100 % čista, naravna in avtentična eterična olja in hidrolati Florihana

Med izobraževanjem v Zagrebu mi je pod nos prišla steklenička eteričnega olja divje sivke z napisom Florihana. Bila sem očarana nad čistostjo, živostjo in polnostjo vonja. Odpirala sem ostale stekleničke na polici, eno za drugo, in prav vsaka je dišala tako, kot bi rastlino pomečkal med dlanmi. Prevohala sem na tisoče eteričnih olj proizvajalcev z vsega sveta, vendar moj nos še nikoli ni bil tako navdušen. In ni se zmotil – da sodi Florihana v sam vrh aromaterapije, so mi potrdili številni priznani aromaterapevti v svetu. Nisem zgubljala časa, kajti bilo je jasno – to so eterična olja, ki jih hočem prinesti v Slovenijo!

O FLORIHANI

Destilarna Florihana

Nedaleč od mediteranskega morja, v slikoviti Provansi, v bližini Nice in parfumske prestolnice Grasse, leži destilarna Florihana. Nahaja se na kar 1500 metrih nadmorske višine, na planoti Caussols, ki slovi po izjemni klimi in raznolikem rastlinju.

Florihanina ekološka farma je obkrožena z 2500 akri zemljišča, kjer rastejo divja sivka, timijan, šetraj in druge aromatične rastline. Eterična olja so proizvedena v popolnem sožitju z naravo in ustrezajo najvišjim svetovnim standardom kot so Ecocert, USDA Organic in Control Union Certifications.

NADZOROVAN PROCES OD RASTLINE DO STEKLENIČKE

V Florihani skrbno nadzorujejo proces od rasti do proizvodnje eteričnih olj. Rastline žanjejo ročno in takrat, ko vsebujejo največ učinkovin. Z inovativnim postopkom destilacije pridobivajo najčistejša eterična olja vrhunske kvalitete. Laboratorijski testi zajemajo plinsko kromatografijo in masno spektometrijo (GC-MS), organoleptično oceno in fiziokemijsko analizo. Hidrolati, proizvedeni pri destilaciji eteričnih olj, so podvrženi natančnim mikrobiološkim testom. Primer varnostnega lista si lahko ogledate tukaj.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Florihana je v svojem laboratoriju razvila in izpopolnima visoko inovativno tehnologijo, ki se imenuje »flash detente«. Postopek je edinstven v svetu aromaterapije in omogoča destilacijo na zelo nizkih temperaturah, od 40 do 80 °C. Eterična olja tako ohranijo karakteristike molekul v rastlini sami in vsebujejo več terapevtskih učinkovin. Posebnost Florihane je, da pri destilaciji uporabijo izvirsko vodo, kar se odraža na kvaliteti in čistosti hidrolatov.

 testi

ETIČNOST IN SKRB ZA OKOLJE

Eterična olja Florihana so proizvedana v spoštovanju do narave in v skladu z varovanjem okolja. Številna eterična olja so pridelana iz divje rastočih rastlin, pri čemer upoštevajo naravni ekosistem. Medtem ko trg preplavljajo eterična olja iz masovne proizvodnje, so eterična olja Florihana proizvedena v manjših serijah, iz ljubezni do rastlin in z zavestjo o ekološki obnovljivosti.

EMBALAŽA IN ETIKETIRANJE

Vse stekleničke in aluminijaste škatlice za eterična olja je mogoče 100 % reciklirati. Embalaža PET za hidrolate je odporna proti svetlobi, ne prepušča aromatičnih molekul in jo je mogoče 100 % reciklirati.

Na etiketah je natančno navedeno botanično ime in kemotip, datum destilacije in serija. V stekleničko vgraviran laserski napis, ki ga boste našli na dnu vsakega izdelka, zagotavlja, da imate v roki Florihanin proizvod. Napis je trajen in ne vsebuje črnila, zato je okolju prijazen.

Magnolija je zastopnik in distributer za blagovno znamko Florihana v Sloveniji. Če bi želeli prodajati izdelke Florihana, nam pišite na e-naslov: trgovina@magnolija.si.