E-delavnica: Dišave z vrtov: Izdelaj domači parfum

Izdelaj ekskluzivne naravne dišave iz aromatičnih rastlin s tvojega vrta

TRAJANJE: 120 minut

KRAJ: online

VODITELJICA: Nina Medved

ZAHTEVNOST: za začetnike in izkušene

CENA: 60 €

Ni dogodkov

Ali veš, da lahko vonj cvetov s tvojega vrta ujameš v steklenički?

Na tej ekskluzivni delavnici bom predstavila različne tehnike ekstrakcije cvetov in drugih rastlin, ki ti bodo omogočile, da ustvariš čudovite naravne dišave doma, s samo nekaj osnovnimi pripomočki. Vse, kar potrebuješ, so dišeče rastline in strast za izdelavo naravnih esenc!

Zakaj se udeležiti e-delavnice?

 • Spoznala boš tradicionalni postopek pridobivanja ekstraktov iz rastlin.
 • Spoznala boš pestro paleto dišečih in aromatičnih rastlin, ki rastejo okoli tebe – pa morda niti ne veš, da jih lahko uporabiš v parfumu!
 • Naučila se boš izdelati unikaten parfum, ki ga nima nihče na svetu!
 • Našla boš čudovit hobi za radostno preživljanje pomladnih in poletnih dni  – nabiranje in predelava rastlin je pravi balzam za dušo in telo!

Kaj prejmeš?

 • 120-minutno interaktivno e-delavnico v živo
 • Q&A: odgovarjanje na vaša vprašanja
 • Strokovno gradivo z recepti na 20 + straneh.

Bonusi:

 • Video: Izdelava enfleraže, izdelava tinkture.
 • Brezplačno članstvo v zaprti FB skupini, preko katere lahko prejmeš individualno podporo pri izdelavi parfumov in izmenjuješ informacije z drugimi ustvarjalci.

Vsebina delavnice:

 • Pregled zgodovinskih receptur.
 • Osnovni pripomočki in materiali.
 • Kako merimo in tehtamo materiale, da lahko izdelek ponovno ustvarimo.
 • Trije tipi izvlečkov v parfumeristiki: tinkture, oljni izvlečki, enfleraža.
 • Izdelava tinktur: Kako pripravimo rastlino, koliko časa namakamo, kako potenciramo vonj tinktur, kako jo shranimo in kako tinkturo uporabimo v končnih izdelkih.
 • Izdelava oljnih izvlečkov: Katere rastline so primerne, kako jih uporabimo, kako izvedemo hladno in toplo maceracijo.
 • Enfleraža: Kaj potrebujemo, kako pripravimo material, katero maščobo izbrati, kako shranjujemo, kako izvedemo hladno in kako toplo enfleražo.
 • Dva tipa enfleraže: v maščobi in v prašku.
 • Kako pridobimo absolut iz tinkture in kako iz enfleraže.
 • Navodila za izdelavo tinktur, oljnih izvlečkov in enfleraže za naslednje rastline: vrtnica, potonika, lipa, lilija, španski bezeg, magnolija, tageta, nagelj, hijacinta, mimoza, brnistra, pelargonija, citrusi, lovor, smreka, brin, poprova meta, vanilja, smola (bosvelija, benzoin, mira), vetiver, muškatni oslez (natančni opisi v strokovnem gradivu).
 • Kako izvlečke uporabimo v parfumih in v kozmetičnih izdelkih.
 • Praktično delo: na licu mesta boš izdelala tinkturo citrusov.

 

Ni dogodkov

Nina Medved je aromaterapevtka, parfumerka in formulatorka naravne kozmetike.

Njen največji izziv v parfumeristiki je kreiranje neobičajnih, unikatnih dišav. To jo je vodilo k raziskovanju izdelave lastnih izvlečkov, saj prav ti ponujajo neskončne možnosti edinstvenih vonjev.

Nina se je iz parfumeristike izobraževala na sloviti akademiji ISIPCA v Parizu, preko dopisnih tečajev z Ayalo Moriel ter pri zagrebški parfumerki Slobodanki Poštić.

“Masterclass” izdelave izvlečkov z naslovom “An olfactory journey: creation of a fragrant and original botanical product” je Nina jeseni izvedla na mednarodni konferenci Botanica 2020 in požela odlične odzive!

“Hvala za odlično prezentacijo. Sem spremljala preko telefona, ker si nisem mogla naložiti na računalnik, ki je že kar star. Že ustvarjam. Včeraj sem nabrala lakoto, ki odlično diši.” Boža

“Hvala za krasno delavnico. Vaše delavnice so mi vedno zelo všeč, saj imate ogromno znanja in tako dobro ga znate predajati naprej. Super ste.” – Karmen

“Radionica je bila odlična. Da, nedostajali su mirisi i druženje uživo, ali za sada je tako. Krenut ću u avanturu izrade pomada i mirisnih tinktura, baš se veselim. Inače sam farmaceut i primjenjujem aromaterapiju, no mirisi i njihov utjecaj na čovjeka me općenito intrigiraju pa mi je radionica otvorila novo poglavlje na putu.” – Marija

“Hvala Nina, čudovito je bilo. Se že veselim ustvarjanja.” – Mateja

“Meni je bila e-delavnica všeč in še bolj gledam okrog sebe, kaj cveti in kaj diši. Moram ti priznati, da mi je bila ta oblika delavnice zelo fajn, kajti zelo verjetno se ne bi  vozila v Ljubljano (čeprav nimam tako daleč ampak je bila vedno gužva na cesti). Tako pa sem karna vikendu prišla do novih znanj in – ko začnem s poskusi  – do novih izkušenj. Se že veselim😉” Vesna

“Zelo nazorno, pedagoško podajanje. Avtorica je zelo profesionalna in ima izvrstno znanje. Všeč mi je delavnica na daljavo, ker imam vedno težave s časom” – Mateja

“Joj, sem čisto polna adrenalina in komaj čakam, da se lotim dela. Ravno sem se vsedla in pripravila beležko, da si naredim plan, kaj vse bom macerirala, iz česa bom naredila tinkture, kot prvo pa pride na vrsto enflaraža. Uživala sem v obeh e-delavnicah, še enkrat od srca hvala. Res sem hvaležna, da sem se lahko udeležila, sem iz Prekmurja in žal zaradi ene poškodbe pred štirimi leti, zaradi katere sem še vedno v bolniški, mi je trenutno težko priti v Ljubljano. Upam pa seveda, da se bove enkrat tudi osebno spoznale❤️.” Rozi

“To je bila moja prva delavnica. Vse mi je bilo všeč; jasno, lepo razloženo in razumnljivo (tudi meni, ki sem začetnica, vem kaj in kako ter tudi zakaj tako. 😊). Zgodovina je bila tudi zanimiva, skratka vse mi je bilo všeč. Tak da hvala, za trud in za te e-delavnice, ker se jih v Ljubljani sigurno ne bi udeležila, ker je predaleč, ker sem iz Prlekije.”

Kaj naj rečem; dve uri sta minili kot bi mignil :). Delavnica mi je dala veliko zanimivih in uporabnih informacij”

“Meni je bilo super, spoznala sem novo tehniko – enferlaža, o kateri še nisem slišala in me je presenetilo, kako enostavna je, tako da že veselim izdelovati dišečih pomad.”

“Delavnica je bila super. Pogrešala sem sicer interakcijo v živo, vendar pa mi veliko pomeni posnetek delavnice, ki sem ga z veseljem pogledala še 1x. Tudi mi je super zaprta fb skupina, kjer si lahko izmenjavamo svoje izdelke in izkušnje in še kaj dodatnega vprašamo.”

“Izvedela sem dosti novega. Obožujem potepe po naravi in vrtu in pridobivanje dišav na tak način je kot nalašč zame”

POGOSTA VPRAŠANJA

1. Kaj potrebujem za udeležbo na e-delavnici?

Za udeležbo na spletni delavnici potrebuješ računalnik z internetom. Dan pred izvedbo delavnice boš prejela navodila in povezavo z dostopom do dogodka.

2. Ali je mogoče dobiti posnetek e-delavnice?

Da, dogodek bomo snemali in posnetek bo na voljo vsem udeležencem.

3. Ali prejmemo gradivo?

Da, prejeli boste obsežno strokovno gradivo.

4. Kaj če se e-delavnice ne morem udeležiti ob predpisanem času?

Če se delavnice v tem terminu ne boste mogli udeležiti, vsekakor prejmete posnetek delavnice z vsemi pripadajočimi bonusi.