Praznični recept: Olje za telo ČAROBNI ZIMSKI GOZD

Mandarina, sladka pomaranča, cimet, klinčki … Praznični čas je prežet z vonji. In ker je čut voha močno povezan s čustvi in spominom, je pomembno, da v tem času posebej poskrbimo za dobro vzdušje in toplino. Tako nas bodo vonji praznikov skozi vse leto spominjali na nekaj prijetnega in v nas vzbujali pozitivne občutke.

V seriji petih prazničnih receptov bom s tabo delila ideje za preprosta darila, ki bodo razveselila prav vsakogar. Že sama izdelava te bo umirila in postavila v mistični praznični čas.

V olju za telo ČAROBNI ZIMSKI GOZD  sem želela ustvariti vonj, ki ga zaznamo na sprehodu skozi pravljični zasneženi gozd v času praznikov. Izdelala sem nenavaden macerat, v katerem sem namakala smrekove iglice in smolo kadilne bosvelije.

Izdelava macerata

V posodo damo smrekove iglice in smolo kadilne bosvelije, ki smo jo prej nekoliko zdrobili z možnarjem (ker je smola zelo intenzivna, bo zadostovalo že nekaj kapljic smole). Prelijemo z mandljevim ali jojobinim oljem. Rastlinski material namakamo približno 10 dni, vmes večkrat pretresemo. Precedimo.

Sestavine

50 ml macerata iglic in smole

4 kapljice eteričnega olja cedre (Cedrus atlantica)

6 kapljic eteričnega olja smreke (Picea communis)

6 kapljic eteričnega olja mandarine(Citrus reticulata)

Izdelava in uporaba

Eterična olja kapnemo v stekleničko, nato prilijemo macerat. Vmasiramo v telo pred tuširanjem ali takoj po njem. Koncentracija eteričnih olj v tem izdelku je 1 %.

Kombinacija eteričnih olj v tem olju deluje pomirjujoče, krepi imunski sistem in podpira dihala. Vonj je bogat in nenavaden – prepletajoči se vonji smole, iglic in lesa ustvarjajo pravo gozdno poezijo!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja