Loading..

Izdelek je v košarici.Pričaraj si cvetoči vrt!

Nina Medved, aromaterapevtka in ustanoviteljica Magnolije

Magični svet vonja, tisto nevidno, kar seže v globino duše, je Nina začutila že kot majhna deklica. Najraje se je sprehajala po gozdu in vonjala mah po dežju, raziskovala cvetno-zelene vonje travnika in srkala svežino paškega vetriča, ki je v sebi nosil vonj po boru, žajblju in smilju.

Svet arom jo je ponovno očaral, ko se je po končanem študiju germanistike in novinarstva odpravila v New York. Nekega dne, ko se je vračala iz gledališke šole v West Village-u, so jo omamni vonji zvabili v skrivnostno dišečo trgovinico z imenom Enfleurage. »Znašla sem se med policami z eteričnimi olji z vsega sveta, hidrolati, dišečimi smolami in naravnimi parfumi. Rjave stekleničke so bile ljubezen na prvi vdih, odpirala sem jih eno za drugo in se predajala omamnim vonjavam. Bilo je, kot bi potovala po vsem svetu, vonjala domači travnik, morje, razigranost, veselje …«

Bila je ljubezen na prvi vdih in Nina je takoj zaslišala klic.

V dišeči trgovinici si je poiskala službo in tam srečevala ljubitelje aromaterapije z vsega sveta; med drugim Christo Obuchowski, ki jo je navdušila nad izdelavo naravnih parfumov. Sledila so leta študija in raziskovanja aromaterapije, naravne kozmetike in parfumeristike.

Ob vrnitvi v Slovenijo se je izobraževala na hrvaški šoli Aromavita in pridobila naziv aromaterapevt. Svoje znanje je razširila z izobraževanjem iz klasične masaže in refleksne masaže stopal. Izpopolnjevala se je preko dopisnih tečajev priznanih aromaterapevtov kot so Kurt Schnaubelt, David Crow in Jade Shutes. V umetnosti in znanosti izdelave botaničnih parfumov se je urila pri Slobodanki Poštić, Mandy Aftel in Ayali Moriel.

Od marca 2011, odkar je zasadila Magnolijo, je ustvarila program za več kot petdeset delavnic in tečajev z različnimi tematikami. Predavala je v društvih, na šolah in fakultetah, v mladinskih centrih, knjižnicah in podjetjih. Nina je pionirka izdelave naravnih emulzij  v Sloveniji – njeno delavnico Kreme od A do Ž je v dobrih treh letih obiskalo več kot tristo navdušenih udeležencev!

Poleg raznolikih delavnic in tečajev je Nina zasnovala spletno trgovino, s katero je želela svojim tečajnikom in ljubiteljem aromaterapije zagotoviti kar najboljšo kvaliteto sestavin. V svojo zbirko je vključila eterična olja Florihana, ki sodijo v sam vrh svetovne aromaterapije.

Ljubezen in znanje o aromaterapiji širi preko bloga in piše strokovne članke za različne spletne portale in revije. Bila je stalna gostja v oddaji Klepet ob kavi. S Sanjo Lončar je sodelovala pri pisanju poglavja o aromaterapiji v knjigi Ščepec ustvarjanja.

V ospredju Nininega dela je ženska nota, delo s kvalitetnimi materiali in čistimi vibracijami. Kot mati treh otrok si želi, da bi se ženske vrnile k naravi in sebe ter svojo družino negovale z naravnimi, doma narejenimi pripravki. Z veseljem opaža, da se njene tečajnice rade vračajo v Magnolijo in poročajo o tem, kako so jim eterična olja spremenila življenje.

“Čut vonja je čut 21. stoletja, aromaterapija je medicina prihodnosti in naravni parfumi so pravi balzam za žensko dušo," pravi Nina. "Ne samo, da lahko z eteričnimi olji izboljšamo svoje razpoloženje, okrepimo imunski sistem in preženemo razsajajoče viruse – z vonji eteričnih olj lahko spremenimo naše dojemanje sveta in ustvarimo lepši, bolj pisan, s sončnimi žarki obsijan svet. Delo z eteričnimi olji me vrača v otroštvo, povezuje me s svojo notranjostjo in z magičnostjo življenja - ob tem občutim neizmerno živost, radost in veselje!"

 

Izobraževanja iz aromaterapije:

Izobraževanja iz botanične parfumeristike:

Ostala izobraževanja: