Delavnice so spremenile moj pogled na življenje

Na delavnice Magnolije se vračam predvsem zaradi strokovnosti predavateljev ter Nine, ki s takim entuziazmom in čutnostjo predava o vsem, da te enostavno povleče v aromaterapijo, v vonjave, v eterična olja. Menim, da toliko znanja, kot ga ima Nina, ima le redko kateri aromaterapevt (sploh v Sloveniji). Delavnice so spremenile moj pogled na življenje. Pred tem sem zaradi zdravstvenih težav veliko posegala po zdravilih, antibiotikih. Sedaj pa namesto zdravil najprej uporabim eterična olja ali mešanice le teh, tako pri sebi kot pri ostalih članih družine. Naučila sem se opazovati sebe, otroke ter predvsem naravo ter zaznavati vonje.

Nataša

Preko ustvarjanja domače kozmetike se počutimo bolj povezani z naravo

Znanje, pridobljeno na delavnicah, je zdaj vključeno v nas vsakdan. Kreme, mila in šampone izdelujem sama in vsi jih uporabljamo z veseljem. Darilca v obliki kopalnih soli in mazil so toplo sprejeta pri vseh, ki jih dobijo. Eterična olja so del našega vsakdana, mama sivka je vedno v bližini nase družine. Odkritje našega letošnjega leta je smilj s svojo mnogostransko uporabnostjo. Obcudujem nivo znanja, ki ga nenehno izpopolnjujes in s tem bogatis tudi znanje svojih slusateljev. Uzitek je poslusati utemeljene razlage, ki jih podajas na nasa vprasanja in podporo, ki jo nudis. Doma se pocutimo bolj povezani z naravo preko domace kozmetike in veseli smo, da natanko poznamo njene sestavine. Tako se v njej ne znajde nic, kar nam je v komercialnih izdelkih povzrocalo tezave.

Janja

Nov dan, nov navdih za izdelavo kozmetike

Danes je spet nov dan in nov navdih za izdelavo emulzije, katero bom vonjala še dolgo potem, ko gozdnih jagod že dolgo ne bo več na obrobju jas. Uspela mi je zopet noro dobra emulzija. Nina, hvala za vse znanje, ki si mi ga posredovala in ga še boš. Si odlična predavateljica, zelo sistematično in konstruktivno podajaš znanje. V človeku preprosto prebudiš navdih za nova raziskovanja.

Lidija

S svojo lahko vlažilno kremo sem navdušila kar nekaj prijateljic

Za delavnice o parfumih sem se navdušila, ker sem želela raziskat naravne vonje. Najbolj všeč mi je, ker lahko parfum ustvarim po svoji želji in izdelam kremo iz popolnoma naravnih sestavin. Všeč so mi vse delavnice, posebej zato, ker vedno dobim veliko informacij. Tako lahko doma raziskujem naprej in ustvarjam. Moji najljubši izdelki so citrusna parfumska vodica in orientalski parfum. Uporabljam ju glede na svoje razpoloženje. Zelo sem zadovoljna s svojo lahko vlažilno kremo, zanjo se je navdušilo že par mojih prijateljic.

Mili

Ko enkrat padeš v svet vonjav, je konec s tabo … no, v dobrem smislu

Obožujem naravo in vonje, ki jih nudi in kar ti vonji sprožajo v meni. Odpre se mi popolnoma nov svet ali v bistvu star, ki se je nekje v preteklosti izgubil in ga tudi na ta način spet spoznavam. Prav v Magnolijo pa hodim, ker me vleče tja prava energija – če se prepustiš, te večinoma povleče k ljudem, ki čutijo podobno kot ti. Ti si pač ena taka krasna ženska, ki znaš s svojim žarom in ljubeznijo potegniti v dišeč svet. Ko enkrat padeš v svet vonjav, je konec s tabo … no, v dobrem smislu.Enostavno sem se zaljubila in vsakič, ko primem stekleničko, mi spremeni trenutek in voljo. Izdelki sami pa so vsi po vrsti tudi fizično pravi balzam za kožo, ne znam si več predstavljati, da kupim narejeno npr. kremo za obraz.

Anca

Nad izdelavo naravne kozmetike sem navdušila tudi svoji deklici

Od nekdaj sem zagovornik naravnega, sploh zdaj, ko imam tudi sama družinico. Tako se je pričelo tudi z eteričnimi olji. Nisem želela na malčicah preizkušati njihove moči. Našla sem Magnolijo in se udeležila delavnice. Navdušenje nad izvedbo delavnice, kvaliteto informacij in sploh vsem je bilo neizmerno.Nato sem ugotovila, da Magnolija – Nina nudi še druge delavnice, ki so me zanimale (kako izdelati šampon, kreme …). Bila sem razsvetljena. 😉 Najbolje od vsega je, da zdaj vem, kako pravilno izdelati losjon, kremo oziroma če iščem kak izdelek, vem, kateri ni pravi zame. Krasno je tudi to, da lahko večino izdelkov, ki jih potrebujem za svoje ustvarjanje, naročim kar prek spletne strani Magnolija. Nad izdelavo naravne kozmetike sem navdušila tudi svoji deklici. Vesela sem, da imam kar nekaj znanja, ki jima ga lahko prenesem. Zahvala za to pa gre Nini in njenim sodelavcem. Se vidimo zopet, kmalu!

Anita

Aromaterapija me je zasvojila, še večjo spremembo so opazili moji bližnji

Na delavnicah mi je všeč prav vse, novi, širši pogledi, strast, ki sem jo začutila v tvojem podajanju, holistični pristop, povezave z že znanim, obenem pa še veliko novega … Začutila sem da me je aromaterapija kar zasvojila, še večjo spremembo so opazili moji bližnji, še posebej tisti, ki so lahko moje izdelke tudi uporabili.

Irena

Delavnice podajajo tako osnovno kot poglobljeno znanje

Magnolija ponuja pester izbor delavnic in udeležila sem se jih kar nekaj. Vse so bile zanimive in poučne. Delavnice podajo tako osnovno znanje o posameznem področju, kot tudi poglobljeno znanje, če osnove že poznaš. Prav tako so delavnice dobro izhodišče za nadaljnjo samostojno raziskovanje posameznega dišečega področja.

Marija / www.irises.si

Ko sem se udeležila prve delavnice, sem vedela, da sem pečena

Začela sem s kremami, ker se mi je zdelo to praktično. Mislila sem si, če pečem in kuham sama, zakaj ne bi naredila še kreme, saj ne more biti težko. No, ni mi žal. Od delavnice o izdelavi emulzij nisem več kupila kreme ali gela za čiščenje obraza. Tudi mama je ni, niti sestra in njen partner, sodelavka, prijateljičin mož … Tudi njim so posredno všeč moji obiski na delavnicah. Ko smo kreme odišavljali, sem ugotovila, da je to tisti del izdelave, ki me v resnici najbolj začara. Vonj močno vpliva na moje življenje in uporaba ter mešanje eteričnih olj name deluje terapevtsko.Ko sem se udeležila prve delavnice, sem vedela, da sem pečena. Nina je odlična predavateljica z ogromno znanja in izkušenj, pa še prijetna je. Pri Magnoliji je zanimivo, inspirativno, zabavno, lepo, močno, dišeče in delavnic ni nikoli preveč.

Živa

Znanja s tečaja so mi v pomoč pri poslu

Za tečaj aromaterapije sem se odločila, ker so mi vonji v izziv in zdi se mi, da nikoli ne vem dovolj. Našo kmetijo smo preusmerili v gojenje zelišč in zato je potrebno veliko znanja. Z vsebino seminarja sem bila zelo zadovoljna. Najraje bi ponovila, ker se mi zdi da si nisem utegnila vsega zapomniti. Na seminarju sem pridobila znanja, ki so strokovno utemeljena, preverjena in kot taka uporabna pri  naši dejavnosti. K temu je pripomogla tudi prava izbira predavateljev. Upam, da mi bo uspelo nadaljevati tudi na nadaljevalnem seminarju.
Mirjam / www.vonjpoletja.si

Z izdelavo lastnih parfumov in uporabo eteričnih olj se mi je odprl popolnoma nov svet

Parfumi me že od nekdaj privlačijo in burijo domišljijo. Vedno sem si želela tudi praktično spoznati  metode njihovega ustvarjanja, vendar vse dokler nisem odkrila Magnolijinih delavnic, je bilo to zame preveč oddaljeno in  nedosegljivo. Najbolj mi je všeč, da so Magnolijine delavnice strokovne, dobro strukturirane in vedno razpolagamo z najboljšimi materiali. Nina je strokovna in hkrati topla oseba, ki je z vsem srcem pri stvari in učinkovito vodi skozi proces ustvarjanja in izdelave in je vedno na razpolago za dodatna vprašanja, tudi po delavnici.:) Z izdelavo lastnih parfumov in uporabo eteričnih olj se mi je odprl popolnoma nov svet, kjer se raziskovanje, odkrivanje novih možnosti, čudenja in navdušenja ter Lepote nikoli ne konča in kjer je za ustvarjalnost samo nebo meja.:)

Katarina

Znanje in izkušnje z delavnico so mi obogatili življenje

Leto je naokrog, odkar sem prvič obiskala čudovito Magnolijo. Vse znanje in izkušnje, ki sem jih pridobila, so mi nedvomno obogatili in polepšali življenje. Res je čaroben občutek vedno, ko se udeležim nove delavnice.

Polona

Eterična olja uporabljam pri meditacijah

Magnolijin intenzivni tečaj o eteričnih oljih mi je odprl pogled na rastline v drugačni luči. Kot agronom sem bila v stiku z rastlinami zelo pogosto in ko sem se podala v svet meditacije in pisanja, sem slednjemu želela dodati še nekaj mojega, nekaj cvetličnega. Ideja o eteričnih oljih je tako prišla kot nekašen bombonček, ki je lepo zaokrožil celoto mojega dela in življenja. Znanje o eteričnih oljih in eterična olja na sploh mi delajo družbo med meditacijami, z njimi pa si lajšam tudi dnevne tegobe, ki kdaj pa kdaj pestijo moje telo. Vsak mesec je muškatna kadulja redna sopotnica v tistih dneh. Zelo sem hvaležna Nini, da mi je eterična olja in njihovo varno uporabo predstavila v tako pisani in uporabni luči.  

Maja – MičnaCvetlična / www.micna-cvetlicna.si

Ko enkrat obiščeš Ninine delavnice …

Ko enkrat obiščeš Ninine delavnice, te aromaterapija enostavno zasvoji. Udeležila sem že kar nekaj njenih delavnicah o izdelavi naravne kozmetike in aromaterapiji. Komaj čakam novih. Na delavnicah sem pridobila ogromno znanja in informacij. Pri Nini se opazi strokovnost na tem področju, predvsem pa predanost delu, ki ga opravlja. Delavnice potekajo v zelo sproščenem dišečem ozračju, tako da tudi celodnevne hitro minejo. Po njih dobiš motivacijo za nadaljnje raziskovanje, ustvarjanje … Hvala Nini za vse znanje in informacije, ki mi jih je predala.

Bernarda / www.oaza-zelisc.si

Izdelava izdelkov ter uporaba eteričnih olj mi omogoča prisotnost in prepuščanje v danem trenutku

Na delavnicah mi je najbolj všeč vzdušje, ki je osnovano s strokovnim znanjem predavateljev, ki so ga ustvarjali s sproščenostjo in neposrednostjo. Je čas, tukaj in zdaj, ko se lahko posvetiš samo sprejemanju in povezovanju teoretičnih ter praktičnih izkušenj. Na delavnice se rada vračam, saj oplemenitijo, poglabljajo moje znanje ter nadgrajujejo vonjalne zaznave. Obisk delavnic je prinesel povezujoče teoretično ter praktično znanje, ki znova in znova omogoča nadgradnjo že znanega. Udeležba, branje, izdelava izdelkov in vonjalni trenutki so kot potrditev že dolgo željenega in prisotnega v mislih. Izdelava izdelkov ter uporaba eteričnih olj mi omogoča prisotnost in prepuščanje v danem trenutku. Ob izdelavi gre tudi za občutek povezanosti, saj s tem sebi in drugim omogočam prijetne občutke ob uporabi le-teh. Eterična olja mi omogočajo priklic spominov, nove povezave in možnosti kombinacij seveda ob teoretični podlagi.

Urša

Eterična olja so super pomočniki, da ohraniš fokus

Nino sem spoznala pred leti, ko sem iskala informacije in nova znanja, kako bi si sama izdelala kozmetiko za svoji hčerki in družino. Nina je bila med prvimi v Sloveniji, ki je imela ta znanja in jih je delila skozi čisto praktične delavnice. Bila sem kar na veliko njenih delavnicah (od kremic do mineralnih ličil), na katerih sem navdušeno srkala nova znanja ter potem doma sama ‘čarala’ in ustvarjala. Priznam, da me je čisto potegnilo v svet dišečih oljčkov. Ko sem pustila službo in šla na svoje, sem mislila, da je moje poslanstvo, da bom predajala ta znanja naprej mamicam (sploh, ko sem videla, kako naravni pripravki res pripomorejo, da moji punci ostajata zdravi, kljub temu, da sta bili v vrtcu in šoli). Danes me je pot zapeljala malo drugam, ampak dišeča olja ostajajo zraven. Ker vem, da so super pomočniki, da ohraniš fokus, ko imaš natrpan urnik in te sprostijo po celem dnevu, da ponoči ne premlevaš, kaj vse bi morala še narediti. Hvala ti Nina, da si me popeljala v ta dišeči svet! Nadaljuj s svojim poslanstvom “

Melita / www.upajsinasvoje.si

Najbolj mi je všeč, da se vse podpre s preverjenimi analizami in s praktičnim delom

Od nekdaj me je zanimalo, kako nastanejo kreme in mazila. Iskala sem znanje, a večkrat sem slišala, da plačaš delavnico, ne podelijo pa s slušatelji skrivnosti. Ko sem odkrila Nino in njeno Magnolijo, sem se odločila to preveriti in nikoli nisem obžalovala. Veliko vsega je zaslediti na internetnih straneh, a v meni se je vedno porajal dvom koliko je vse to resnično, preverjeno. Na delavnicah Magnolije mi je najbolj všeč, da se vse podpre s preverjenimi analizami in s praktičnim delom ter da lahko narejene izdelke odnesemo domov. Na začetku se mi je vse skupaj zdelo nemogoče, sedaj pa lahko z gotovostjo rečem, da že zelo veliko znam in poznam sestavine, iz katerih so moji izdelki. Celo več, opogumila sem se in tudi sama kaj naberem in naredim. Moje življenje je drugačno, pa tudi moji prijatelji uživajo v mojih izdelkih.
Delavnice na Magnoliji so vredne zaupanja in brez pomislekov se bom udeležila še kakšne, ki me bo navdušila z razpisano tematiko.

Jasmina

Vpisala sem se na tečaj botanične parfumeristike in odkrila popolnoma nov svet

V obdobju velike stiske sem v roke dobila knjigo o  aromaterapiji in skušala pridobiti čim več znanja o eteričnih oljih. Sčasoma sem spoznala, da je ogromno napisanega nestrokovnega, zato sem se odločila obiskat delavnico pri nekomu, ki je  strokovno podkovan, ki ima veliko ne samo teoretičnega ampak tudi ogromno praktičnega znanja na tem področju, predvsem pa k nekomu, ki je predan svojemu poslanstvu in dela z dušo in srcem … Tako sem se vpisala na tečaj botanične parfumeristike in odkrila popolnoma nov svet. To je svet neskončnih, neponovljivih kreacij, kjer se v času ustvarjanja zgubiš v večnosti trenutka, saj te vonji popeljejo tako daleč, da je to nemogoče opisati z besedami.

Tanja

Odkar sama izdelujem kozmetiko za svojo družino, točno vem, kaj nanašamo na svojo kožo

Ninin blog sem brala že kar nekaj časa, preden sem se odločila za udeležbo na delavnici Kreme od A do Ž. Naravna  kozmetika in še posebej aromaterapija sta me zanimali že od nekdaj, zato se mi je zdelo primerno, da svoje teoretično zanimanje nadgradim z ustvarjanjem naravnih izdelkov zase in za svoje najbližje. Vzdušje na delavnici je bilo zelo prijetno, informacije, ki smo jih udeleženke prejele, pa zelo podrobne in koristne. Še posebej všeč mi je bil praktični del delavnice, na katerem smo se dobro seznanile z vsemi postopki in triki pri pripravi naravne kozmetike. Kasneje sem se udeležila še njenih predavanj o parfumistiki in umetnosti vonjanja in bila prav tako navdušena nad Nininim znanjem. Pri njej je vedno moč čutiti, da delavnice in predavanja pripravlja s srcem in da je to njeno pravo poslanstvo. Odkar sama izdelujem kozmetiko za svojo družino, točno vem, kaj nanašamo na svojo kožo in to mi je v neizmerno veselje.

Maja

Razmišljam o lastni organski kozmetični liniji!

Začela sem s tečajem naravne aromakozmetike, nadaljevala s  tečajem formulacije naravne kozmetike, se udeležila delavnic destilacija, rastlinski izvlečki…vse Magnolija:). Vedno bolj sem bila navdušena in sem začela uporabljati vse več izdelkov domače izdelave. Sedaj razmišljam celo o lastni organski kozmetični liniji! Sicer sem farmacevtka, ampak me je o naravni kozmetiki največ naučila Nina. In seveda navdušila … Tako da Nina hvala za vse predano znanje in srečno  še naprej??.

Darja

Mene je pri Magnoliji pritegnilo najbolj to, ker greš naprej, se razvijaš, si inovativna, napredna, odpiraš nova obzorja. Prikazala si nam, kako so kreme čudovite, saj jih lahko narediš na 101 način in ljudje so zadovoljni in meni to ogromno pomeni. Ravno prejšnji dan mi je prijateljica rekla, da odkar se maže z mojo kremo, nima več herpesa in izpuščajev okoli ust. Kaj še hočeš boljšega? Popeljala si me tudi v čudovite vonjave eteričnih olj. Če sem iskrena, si mene najbolj pritegnila ti, s svojo karizmo.Irma

“Pratila sam celi seminar i bila vrlo prijatno iznezanjena mogucnostima aromateraije. Ja sam pedijatar, zavrsila sam klasicnu homeopatiju i praktikujem homeopatiju, i mada to nekako ne ide zajedno, svakako, predavanje je bilo vrlo interesantno.” Slavica

“Bila sam na seminaru u Beogradu. Vase predavanje je bilo izuzetno zanimljivo I inspirativno. Hvala Vam na tome. Vi ste, Nina, tako divni I pozitivni i zelim Vam sve najlepse.” Vesna

Moram ti povedati, da sem še danes pod močnim vtisom tvoje odlične delavnice. Res sem se sprostila in napolnila dušo in srce z dišavami, predvsem pa sem se veliko naučila. Tudi ekipa je bila super. Izdelki… kaj naj rečem… SUPER SO! Težko ti bom povedala, kateri mi je najbolj všeč, ker so res vsi vrhunski. Komaj čakam na delavnico v oktobru. Nina, zelo sem vesela, da sem te spoznala. Petja

Delavnica je bila res super, v zadnjem času sem se jih udeležila kar nekaj, pa je bila ta najboljša, ker nas je bilo malo, smo imele tako ‘luštno’ vzdušje, tako da smo tudi ena od druge nekaj izvedele, informacije so bile pa res izčrpne, pa super je, ker smo dejansko delale izdelke (včasih na teh delavnicah tudi samo gledaš, kako en nekaj dela, potem pa za domov dobiš vzorec). Pa še izdelki so super, uporabljam vse. – Mateja

“Slika življenja” z eteričnimi olji postane jasnejša in barve postanejo intenzivnejše. – Nataša
 
Še doma sem se smejala in vonjala moje dišavice. Želim ti , da bi imela vedno toliko volje in energije in en sončen cvetni objemček. – Agi
 
Priznati moram, da me je ta delavnica resnično navdušila za vse dišave in dišavice okoli nas. Zanimanje se veča tudi pri sodelavkah, tako kot sem predvidevala. Povezava teorije in prakse je potrebna na vseh področjih in tako je tudi v aromaterapiji. Dobili smo oboje. Najpomembnejše stvari z zavedanjem, da je potrebno biti previden pri uporabi posameznih eteričnih olj, kot tudi posebej zanimiv praktičen del. Vsak posameznik si naredi mešanice po lastnem izboru in potrebi. Imeli smo priložnost duhanja široke palete eteričnih olj, ki te odpeljejo in pripeljejo nazaj k naravi in čudovitemu svetu okoli nas. – Albina
 
Na delavnici 9.3. sem preživela res prijetne večerne urice, hkrati pa sem se tudi kar precej naučila o aromah. Glavni problem, ki se mi pojavlja po delavnici, pa je ta da mi vsa umetna mila, mehčalci, deodoranti sedaj prav umetno smrdijo. Tako sedaj najraje uporabljam svojo na delavnici narejeno kopalno sol in pa svoj parfum, kupila pa sem tudi nekaj prvih pravih eteričnih olj, ki jih sedaj sama mešam. – Brigita
 
Rada bi se ti še enkrat zahvalila za čudovito soboto! Mene je aromaterapija čisto prevzela. V knjižnici sem si sposodila vse, kar z besedo omeni eterična olja. In berem in berem. Ob tem pa seveda vonjam in mešam. Cela hiša nam doma že diši. Pa saj se noben ne pritožuje. Za velikonočna darila sem mojim bližnjim podarila SOS stekleničke, kamor sem jim namešala EO, ki verjamem, da bodo v njih prebudila, kar jih drži nazaj in jim pomagala k boljšemu življenju. In mojega partnerja kar razganja (sem mu primešala malo afrodizičnih olj). Se moram drugič zavedati tudi posledic 😉 – Anja
 
Kopel je odlično opravila svojo poslanstvo 🙂 Vaša delavnica pa me je tudi popolnoma prevzela in navdušila za aromaterapijo! V knjižnici brskam za knjigami o aromaterapiji in poskušam izvedeti čim več…in vedno bolj “padam not”… – Melita
 
Mož je bil nad izdelki navdušen, tako da je kar takoj naročil dva deodoranta v spreju, kremo za obraz, ustnice in roke, ostale stvari pa si bo sposodil pri meni. Meni je zelo všeč deodorant iz gline. Se že veselim naslednje delavnice! – Nevenka
 
Sedim v pisarni in se ubadam z zapletenimi poslovnimi izzivi. Pogledam skozi okno, kjer me pozdravi sivo in močno deževno vreme. Pomislim na kavo, potem pa zagledam stekleničko, ki jo nosim s seboj že od petka ( ko sem bila na delavnici aromaterapije). Odprem pokrovček in povonjam: nosnici mi napolni vonj sonca in svobode, neham se smiliti sama sebi in nasmeh prežene slabo voljo. Spomnim se na neverjetno energijo Nine in njenega studia, na čudoviti svet vonjev in nežno mazljivost bazičnih olj. Našla sem novo “sidro” za lažje premagovanje izzivov. Za povrh vsega pa še opojno dišim! – Polona
 
Čisto sem se zasvojila z eteričnimi olji in komaj čakam, da začnem z izdelavo lastnih izdelkov. Omara v kopalnici je takoj drugi dan doživela hudo “spomladansko čiščenje”. Saj veš, če ne vržeš nič starega stran ni prostora za kaj novega. – Mojca
 
Zahvaljujem se vam za včerajšnjo izvedbo delavnice v Vita centru v Naklem. Vesela sem, da sva se s hčerko seznanili z eteričnimi dišavami, posebej močno izkušnjo pa sem, kot ste videli, doživela ob “srečanju z borom”. Skratka, bilo je zanimivo in zabavno. Hotela sem vam sporočiti predvsem to, da sem opazila, kako ste uživali ob izvedbi same delavnice. Ves čas sta vas spremljala smeh in veselje, zato vam želim še naprej vse dobro pri udejanjanju vsega kar radi počnete z olji. – Darja
 
Najprej bi se rada zahvalila za sobotno delavnico. Res sem se veliko novega naučila – tako o izdelavi kremc kot o izdelavi različnih namazov za na kruh Res mi je bilo všeč! Z veseljem se bom udeležila še kakšne delavnice.- Nataša