Šola botanične parfumeristike

Postani mojstrica izdelave naravnih parfumov!

Mentorski tečaj pod vodstvom Nine Medved, aromaterapevtke, parfumerke in ustanoviteljice linije naravnih dišav Makosh

Intenzivni dvomesečni študij parfumeristike razkriva neskončne možnosti ustvarjanja dišav iz naravnih eteričnih olj in absolutov. Izurila boš čut voha, preučila dvajset naravnih materialov in se preizkusila v tehnikah kreiranja parfumov, ki se jih učijo na elitnih parfumskih šolah v svetu!

Ni dogodkov

Skozi tečaj se boš prelevila iz popolne začetnice v mojstrico izdelave parfumov!

V svetu konvencionalnih parfumov pravijo, da se moraš, da bi postal parfumer, dolga leta uriti na prestižnih univerzah in delati kot vajenec v parfumskih hišah. Trdijo tudi, da dobrega parfuma ne moreš izdelati samo iz naravnih materialov.

Vrhunsko izobraževanje, ki je pred tabo, potrjuje, da to ne drži! V zadnjih letih smo izurili več kot osemdeset parfumerk, ki izdelujejo parfume zase, za svoje prijatelje ali celo za prodajo. Skrita sestavina za uspeh je strast do vonjev, potrpežljivo delo in odlično izobraževanje s podporo izkušenega parfumerja. Slednje ti ponujamo mi – če imaš prvi dve, je uspeh zagotovljen! 😉

TERMINI IN TRAJANJE: Izobraževanje se začne z uvodnim srečanjem 27.3.2024 in konča s srečanjem v živo 29.5.2024. V tem času je potrebno predelati gradivo šestih modulov na spletni platformi. Dostop do platforme ohranite 12 mesecev po koncu tečaja.

LOKACIJA: Profesionalna spletna platforma + 2 srečanji v živo preko zoom-a + srečanje v živo v Ljubljani

VODITELJICA: Nina Medved, aromaterapevtka, parfumerka, ustanoviteljica Magnolije in Makosh; izobraževanja iz parfumeristike vodi več kot deset let

OBSEG: 40 ur (vključuje študij gradiva, samostojni študij in naloge, izdelava parfumov ter srečanja v živo); za študij gradiva in samostojne naloge boste porabili približno 3 do 4 ure tedensko.

POTEK TEČAJA:

Tečaj zajema šest modulov. Vsak modul je potrebno predelati v roku enega tedna, zadnja dva v roku dveh tednov. Moduli vsebujejo video lekcije, gradivo in nalogo, ki jo je potrebno oddati ob koncu modula. S pomočjo kviza ob koncu modula preveriš svoje znanje.

Poleg študija preko platforme tečaj zajema dve srečanji v živo preko zooma in zaključno srečanje v Ljubljani.

TERMINI SREČANJ V ŽIVO (zoom, Ljubljana):

Sreda, 27.3. ob 18:00: Uvodno srečanje in olfaktorne vaje: preko zoom-a

Četrtek, 25.4. ob 18:00: Evalvacija materialov iz palete: preko zoom-a

Sreda, 29.5. ob 18:00: Predstavitev parfumov udeležencev: v živo v Ljubljani

ZAHTEVNOST: Tečaj je primeren tako za začetnike kot za tiste z izkušnjami.

MATERIALI: Vsak udeleženec prejme osebni parfumski paket, ki vsebuje dvajset različnih eteričnih olj in absolutov (10 % koncentracija v alkoholu v stekleničkah po 5 ml), pipete, parfumske lističe in embalažo za uspešno delo doma. Vsi materiali so vključeni v ceno tečaja.

ŠOLNINA: 550 €/vpis do 16.3.2024, 625 €/redna cena

POPUSTI: Udeleženci tečaja aromaterapije in tečaja formulacije naravne kozmetike imajo popust v višini 75 €.

PLAČILO V OBROKIH: Možno je plačilo v dveh mesečnih obrokih. Cena posameznih obrokov: 290 € (predprijava) oziroma 335 € (redna cena).

POGOJI ZA USPEŠNO OPRAVLJEN TEČAJ: Opravljeni moduli in uspešno ocenjen končni projekt (parfum + esej). Po uspešno zaključenem tečaju udeleženec prejme certifikat botanične parfumeristike.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: nina@magnolija.si, 01 8971 041

POMEMBNO: Udeleženci dostopajo do celotnega gradiva e-tečaja 12 mesecev po koncu tečaja.

Celotno potovanje je bilo zelo čarobno. Od spoznavanja zgodovine, fiziologije olfakcije, materialov, besednjaka, do končne kreacije, vsako področje ima svoj čar. Me je pa zelo navdušila meditacija z dišavami. Postaja moja vsakdanja praksa.- Urška

Tečaj je zate, če:

  • Želiš izdelati unikaten parfum zase ali za svoje najbližje.
  • Želiš izdelati parfum za prodajo, dišave za kozmetične izdelke ali izdelke za odišavljanje prostora.
  • Bi rada izurila svoj nos in razširila senzorično zaznavanje sveta okoli sebe.

Kaj mi je na tečaju najbolj všeč? Tvoje vrhunsko podajanje znanja in razlage. Fenomenalna si! – Kristina

Zakaj je ta tečaj drugačen in kaj vsebuje?

Profesionalne lekcije z videji, strokovno gradivo in delovni listi

Učenje po modulih s kvizom in oddajo naloge po koncu vsakega modula

Dve srečanji v živo preko spleta, zaključno srečanje s predstavitvijo parfumov udeležencev v Ljubljani

Parfumska paleta: 20 parfumskih materialov, parfumski lističi in embalaža za uspešno delo doma

Mentorska podpora skozi tečaj

Ocena parfuma in certifikat o opravljenem tečaju

Ljuba Nina, meni je program čisto “nor”💗! Čisto zasvojena sem z vonjanjem. Popisala sem že vsaj tretjino zvezka z opisovanjem vonjev. Opažam, da si jih nalažje zapomnim, če jim podelim osebnost z vsemi detajli (značajem, izgledom, kraj, situacija, barve, temperatura). Crazy stuff😜!!!! Se komaj ustavim, ko se lotim opisovanja vonjav. Celo moje telo se prižge💥 Res super zasnovan in izveden program👏❤️👏! Neskončno hvala Ti🙏!”

Nina, e-izobraževanje o parfumeristiki je vrhunsko! To sem ti želela spročiti, da si odlično pripravila. Delala sem kar nekaj e-tečajev in ti iskreno priznam, da me še nobeno ni tako vleklo. Čestitam za izvrstno opravljeno delo!”

Cena: 550 € (vključno z DDV) v predprodaji/625 € redna cena

Cena vključuje:

  • PROFESIONALNE LEKCIJE Z VIDEJI, STROKOVNO GRADIVO IN DELOVNE LISTE V OBSEGU ŠTUDIJA 40 UR
  • DVE SREČANJI V ŽIVO PREKO SPLETA
  • SREČANJE V ŽIVO V LJUBLJANI
  • PARFUMSKI KOMPLET V VREDNOSTI 120 €
  • UČENJE PO MODULIH S KVIZOM OB KONCU VSAKE SEKVENCE
  • ZAKLJUČNO DELO IN CERTIFIKAT
  • MENTORSKO PODPORO SKOZI TEČAJ

+ BONUSI (dva intervjuja z mednarodnimi parfumerji, ureditev parfumskega studia, IFRA omejitve)

imaš vprašanja? piši mi!

Ni dogodkov

Tak način študija je top, super pripravljena gradiva, posnetki so nazorni, materiali za vohljanje pa izbrani tako, da bomo lahko veselo ustvarjale dišeče kreacije.

Moja izobraževanja iz parfumeristike

“V iskanju skrivnosti izdelave parfumov sem prepotovala lep kos sveta in se udeležila številnih parfumskih tečajev. Spoznala sem, da za kreiranje parfumov ne potrebuješ dolgoletnega študija parfumeristike na prestižni parfumeristični univerzi. Verjamem, da lahko čudovit parfum zase ali za prodajo izdela vsakdo, ki v sebi nosi strast do vonjev in ustvarjanja. – Nina

Namesto z barvami, slikam z vonjem

Kreiranje parfumov je umetnost in je znanost – podobno je slikanju, samo da namesto barv uporabljamo vonje … O svoji veliki ljubezni, kreaciji botaničnih parfumov, sem v intervjuju za revijo Jana govorila z novinarko Metko Pravst.

preberi intervju

POGOSTA VPRAŠANJA

1. Ob katerih dnevih bo potekal tečaj?

Novi modul se bo odprl vsako sredo, gradivo lahko predelaš kadarkoli v roku enega tedna. Ob koncu modula je potrebno oddati nalogo, svoje znanje pa boš preverila s kvizom.

2. Koliko časa je potrebno nameniti tečaju?

V roku 8 tednov boš za uspešno opravljen tečaj potrebovala približno 3 ure tedensko; za predelavo gradiva in teorije približno 1-2 uri, za samostojno delo prav tako približno 1-2 uri.

3. Kako bodo potekala srečanja online v živo?

Dve srečanji bosta izvedeni preko zooma v živo. Termin bomo določili ob pričetku tečaja, na voljo bo tudi posnetek srečanja.

4. Kako bomo dostopali do tečaja?

Vsi materiali bodo dostopni na profesionalni spletni platformi, prav tako boš tam lahko oddala svoje naloge (razen parfuma, ki ga je potrebno poslati po pošti).

5. Kaj pomeni mentorski tečaj?

Posebnost tega tečaja je, da prejmeš mentorsko podporo v času tečaja. Na voljo sem ti za vsa vprašanja, prav tako te vodim skozi proces spoznavanja materialov in kreiranja parfumov.

6. Kaj, če mi v tem času ne uspe predelati tečaja?

Tečaj bo dostopen eno leto po pričetku, vendar toplo priporočam, da si vzameš tri ure tedensko in tečaj opraviš v priporočenem terminu. V tem času bomo namreč kot skupina najbolj aktivni in v tem času bom na voljo za mentorstvo.

7. Kako bomo prejeli materiale za tečaj?

Materiale vam bomo poslali po pošti.

8. Ali potrebujem kaj dodatnega za praktično delo?

Da, potrebovala boš alkohol 96 %-vol.

mnenja udeleženk e-šole botanične parfumeristike

O TEČAJU

“Všeč mi je bil celoten paket 🙂 Od tega, da sem na dom prejela materiale za delo, do sistematičnega podajanja snovi, do posnetkov-filmčkov, do zapiskov, ki sem si jih lahko sprintala in do tega da sem lahko delala v svojem ritmu.”

“Dobila sem ogromno novega znanja, odgovore na vprašanja, srčen medosebni odnos.” – Nina

“Vse mi je bilo všeč, še posebej so zanimivi intervjuji, ki ti približajo ta do sedaj “neznani”svet. Seveda tudi tvoje razlage, ker se skozi njih čuti ljubezen do tega kar delaš in se to prenaša na udeležence.”

“Prva stopnja je dala novo širino znanja in dojemanja vonjev. Veselim se naslednje nadgradnje. Hvala Nina, ker nam pričaraš občutke zaznavanja vonjev na čisto drugi dimenziji.”

“Presenetilo me je, da kreacija dobrega parfuma ni zgolj slučaj ali nekaj, rezervirano za nadnaravna bitja, ampak obstajajo koraki, preko katerih se lahko naučim in sistematično pričnem z delom. To mi je dalo tudi dodatnega zagona, saj sem pred tem izobraževanjem mislila, da jaz tega sploh ne zmorem.”

“Hvala za cel tečaj, ki je bil res super. Zelo dobro sistematično zasnovan in zelo dobro tudi časovno organiziran. Se mi zdi, da je bila snov podana na pravi način, všeč mi je bilo ker si posnela kratke prispevke in ker je bila snov tudi zapisana. Všeč mi je bilo, ker sem lahko delala v svojem tempu.”

“Res si lahko ponosna nase, da si tako dobro organizirala in izpeljala ta tečaj :)”

“Šola je odlično zasnovana, podane so vse ključne informacije, na nas je, da raziskujemo naprej.”

“Tečaj je lepo zaokrožen, vsebine se povezujejo in nadgrajujejo, tako da ima vsaka lekcija svoj čar.”

“Tečaj je vrhunski. Super mi je, da v FB skupino vprašam in dobim odgovor, še bolje pa so mi videi. Meni je bil in mi je super tečaj, same pohvale.”

“Za celoten tecaj vse pohvale Nina🙂Definitvno je pa potrebno se veliko eksperimentiranja, raziskovanja materialov in vonjanja.”

“Zelo super tečaj, všeč so mi bili vsi moduli (informacije, videi, vaje). 🙂 Se mi zdi, da spet bolje vonjam kot sem prej. 👃 Včeraj sem zaznala kako se je čez noč spremenil vonj narave. Prej je imela bolj zeliščni, cvetni, sadni, sedaj pa bolj lesni, zemeljski, kadilni. 🙂 🍂🍁🍄”

“Naj še dodam, da mi je tak način študija top, super pripravljena gradiva, posnetki so tudi nazorni, materiali za vohljanje so pa tudi izbrani tako, da bomo lahko veselo ustvarjale dišeče kreacije.”

Všeč mi je, da si lahko sama narekujem tempo in v svojem ritmu raziskukem tole zakladnico znanja 🤩🌸

“Jaz bi zelo pohvalila kako je vse skupaj zastavljeno. Zelo lepo je poslušati Nino, govori z srcem in dušo in prav pritegne”

O ODKRIVANJU VONJEV IN SAMEGA SEBE

“Poglavje o zgodovini parfumeristike se mi je še posebno vtisnilo v spomin, ter tudi to, da sem spoznala nove vonje in da sem lahko podelila, kar sem se naučila tudi bližnjim. Bolj opazim, da poskušam opredeliti, kar zavoham v naravi in drugod, včasih se poskušam bolj zavestno posvetiti zaznavanju vonjev. Dobila sem tudi nov zagon, da lahko ustvarim nove parfume, ker poznam sedaj tehnike in tudi “trike”, da postane parfum bolj uspešen.”

“Najbolj me je presenetilo to, da pri kreiranju parfumov ni dovolj samo poznavanje rastlinskih materialov, in da ‘vsak’ parfum ima svojo zgodbo, ki jo je treba začeti že v mislih. Potreben je načrt, preden začnemo ustvarjati”

“Naučila sem se za trenutek ustaviti in doživeti vonj. Spoznala sem, da od nekdaj zaznavam precej vonjav, več kot običajni ljudje, ampak ko sem začela z delom-službo, sem vonje odmislila in delala, delala…vonjala, delala. Sedaj vidim, kaj vse sem zamujala.”

“Ob predelovanju portretov sem predelovala še arhetipe, bilo je zelo naporno in hkrati zdravilno.Vonj je spomin sem občutila zelo izkustveno.”

“Če sem povohala kakšen material iz palete, sem opazila, da lahko različno vpliva na občutja.”

“Nina tebi hvala zaradi šole, informacij, znanja, pomoči in spodbude – meni je to vsekakor polepšalo poletje – se bom izrazila po “parfumsko” in rekla, da mi vsi ti dišeči materiali božajo dušo in kožo, obenem pa sem opazila, da za razliko od prej kar spontano povoham vse kar se mi v določenem dnevu približa in ponudi na poti.”

“To je resnično pravo potovanje. 3 modul me je presenetil, kako res je, da vedno rečemo, to diši in to smrdi. Ostalo nam je samoumevno, da ima vonj po tistem kar vonjamo.”

“Že od obiska prve parfumeristične delavnice in delu z botaničnimi materiali je moj pogled na čut voha popolnoma drugačen kot prej, res je, da ko si bolj pozoren tudi na ta vidik okolice, je svet okrog mene še nekoliko bolj mavričen.”

“Najbolj me je presenetilo, kako iz znanih eteričnih olj lahko ustvarimo čisto nov vonj in kako pomirja ustvarjalni proces. Zanimivo je tudi spoznanje, kako lahko natreniramo svoj nos, da bolje zaznavamo vonje.”