Avokadin vsebuje avokadovo olje, olivno olje in neumiljive snovi avokadovega olja (predvsem fitosterole). Avokadin lahko segrevamo do 110 C, hranimo pa ga na temperaturi med 15 – 25 C.
Zakaj bi avokadin uporabili v svojih izdelkih?
Avokadin vsebuje lipide v visoki koncentraciji, ki se nahajajo v roženi plasi epidermisa in tam opravljajo pomembne funkcije. Tako avokadin podpira funkcije kože – preprečuje izgubo vlage, močno regenerira in obnavlja kožo ter jo vlaži, prav tako ji vrača elastičnost in zmanjšuje iritacije.
Uporaba:
- Za zelo suho, poškodovano kožo.
- Pri nevrodermitisu.
- Za nego kože po sončenju.
- Deluje kot koemulgator, zato stabilizira emulzije.
Koncentracija:
- V emulzijah 0,5 do 2 %
- V gelih 0,5 do 1 %.
- Pri zares poškodovani koži 5 do 10 %.
Avokadin raztopimo z drugimi rastlinskimi olji v oljni fazi kreme.