Konzerviranje in stabilnost kozmetičnih izdelkov

TERMIN: 17:00-21:00

KRAJ: Magnolija, Stoženska 11, Ljubljana

VODITELJICA: Pia Berglez, študentka kozmetologije

ZAHTEVNOST: za izkušene

CENA: 75 €

Ni dogodkov

Izogni se nastanku mikroorganizmov v svojih izdelkih in jih zaščiti z varnimi konzervansi!

Naravna kozmetika je zaradi nepravilnega konzerviranja že večkrat prišla na slab glas! Če izdeluješ kozmetiko zase ali za druge in še posebej, če želiš kozmetiko prodajati na trgu, moraš poznati kompleksen jezik konzervansov in zagotoviti, da izdelki ostanejo varni in stabilni. Vabljena na profesionalno delavnico s Pio Berglez, študentko kozmetologije in izdelovalko naravne kozmetike.

Delavnica je zate, če:

  • Izdeluješ kozmetiko in jo želiš učinkovito konzervirati.
  • Razmišljaš, da bi svoje izdelke prodajala.
  • Želiš zagotoviti varnost in stabilnost svojih izdelkov.

1. Uvod

  • Kateri so predpogoji za varnost, kvaliteto in učinkovitost KI.
  • Osnove dobre proizvodne prakse.
  • Katere mikroorganizme poznamo in kaj vpliva na razmnoževanje mikroorganizmov.

2. Konzervansi

  • Pomen uporabe konzervansov v KI.
  • Kateri konzervansi so dovoljeni v EU, kateri so dovoljeni v certificirani naravni kozmetiki.
  • Sestavine, ki jih ne navajamo med konzervansi, vendar so učinkovita protimikrobna sredstva.
  • Kako izberemo optimalni konzervans za svoj izdelek.
  • Faktorji, ki jih moramo upoštevati pri izbiri konzervansov.
  • Pomen embalaže.
  • Konzerviranje hidrolatov in anhidridnih izdelkov – kdaj je potrebno?
  • Predstavitev desetih konzervansov, ki so dovoljeni v certificirani naravni kozmetiki.

3. Kelatorji

  • Kaj je kelacija?
  • Pomen uporabe kelatorjev v KI.
  • Kateri so naravni kelatorji in kako jih vgradimo v KI.

4. Stabilnost

  • Zakaj je pomembno, da testiramo stabilnost KI?
  • Kako izberemo pravi stabilnostni test?
  • Katere teste lahko izvedemo sami, katere je smiselno predati laboratoriju?
  • Katero opremo potrebujemo za testiranje KI.
  • Postopki testiranja KI.
  • Kako določimo rok uporabe izdelka.

5. Vaje

  • Preračunavanje deleža konzervansov v KI.
  • Prikaz uporabe domačega mikrobiološkega testa.
  • Prikaz merjenja pH-ja s profesionalnim pH metrom.

Cena: 75 € (vključno z DDV)

Cena vključuje:

  • obsežno gradivo
  • popust za nakup sestavin
  • aromatično čajanko

 

imaš vprašanja? piši mi!

Zaradi lažje organizacije in optimalne izvedbe delavnic smo se odločili, da uvedemo nov sistem prijav na delavnice. Prijaviš se s klikom na gumb PRIJAVI ME, ki te preusmeri k nakupu v spletni trgovini. Prijava je veljavna ob nakazilu zneska za delavnico, mesto pa bomo zadržali za 3 dni po prejemu naročila. Odpoved udeležbe je možna do 7 dni pred začetkom delavnice oz. tečaja. Za odpovedi zaračunavamo administrativne stroške v višini 10% cene. Več o tem preberi v splošnih pogojih.

Če se želiš prijaviti na več delavnic hkrati, mi prosim piši, da se dogovorimo za način plačila. Prav tako me kontaktiraj, če nisi prepričana, ali se boš delavnice uspela udeležiti, pa bi mesto rada samo rezervirala.

Ni dogodkov

V spletni trgovini lahko kupite številne laboratorijske pripomočke

Od laboratorijskih čaš do profesionalnega pH metra – poglej ponudbo v spletni trgovini.

pokukaj v trgovino