 • Dopoldne: Chypre akordi
 • Popoldne: Fougere akordi
 • Praktično delo: Vohalne vaje, ustvarjanje akordov

3. Dan: Cvetni Akordi

 • Dopoldne: Cvetni akordi
 • Popoldne: Kreacija končnega parfuma
 • Praktično delo: Vohalne vaje, ustvarjanje akordov, kreacija končnega parfuma

Glavni poudarki parfumskega intenziva

 • Struktura klasičnih akordov: Spoznaj glavne note in karakteristike klasičnih akordov, osnovne formule in parfume, v katerih so prisotni.
 • Metode formulacije parfuma: Izuri se tako v izdelavi horizontalnih kot vertikalnih akordov in spoznaj, kako jih vkomponirati v parfum.
 • Kreativne tehnike: Izdelaj unikatne parfume, ki izražajo tvojo vizijo in zgodbo.

Cena: 550 € (vključno z DDV) v predprodaji/600 € redna cena

Cena vključuje:

 • Vrhunski tečaj z obilico praktičnega in interaktivnega dela ter strokovnim vodenjem.
 • Komplet eteričnih olj in absolutov za ustvarjanje akordov in parfumov
 • Vso potrebno embalažo, pipete, parfumske lističe …
 • Priročnik tečaja z opisi materialov in napotki za kreiranj

 

imaš vprašanja? piši mi!

Moja izobraževanja iz parfumeristike

mnenja udeleženk e-šole botanične parfumeristike

O TEČAJU

“Všeč mi je bil celoten paket 🙂 Od tega, da sem na dom prejela materiale za delo, do sistematičnega podajanja snovi, do posnetkov-filmčkov, do zapiskov, ki sem si jih lahko sprintala in do tega da sem lahko delala v svojem ritmu.”

“Dobila sem ogromno novega znanja, odgovore na vprašanja, srčen medosebni odnos.” – Nina

“Vse mi je bilo všeč, še posebej so zanimivi intervjuji, ki ti približajo ta do sedaj “neznani”svet. Seveda tudi tvoje razlage, ker se skozi njih čuti ljubezen do tega kar delaš in se to prenaša na udeležence.”

“Prva stopnja je dala novo širino znanja in dojemanja vonjev. Veselim se naslednje nadgradnje. Hvala Nina, ker nam pričaraš občutke zaznavanja vonjev na čisto drugi dimenziji.”

“Presenetilo me je, da kreacija dobrega parfuma ni zgolj slučaj ali nekaj, rezervirano za nadnaravna bitja, ampak obstajajo koraki, preko katerih se lahko naučim in sistematično pričnem z delom. To mi je dalo tudi dodatnega zagona, saj sem pred tem izobraževanjem mislila, da jaz tega sploh ne zmorem.”

“Hvala za cel tečaj, ki je bil res super. Zelo dobro sistematično zasnovan in zelo dobro tudi časovno organiziran. Se mi zdi, da je bila snov podana na pravi način, všeč mi je bilo ker si posnela kratke prispevke in ker je bila snov tudi zapisana. Všeč mi je bilo, ker sem lahko delala v svojem tempu.”

“Res si lahko ponosna nase, da si tako dobro organizirala in izpeljala ta tečaj :)”

“Šola je odlično zasnovana, podane so vse ključne informacije, na nas je, da raziskujemo naprej.”

“Tečaj je lepo zaokrožen, vsebine se povezujejo in nadgrajujejo, tako da ima vsaka lekcija svoj čar.”

“Tečaj je vrhunski. Super mi je, da v FB skupino vprašam in dobim odgovor, še bolje pa so mi videi. Meni je bil in mi je super tečaj, same pohvale.”

“Za celoten tecaj vse pohvale Nina🙂Definitvno je pa potrebno se veliko eksperimentiranja, raziskovanja materialov in vonjanja.”

“Zelo super tečaj, všeč so mi bili vsi moduli (informacije, videi, vaje). 🙂 Se mi zdi, da spet bolje vonjam kot sem prej. 👃 Včeraj sem zaznala kako se je čez noč spremenil vonj narave. Prej je imela bolj zeliščni, cvetni, sadni, sedaj pa bolj lesni, zemeljski, kadilni. 🙂 🍂🍁🍄”

“Naj še dodam, da mi je tak način študija top, super pripravljena gradiva, posnetki so tudi nazorni, materiali za vohljanje so pa tudi izbrani tako, da bomo lahko veselo ustvarjale dišeče kreacije.”

Všeč mi je, da si lahko sama narekujem tempo in v svojem ritmu raziskukem tole zakladnico znanja 🤩🌸

“Jaz bi zelo pohvalila kako je vse skupaj zastavljeno. Zelo lepo je poslušati Nino, govori z srcem in dušo in prav pritegne”

O ODKRIVANJU VONJEV IN SAMEGA SEBE

“Poglavje o zgodovini parfumeristike se mi je še posebno vtisnilo v spomin, ter tudi to, da sem spoznala nove vonje in da sem lahko podelila, kar sem se naučila tudi bližnjim. Bolj opazim, da poskušam opredeliti, kar zavoham v naravi in drugod, včasih se poskušam bolj zavestno posvetiti zaznavanju vonjev. Dobila sem tudi nov zagon, da lahko ustvarim nove parfume, ker poznam sedaj tehnike in tudi “trike”, da postane parfum bolj uspešen.”

“Najbolj me je presenetilo to, da pri kreiranju parfumov ni dovolj samo poznavanje rastlinskih materialov, in da ‘vsak’ parfum ima svojo zgodbo, ki jo je treba začeti že v mislih. Potreben je načrt, preden začnemo ustvarjati”

“Naučila sem se za trenutek ustaviti in doživeti vonj. Spoznala sem, da od nekdaj zaznavam precej vonjav, več kot običajni ljudje, ampak ko sem začela z delom-službo, sem vonje odmislila in delala, delala…vonjala, delala. Sedaj vidim, kaj vse sem zamujala.”

“Ob predelovanju portretov sem predelovala še arhetipe, bilo je zelo naporno in hkrati zdravilno.Vonj je spomin sem občutila zelo izkustveno.”

“Če sem povohala kakšen material iz palete, sem opazila, da lahko različno vpliva na občutja.”

“Nina tebi hvala zaradi šole, informacij, znanja, pomoči in spodbude – meni je to vsekakor polepšalo poletje – se bom izrazila po “parfumsko” in rekla, da mi vsi ti dišeči materiali božajo dušo in kožo, obenem pa sem opazila, da za razliko od prej kar spontano povoham vse kar se mi v določenem dnevu približa in ponudi na poti.”

“To je resnično pravo potovanje. 3 modul me je presenetil, kako res je, da vedno rečemo, to diši in to smrdi. Ostalo nam je samoumevno, da ima vonj po tistem kar vonjamo.”

“Že od obiska prve parfumeristične delavnice in delu z botaničnimi materiali je moj pogled na čut voha popolnoma drugačen kot prej, res je, da ko si bolj pozoren tudi na ta vidik okolice, je svet okrog mene še nekoliko bolj mavričen.”

“Najbolj me je presenetilo, kako iz znanih eteričnih olj lahko ustvarimo čisto nov vonj in kako pomirja ustvarjalni proces. Zanimivo je tudi spoznanje, kako lahko natreniramo svoj nos, da bolje zaznavamo vonje.”