Seminar botanične parfumistike

TRAJANJE IN TERMIN: 17.3. in 24.3.2020,17:00-21:00

KRAJ: Magnolija, Stoženska 11, Ljubljana

VODITELJICA: Nina Medved

ZAHTEVNOST: za začetnike

CENA: 150 €

Ni dogodkov

Bi rada dišala omamno, naravno in edinstveno?

Kreacija parfumov iz naravnih eteričnih olj in absolutov odpira neskončne razsežnosti vonja! Priznam, nič me ne prevzame tako kot kreiranje parfumov. To je moja velika ljubezen, trenutek meditacije in popolne koncentracije. V veščini izdelave parfumov se urim več kot petnajst let. Na tem seminarju te bom naučila tehnike gradnje parfumov, ki jo učijo na parfumerskih šolah po svetu.

Seminar je zate, če:

 • Ti komercialni parfumi smrdijo oziroma ti povzročajo slabost.
 • Želiš izdelati zares unikaten parfum iz svojih najljubših vonjev.
 • Bi rada izurila svoj nos.

Nuša: Parfum je olala! Je odpotoval z mano v Egipt, kjer me je ovohavala vsa skupina in zdaj prosijo: “Še meni!”

Vsebina seminarja:

 1. MODUL
 • zgodovina parfumeristike
 • razlika med naravnimi in sintetičnimi parfumi
 • komponente naravnih parfumov: eterična olja, absoluti, CO2 ekstrakti, smole in balzami, tinkture, cvetni voski
 • delitev po notah
 • klasifikacija parfumov glede na koncentracijo eteričnih olj
 • razlike med formulacijo oljnih, alkoholnih in trdnih parfumov
 • študije materialov; spoznali bomo 9 eteričnih olj in absolutov, ki sodijo v “osnovni parfumeristični asortiman”

Praktični del:

 • formulacija in izdelava oljnega parfuma
 • evalvacija izdelanega parfuma

2. MODUL

 • študije materialov; spoznali bomo dodatnih 9 eteričnih olj in absolutov, ki sodijo v “osnovni parfumeristični asortiman”
 • spoznavanje družin vonja
 • spoznavanje akordov
 • vaje za izboljšanje čuta vonja
 • različni pristopi h formulaciji parfumov: horizontalni in vertikalni akordi
 • metoda gradnje parfumov po Jean Paulu

Praktični del:

 • formulacija in izdelava alkoholnega parfuma
 • evalvacija izdelanega parfuma

Mili: “Danes mi misli stalno uhajajo k včerajšni delavnici. Zjutraj sem si nanesla na zapestje minimalno količino parfuma, pa se počutim, kot da sem v oblaku mehko sladkega, opojnega orientalskega vonja. Počutim se božansko. Tako prijetnega in blagega za mojo “dušo” ter obenem tako obstojnega parfuma mi do sedaj še ni uspelo narediti, pa sem že veliko ustvarjala. Hvala ti za izvrstno delavnico z novo paleto orientalskih vonjev.”

Cena: 150 € (vključno z DDV)

Cena vključuje:

 • gradivo
 • vrhunska eterična olja in absolute za izdelavo dveh parfumov
 • vzorčke treh eteričnih olj za delo doma
 • vonjanje eteričnih olj in naravnih parfumov z vsega sveta (osebna kolekcija, ki jo predstavim samo na parfumskih delavnicah)
 • popust za nakup sestavin
 • aromatično čajanko s čaji Pukka, kavo Illy in kolački
 • potrdilo o udeležbi

BONUS: Članstvo v zaprti FB skupini

imaš vprašanja? piši mi!

Zaradi lažje organizacije in optimalne izvedbe delavnic smo se odločili, da uvedemo nov sistem prijav na delavnice. Prijaviš se s klikom na gumb PRIJAVI ME, ki te preusmeri k nakupu v spletni trgovini. Prijava je veljavna ob nakazilu zneska za delavnico, mesto pa bomo zadržali za 3 dni po prejemu naročila. Odpoved udeležbe je možna do 7 dni pred začetkom delavnice oz. tečaja. Za odpovedi zaračunavamo administrativne stroške v višini 10% cene. Več o tem preberi v splošnih pogojih.

Če se želiš prijaviti na več delavnic hkrati, mi prosim piši, da se dogovorimo za način plačila. Prav tako me kontaktiraj, če nisi prepričana, ali se boš delavnice uspela udeležiti, pa bi mesto rada samo rezervirala.

Ni dogodkov

Moja izobraževanja iz parfumeristike

Namesto z barvami, slikam z vonjem

Kreiranje parfumov je umetnost in je znanost – podobno je slikanju, samo da namesto barv uporabljamo vonje … O svoji veliki ljubezni, kreaciji botaničnih parfumov, sem v intervjuju za revijo Jana govorila z novinarko Metko Pravst.

preberi intervju

mnenja

Brigita: “Polna sem lepih vtisov z delavnice o parfumih. Ze cel dopoldan razmisljam, kaj bom vse v alkohol namocila. Hvala ti za zanimivo predstavitev.”

Darinka: “ Nina, komaj čakam, da se spet kaj vidimo, da vidiš, kako se razvijajo dišave. Še moškem delu družine diši, kar ima seveda še večjo težo Pa mimogrede – botanični alkoholni izvlečki so v polnem teku. Imam že pripravljene kozarčke in alkohol za potovanje v kraje, kjer je materiala v izobilju…”

Živa: “Pošiljam poročilo prve uporabe parfuma. Kakor se je včeraj zdelo, da si zasluži ime gospodična bazilika in res si ga do neke mere ob nanosu, se po kakšni uri spremeni v totalen čudež na moji koži. Skorajda sem razvila tik, saj si kar naprej ovohavam roko in se čudim, kako prijetno diši(m). Še enkrat hvala za prijetni delavnici!”

Katarina: “Ta tehnika dela je najboljša do sedaj, ogrodje, potem pa ustvarjaj! Všeč mi je občutek, da so možnosti neomejene, da se da raziskovati, iti dlje, da je stvar inspiracije in koliko si upaš (seveda po trdem delu in učenju:)) Res krasno za dušo!”

Tina:”Res je bilo prijetno včeraj in že ves dan vonjam včerajšnjo kreacijo.”

Katarina: “Nina, hvala za še eno izmed hudo dobrih delavnic:) Meni je moj včerajšnji zelo zelo všeč, tako, da ga bom kar po kapljicah uporabljala. Čeprav, hmm, lahko bi bil še malenkost bolj “pikanten”…Moram razmislit in delat na tem:)”

Živa: “Tvoje delavnice so kot droga 🙂 Moj orientalski parfum je zakon. Totalno sem srečna od njega. Ga bolj šparavno porabljam, tudi zato, da bo zdržal do “dozorjenja”. Zadnja delavnica je bila super prijetna in tudi najboljše vzdušje je bilo. Takoj bi še enkrat.”

Irena: “Naj ti sporočim, da moj orientaski parfum lepo zori … Vsakih nekaj dni ga premešam v steklenički, vsakič me še nekoliko preseneti…najprej svežina citusov in pikantnost popra, potem pa toplina orientalskih sladkih vonjev … vanilije, tonke in sandalovega lesa. In nekaj kapljic nageljna … prav ta “staromodni” nagelj doda mojemu parfumu tisto piko na i.”

Martina: “S mojim parfumom sem prav zadovoljna. Lepo se je razvil. Svež orientalski parfum.”

Ljubka: “Delavnica v torek je bila super. Botanični parfumi so me zares zasvojili, tako da se mi običajni zdijo nekako plehki. Parfum vedno bolje diši,pa tudi traja.”

Neva: “Hvala še 1x za včerajšnjo čudovito delavnico. Vsi novi vonji so me zelo navdušili.”

Maja: “Nisem mislila, da bo parfum tako lepo uspel. Sploh ga ne morem nehat vonjati. To je moja najljubša delavnica doslej!”

Andreja: “Včerajšnja delavnica je bila omamna, spoznala sem toliko novih vonjev, za katere nisem niti vedela, da obstajajo. Res hvala, da vse te arome deliš z nami, sama verjetno nikoli ne bi prišla do njih.”

Tanja: “Super seminar, res sem uživala v spoznavanju novih naravnih vonjav in kreiranju parfumov. Od kar hodim hodim na delavnice in še posebej po tej, sem veliko bolj pozorna na različne vonje v naravi in veliko bolj zavestno vonjam in se povezujem z naravo. Komaj čakam da bom lahko zase naredila razne izvlečke in kreirala nove parfume!”

Katarina: “Nina, hvala ti za vse informacije, energijo in strast do mesanja lastnih parfumov, ki si jih delila z nami. Olja in parfumi res potegnejo cloveka v svoj svet. 🙂 Mi je ze uspelo naredit nekaj ‘domace naloge’ – vonjala in raziskovala sem nekaj olj, ki jih imam doma- ter baziliko in muskatno kaduljo, ki sta novi v zbirki! 🙂 Pa tudi nekaj materialov sem namocila v alkohol.”