Nekaj napotkov za večjo učinkovitost masaže in splošno dobro počutje

  • Pomembno je, da po masaži spijete veliko tekočine (voda in zeliščni čaji). Pri masaži se namreč sproži izločanje toksinov, ki jih bo tekočina dodatno odplaknila.
  • Če vam le uspe, si še isti dan privoščite kopel z morsko soljo in eteričnimi olji. Kad najprej napolnite z vodo in šele potem vanjo stresite aromatično sol, kajti eterična olja hitro izhlapijo. V kopel vstopite z namenom (npr. »želim, da se moje telo napolni z energijo«). V banji ostanite najmanj 15 minut. Kopel je čudovita za detoksikacijo telesa, pomiritev čustev in zbistritev misli. Lahko si predstavljate, kako se v vodi topijo vse vaše skrbi.
  • Zjutraj si oščetkajte telo. Začnite pri stopalih in se vedno ščetkajte v smeri proti srcu. Uporabite ščetko iz naravnega materiala. Ščetkanje zveča prekrvavitev telesa, odvaja strupe, zmanjša celulit in naredi kožo bolj gladko. Po ščetkanju se oprhajte in namažite s kakovostnim rastlinskim oljem.
  • Še pred zajtrkom popijte kozarec vroče limonade. Tako boste pospešili prebavo in izločanje toksinov iz telesa.
  • Iz prehrane izločite sladkor in maščobe ter vnesite omega 3 maščobe (npr. laneno olje, konopljino olje, ribje olje). Dopoldne naj jedilnik vsebuje ogljikove hidrate in čim več sadja, popoldne beljakovine. Omejite meso in belo moko.
  • Kupujmo lokalno pridelano hrano! Na ta način podpiramo slovenske kmete, prispevamo k varstvu okolja in nenazadnje – hrana ima višjo hranilno vrednost in bistveno manj škodljivih toksičnih snovi. Če je le mogoče, si uredite vrt in pridelajte zelenjavo za lastne potrebe.
  • Jesen je čas, ko se poglobimo vase in uredimo begajoče misli poletja. Pri procesu osredotočanja nam lahko pomaga tudi hrana – v hrano vključimo bolj kiselkaste okuse: kislo zelje, olive, kumare, lečo, šipkov čaj, kis, sir, jogurt, limone. Podoben učinek imajo tudi grenki in sladki okusi, ki pa jih začnemo uvajati v prehrano, ko se jesen prevesi v zimo.
  • Dihajte globoko in s trebušno prepono (roko položite na trebuh in občutite, kako se pri vdihu trebuh napne in razširi). Takšno dihanje poživlja notranje organe, krepi 3. čakro (notranja moč, samozavest, volja do življenja) in nas napolni z energijo.
  • Iz palete svojih misli skušajte izbrisati negativne misli in čustva, saj se vse shranjuje v telesu. Pomembno je, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje in s tem za svoje zdravje.

 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja