Drzni si sanjati

Svet potrebuje ljudi, ki sledijo svojim sanjam. Nenazadnje smo prišli sem z namenom, da sledimo svojemu srcu. Vendar nas je država vzgojila v zveste potrošnike in marljive delavce. Nafilanimi z informacijami in družbenimi normami smo pozabili, kaj sploh počnemo na tem svetu.

Slovenci imamo blazno čuden odnos do uspeha in denarja. Nič presenetljivega, ko pa so nam možgane pumpali z naslednjimi larifari afirmacijami:

– Skromnost je lepa čednost.
– S poštenim delom se ne da zaslužiti.
– Če imaš denar, ne moreš biti duhoven.
– Služba je resna stvar.
– V Sloveniji lahko uspeš samo, če imaš poznanstva (ali če si baraba).:)

Zdaj imamo recesijo – izvrsten izgovor za lenobo in apatijo …

Čeprav sem v tujini ¨zapravila¨ (po mnenju večine) dobršen del svojega življenja, sem hvaležna, da sem spoznala drugačen način razmišljanja. Američani se ne smilijo sami sebi. Ne čakajo na idealno priložnost – ustvarijo jo sami. Ni jim mar, če njihov biznis propade – nekaj so se naučili in poskusili bodo znova. In znova. Pa dajmo še enkrat, eh! Pri nas te po prvem neuspehu označijo za zgubo, sorodniki pa: ¨Saj smo ti rekli, da si poišči redno službo.¨

Kot da je redna služba višek življenja in edino merilo! No, že od otroštva opazujem ljudi, ki častijo redno službo kot Boga. Štejejo dneve do upokojitve. V službo hodijo s kepo v trebuhu. In potem gredo v Citypark, da se sprostijo ob nakupu krame, ki je ne potrebujejo.

Želim si, da bi ljudje počeli tisto, kar jih izpolnjuje. Poklic je naše življenjsko poslanstvo, tisto, k čemur si poklican. Včasih je težko verjeti, česa vsega smo sposobni. Edini korak, ki ga moramo narediti, je, da se zavemo, da so vse omejitve naša lastna kreacija.

Imam svoj vrt in vsakič, ko ga obdelujem, rišem vzporednice s poslovanjem podjetja. Seme mora pasti na rodovitna tla, da vzklije. Potem je potrebno ogromno dela in potrpežljivosti, da iz semena nekaj zraste. Včasih pride toča in uniči pridelek tik preden si ga hotel požeti. Proces rasti in transformacije je počasen, spremljajo ga tako občutki ekstaze kot obupa.

Zemlja je lačna ljudi, ki delajo s srcem. In mislim, da vse v svetu kaže na to, da je prišel naš čas. Sledite inspiraciji in zaupajte intuiciji. Narava je tako darežljiva in bogata … Dandanes se ne moremo zanesti na državo ali na redno službo. Vendar narava nam bo vedno dala tisto, kar potrebujemo. Seveda v zameno, da smo darežljivi tudi sami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja