Naravni šamponi, balzami in geli za prhanje

TRAJANJE: 17:00-21:00

KRAJ: Magnolija, Stoženska 11, Ljubljana

VODITELJICA: Mateja Podkrajšek

ZAHTEVNOST: za začetnike in izkušene formulatorje

POGOJ ZA UDELEŽBO: osnovno poznavanje naravne kozmetike

CENA: 67 €

Zaradi epidemiološke situacije je število udeležencev na delavnici omejeno na največ 6 oseb, kar nam omogoča varno in priporočeno distanco med udeleženci. Pri izvedbi delavnice se ravnamo v skladu s priporočili NIJZ.

Želiš izdelati naravno in organsko kozmetiko za nego las?

Verjetno ti ni tuje, da vsebujejo komercialni izdelki za nego las tako okolju kot lasišču neprijazne penilce. Nina in Mateja sva združili moči in preučili obsežen zalogaj penilcev na tržišču. Na delavnici predstavljava tiste, ki so enostavni za uporabo, nežni za kožo, a hkrati učinkoviti.

Delavnica je zate, če:

 • Si avanturistka in želiš samostojno formulirati inovativne izdelke za čiščenje in nego las.
 • Se ti zdijo komercialni izdelki preveč agresivni in iščeš blago, a učinkovito alternativo.
 • Bi rada pridobila strokovno znanje s področja, ki je v naravni kozmetiki še precej neraziskano.
 • Že imaš nekaj izkušenj s formuliranjem kozmetike in poznaš osnovne sestavine.

Vsebina delavnice:

 • Uvod v površinsko aktivne snovi (POS): kaj so, katere vrste POS poznamo, katere so dovoljene v certificirani organski kozmetiki.
 • Kako jih kombiniramo med seboj?
 • Aktivne učinkovine v šamponih/gelih.
 • Sredstva za balzamiranje las, nadomestki silikona in inovativne učinkovine v lasni kozmetiki.
 • Katera eterična olja, hidrolati in rastlinski izvlečki so primerni za različne tipe las?
 • Uporaba konzervansov.
 • Kako uravnamo pH.
 • Razlika med izdelavo gelov za tuširanje s površinsko aktivnimi snovmi ali po postopku umiljenja s kalijevim hidroksidom (na delavnici ne bomo delali po postopku umiljenja s kalijevim hidroksidom).
 • Formulacija šamponov za različne tipe las.
 • Formulacija gelov za tuširanje.
 • Formulacija gelov za čiščenje obraza.
 • Odišavljanje šamponov in gelov: različne kombinacije eteričnih olj.

Izdelala boš:

 • univerzalni šampon za vse tipe las
 • gel za tuširanje
 • balzam za lase

Delavnica je primerna za tiste, ki že imate izkušnje z izdelavo naravne kozmetike. Če si popoln začetnik, ti priporočam, da se najprej udeležiš delavnice Kreme od A do Ž.

Cena: 67 € (vključuje DDV)

Cena vključuje:

 • obsežno gradivo z recepturami
 • tri izdelke iz ekoloških sestavin
 • popust pri nakupu sestavin
 • aromatično čajanko
imaš vprašanja? piši mi!

Zaradi lažje organizacije in optimalne izvedbe delavnic smo se odločili, da uvedemo nov sistem prijav na delavnice. Prijaviš se s klikom na gumb PRIJAVI ME, ki te preusmeri k nakupu v spletni trgovini. Prijava je veljavna ob nakazilu zneska za delavnico, mesto pa bomo zadržali za 3 dni po prejemu naročila. Odpoved udeležbe je možna do 7 dni pred začetkom delavnice oz. tečaja. Za odpovedi zaračunavamo administrativne stroške v višini 10% cene. Več o tem preberi v splošnih pogojih.

Če se želiš prijaviti na več delavnic hkrati, mi prosim piši, da se dogovorimo za način plačila. Prav tako me kontaktiraj, če nisi prepričana, ali se boš delavnice uspela udeležiti, pa bi mesto rada samo rezervirala.

mnenja

Elena: “V novembru sem se udeležila vaše delavnice izdelave šamponov in gelov za tuširanje in bila je res odlična. Kljub temu, da sem popolni začetnik v izdelavi takšnih izdelkov, sem predavanju zlahka sledila, saj je bilo vse zelo nazorno in razumljivo opisano. Hvala za čudovito delavnico!”

Sara: “Zelo sem zadovoljna z izdelki, ki smo jih izdelali na delavnici. Še posebej šampon in balzam za lase sta zakon.”

Barbara: Še enkrat bi pohvalila včerajšnjo delavnico izdelave šamponov in gelov. Prišla sem malo v skrbeh, da bo to presegalo moje sposobnosti, odšla pa s polno mero znanja in ustvarjalne energije. Komaj čakam, da prispejo naročene sestavine, da bom lahko mešala in čarala :-).

Nataša: “Še enkrat hvala za vse, predvsem za lep popoldan, in če ne prej, se vidimo v februarju!”

Stanka: “Delavnica za izdelavo šamponov in gelov mi je bila zelo všeč. Niso me motili novi izrazi, saj so bili jasno razloženi, pa še natančna navodila imamo za domačo uporabo. Zelo zanimiv mi je bil tudi postopek za izdelavo tekočega mila, saj je drugačen od postopka trdih mil. Nisem ga še poizkusila narediti, upam da mi uspe še letos, da bom še koga razveselila z naravnimi izdelki. Delavnica mi je bila zelo všeč in voditeljica je krasna, veliko znanja in izkušenj ima, pa nič ji ni težko razložiti. Hvala za vse in veliko uspeha pri vašem delu. Prav gotovo se bom udeležila še kakšne delavnice.”

Janja: “Včerajšnja delavnica o šamponih in gelih za tuširanje – očarana 🙂 Glede na zahtevnost postopka in copranje, ki običajno poteka kar v naši kuhinji sem se odločila, da bodo moji izdelki bazirali kar na tenzidih, klasična kuha tekočih mil je zame prevelik zalogaj. Je pa mamljivo in morda nekoč. Odzivi ostalih udeleženk so bili podobni mojim, mi je bilo pa zanimivo prepoznavati njihova različna ozadja in izkušnje ter namen, s katerim so se delavnice udeležile. Vse pa smo odšle željne ustvarjanja :)”

Jelka: “To je zagotovo najboljši šampon, kar sem jih kdaj imela. Ni tistega občutka teže kot pri navadnih šamponih, res dober občutek. Tudi balzam deluje v hipu, ko ga naneseš na lase.”

Dermofeel® PR - NOVO-0

Posebno pozornost smo namenili izbiri sestavin

Z Matejo sva za delavnico izbrali najbolj priljubljene penilce v naravni kozmetiki, spoznala pa boš tudi številne aktivne učinkovine za nego in krepitev las. Kupiš jih lahko kar na delavnici in že naslednji dan začneš z ustvarjanjem. Širok nabor penilcev, ki so dovoljeni v naravni kozmetiki, je na voljo v spletni trgovini.

pokukaj v trgovino