Seminar naravne aromakozmetike

TRAJANJE: 10:00-18:00

KRAJ: Magnolija, Stoženska 11, Ljubljana

VODITELJICA: Mateja Podkrajšek

ZATEVNOST: za začetnike

CENA: 135 €

Ni dogodkov

Sprazni poličke v kopalnici, kajti po tem seminarju jih boš napolnila z lastnimi, naravnimi!

Sanjaš o tem, da bi izdelala svojo kozmetiko iz naravnih sestavin in se osamosvojila od komercialne kozmetike? S tega seminarja se boš vrnila opremljena z vsem potrebnim znanjem za izdelavo osnovnih kozmetičnih izdelkov. Navdiha in idej ti nikoli ne bo zmanjkalo!

Seminar je zate, če:

 • Želiš izdelati unikatno, individualno kozmetiko zase in za svojo družino.
 • Te navdušuje narava in te zanima, kakšne možnosti nam ponuja v kozmetiki.
 • Iščeš hobi, ki bo hkrati koristen, zabaven in ustvarjalen.

Vsebina delavnice:

 • zakaj naravna kozmetika
 • sestavine v konvencionalni kozmetiki, ki se jim moramo izogibati
 • fiziologija, naloge in tipi kože
 • izbira sestavin glede na tip kože
 • nega kože: čiščenje, toniziranje, vlaženje, zaščita pred zunanjimi vplivi, zaščita pred staranjem
 • osnovne sestavine v naravni kozmetiki: rastlinska olja, masla, hidrolati, gline, voski
 • izdelava rastlinskih izvlečkov: tinkture, izlužnine, prevretki, rastlinski praški
 • najpogostejša eterična olja v kozmetiki
 • higiena in shranjevanje naravnih pripravkov
 • kozmetična zakonodaja in kaj potrebujemo, da svoje izdelke prodamo na trgu
 • izdelava individualnih receptur

Praktična izdelava:

TONIKI ALI VODICA ZA PO BRITJU
Vsak udeleženec samostojno izdela tonik/vodico za po britju glede na tip kože, pri čemer je poudarek na kombinaciji osnovnih sestavin (hidrolati, tinkture, zeliščni kisi, gliceriti) in natančnem doziranju eteričnih olj.

MASKA
Različne vrste glin, olja, hidrolati, eterična olja, zeliščni prevretki, ajurvedski prahovi in sestavine iz kuhinje nam omogočajo izdelavo mask na 101 način: za nego aknaste in nečiste kože, za suho kožo, za mešano kožo, za utrujeno kožo, za zrelo kožo …

PILING
Naučili se boste izdelati piling za telo, anticelulitni piling, piling za občutljivo kožo … Poigrali se bomo s številnimi kuhinjskimi sestavinami kot so sladkor, sol, mleko v prahu, ovseni kosmiči. Odlični v pilingih so cvetni praški, kar boste lahko preverili tudi sami!

DEZODORANT

S kombinacijo eteričnih olj boste izdelali učinkovit dezodorant, ki deluje in povrhu vsega lepo diši! Predstavili bomo recepture za trdni in alkoholni dezodorant.

ZOBNA PASTAIzdali bomo najmanj pet različnih receptov za izdelavo zobne paste izdelali takšno, ki bo navdušila vso družino!

MAZILO
Naši travniki nam nudijo neskončno možnosti za izdelavo zeliščnih mazil. Na delavnici bomo pripravili priljubljeno mazilo za vso družino, ki ga bomo obogatili s karitejevim maslom in mimozinim voskom.

MAZILO ZA USTNICE
Tu si bomo privoščili malo luksuza in eksperimentiranja. Naše mazilo za ustnice bo vsebovalo vrtnični vosek, olje šipkovih plodov, povsem neprečiščeno kakavovo maslo … Po želji z dodatkom rdeče in zlate mice. Mmm …

LUKSUZNO STEPENO MASLO ZA OBRAZ IN TELO
Vrhunski izdelek iz karitejevega masla, ki ga je izjemno preprosto izdelati – absolutni zmagovalec delavnice! Ogledali si bomo kombinacije za zrelo, mastno, suho kožo, ekceme, za nosečniški trebušček, nego dojenčka in preprosto za razvajanje.

Seminar traja od 10. do 18. ure, vmes je odmor za kosilo.

Cena: 135 € (vsebuje DDV)

Cena vključuje:

 • obsežno skripto z opisom postopkov in recepti
 • material in embalažo za izdelavo osmih izdelkov
 • popust pri nakupu sestavin
 • aromatično čajanko
 • potrdilo o udeležbi

BONUS 1: E-knjiga IZDELAJ SVOJO KOZMETIKO: MAZILA, MASLA IN DEZODORANTI

BONUS 2: brezplačno članstvo v zaprti FB skupini

imaš vprašanja? piši mi!

Zaradi lažje organizacije in optimalne izvedbe delavnic smo se odločili, da uvedemo nov sistem prijav na delavnice. Prijaviš se s klikom na gumb PRIJAVI ME, ki te preusmeri k nakupu v spletni trgovini. Prijava je veljavna ob nakazilu zneska za delavnico, mesto pa bomo zadržali za 3 dni po prejemu naročila. Odpoved udeležbe je možna do 7 dni pred začetkom delavnice oz. tečaja. Za odpovedi zaračunavamo administrativne stroške v višini 10% cene. Več o tem preberi v splošnih pogojih.

Če se želiš prijaviti na več delavnic hkrati, mi prosim piši, da se dogovorimo za način plačila. Prav tako me kontaktiraj, če nisi prepričana, ali se boš delavnice uspela udeležiti, pa bi mesto rada samo rezervirala.

Ni dogodkov

mnenja

Lucija: “Upam, da se čim prej vidimo, ker so delavnice odlične in sem res sem zelo zadovoljna.”

Mateja: “Naj se ti še enkrat zahvalim za čudovit tečaj naravne aromakozmetike.”

Lucija: “Moram ti povedati, da sem zelo zadovoljna s tvojimi delavnicami in da sem dobila veliko informacij, ki jih v vseh knjigah ne dobiš naenkrat. Res pohvale in še tako naprej, to je prava pot za vse nas.”

Andreja: “Nina, zelo sem zadovoljna s tem tečajem. Prišla sem brez pričakovanj, ker sem bila že na več delavnicah in nisem dobila želenega znanja. Pri tebi pa sem res dobila konkretne informacije in odlično osnovo za izdelavo kozmetike.”

Jana: “Tvoje navdušenje nad izdelavo kozmetike in eteričnimi olji je preraslo name in kar ne morem nehati brati in ustvarjati. Hvala za strokovno voden tečaj in veliko informacij.”

Nataša: “Odlična izvedba delavnice! Veliko praktičnega dela je in všeč mi je, da sem lahko preizkusila toliko sestavin, zdaj bom lažje kupila tisto, kar mi je všeč.”

Anja: “Mislim, da mi po tem seminarju ne bo več treba nikoli kupiti darila za rojstni dan. Pa tudi kozmetike ne.:)”

Nakup sestavin

Na delavnici ali preko spleta po seminarju lahko kupiš sestavine z 10 % popustom. Vse sestavine v naši spletni trgovini so skrbno izbrane in najvišje kakovosti, preizkusila pa jih boš lahko na seminarju.

poglej v trgovino