2. simpozij naravne in ekološke kozmetike Ljubljana

IZZIVI FORMULIRANJA

TERMIN: 18.4.2020, 9:00-18:00

KRAJ: M Hotel, Derčeva ulica 4, Ljubljana

ORGANIZIRA: Magnolija, šola za aromaterapijo in parfumeristiko

CENA (z vključenim DDV):

145 € za prijave do 8.3.2020

165 € za prijave po 8.3.2020

CENA VKLJUČUJE:

 • vsa predavanja po programu
 • kosilo
 • kavo in čaj z ekološkimi dobrotami med odmori
 • gradivo (zbornik prezentacij v PDF)
 • potrdilo o udeležbi
 • bogata darilna vrečka
18 april

2. simpozij naravne in ekološke kozmetike “Izzivi formuliranja”

 18. 04. 2020 09:00 - 18:00  165,00 145,00

Največji dogodek s področja naravne in ekološke kozmetike v Sloveniji!

Po izjemni udeležbi in enkratnem vzdušju na lanskoletnem simpoziju z veseljem naznanjamo 2. simpozij naravne in ekološke kozmetike! Letošnja tema IZZIVI FORMULIRANJA je posebej mikavna za vse, ki sami formulirate naravne kozmetične izdelke in se v svojem kozmetičnem “laboratoriju” srečujete z nešteto vprašanji in težavami pri snovanju izdelkov, izbiri sestavin in postopku izdelave.

Najprej se vam izkreno zahvaljujem za včerajšnji dan. Dal mi je res ogromno; predvsem je bil dan poln informacij in zame nepozaben, ker sem ponovno našla upanje, “zagon”. Kar nisem vedela ali sanjam ali je to vendar res mogoče. Skratka … čudovito. Hvala celotnemu timu odličnih predavateljev. – Udeleženka simpozija 2019

Spodbujamo razvoj visoko kakovostne, etične naravne kozmetike iz obnovljivih virov!

Naravni kozmetični izdelki se v marsičem razlikujejo od sintetičnih; sestavine so dražje, hitreje pokvarljive in odvisne od “letine”; postopki izdelave so zahtevnejši, konzerviranje in stabilnost pa lahko postaneta prava nočna mora. Nikar ne mislite, da ste edini, ki se soočate s tovrstnimi težavami … 😉

2. simpozij naravne in ekološke kozmetike posvečamo izzivom formuliranja, z namenom, da med seboj iskreno podelimo svoje frustracije, izkušnje in predvsem rešitve. Skozi predavanja in diskusije boste v enem dnevu spoznali najbolj pereče težave, s katerimi se srečujejo tako domači kot profesionalni formulatorji naravne kozmetike. Tim uveljavljenih strokovnjakov in strokovnjakinj vas bo vodil skozi proces formulacije, od izbire sestavin, določanja koncentracij in ustreznega konzerviranja do zahtev in omejitev zakonodaje. S predavanji boste poglobili svoje strokovno znanje kozmetologije in prejeli inspiracijo za nove izdelke!

Simpozij ponuja ogromno možnosti za mreženje, druženje in sodelovanja. Ob kavi ali čaju in okusnem kosilu, ki nam ga pripravljajo v M Hotelu, bo pogovor lahkotnejši!

Simpozij je bil se ena potrditev, da volja in ljubezen zmore absolutno. Bilo je prekrasno in sem v zelji, da cakam tudi drugi simpozij. – Udeleženka simpozija 2019

Natečaj “Fresh”, izbor najboljšega novega izdelka leta

V letu 2019 se je na slovenskem trgu pojavilo lepo število svežih znamk naravne kozmetike, že obstoječe pa so svojo kolekcijo razširile z novimi, inovativnimi izdelki. Odločili smo se, da podpremo slovenske podjetnike in na simpoziju predstavimo njihove novosti.

Udeleženci simpozija boste lahko na enem mestu preizkusili nove izdelke in spoznali sveže koncepte, tako s področja formuliranja kot oblikovanja in embalaže. Izvedeli boste, katere znamke bodo oblikovale prihodnost naravne kozmetike v Sloveniji; ideje in mnenja boste izmenjali s kolegi in sodelovali pri izboru najboljšega novega izdelka leta 2019!

Zmagovalca bomo razglasili ob zaključku simpozija!

Poslanstvo in vizija simpozija

Naše poslanstvo je spodbuditi razvoj naravne in ekološke kozmetike, osvestiti o pomenu izbire ekoloških izdelkov in spodbuditi intergracijo različnih strokovnih področij kozmetologije.

Simpozij temelji na globalni viziji naravne in ekološke kozmetike. Gre za transformacijsko gibanje, ki v ospredje postavlja skrb za zdravje in okolje ter uporabo sodobnih tehnologij in inovativnih pristopov za najboljši izkoristek naravnih materialov.

Simpozij združuje uporabnike in izdelovalce naravne kozmetike, ustanovitelje kozmetičnih blagovnih znamk in strokovnjake tehničnih področij kot so farmacevti, kemiki, dermatologi. Cilj je spodbuditi diskusijo, deliti znanje in integrirati področja znotraj naravne kozmetologije.

Menim, da je simpozij presegel vsa pričakovanja, tako naša, kot verjetno tudi tvoja, kot organizatorki. Že sedaj se veselim prihodnjega simpozija, v kolikor že zbiraš kakšne “early bird” prijave, me lahko šteješ zraven! – Udeleženka simpozija 2019

Na dogodku je bilo odlično od začetka do konca. Od organizacije, pa predavanja, koncept dogodka, stojnice, okrogla miza, vse skupaj se je povezalo v lepo celoto. Vse skupaj je povezala se pozitivna energija med vsemi navzočimi, ki smo bili željni novega znanja, ki smo ga nato prejeli. – Udeleženka simpozija 2019

Program “Izzivi formuliranja”

8:30 – 9:00 Registracija

9:00 – 9:15 Uvodni pozdrav
Nina Medved

9:15 – 9:45 Novosti kozmetične zakonodaje 2020
Dr. Anja Menard Srpčič

Poznavanje kozmetične zakonodaje je ključno za razvoj izdelkov. Ker je na področju kozmetične zakonodaje z letošnjim letom nastopilo vrsto sprememb, smo povabili strokovnjakinjo dr. Anjo Menard Srpčič, da predstavi novosti, ki jih je potrebno upoštevati ob razvoju in pozicioniranju naravnih ter ekoloških kozmetičnih izdelkov.

9:45-10:30 Pet največjih napak formulatorjev naravne kozmetike
Mag. Tine Oblak

Kje se največkrat zatakne in na kaj moramo biti posebej pozorni pri formuliranju izdelkov? Mag. Tine Oblak bo predstavil razvoj kozmetičnega izdelka od snovanja recepture do postopka izdelave ter pri tem opozoril na ključne napake, ki so lahko usodne tako za varnost kot za kvaliteto vašega naravnega izdelka.

10:30 -11:00 Resnice in miti o kozmetično aktivnih sestavinah
Dr. Nina Kočevar Glavač

Bliskovit razvoj inovativnih kozmetično aktivnih sestavin kaže na trend visoko aktivne naravne in ekološke kozmetike, ki se po rezultatih lahko primerja s konvencionalno kozmetiko – ali jo celo prekaša. Da ni vse zlato, kar se sveti, bo na predavanju jasno in glasno dokazala dr. Nina Kočevar Glavač. Pojasnila bo, kaj moramo vedeti, preden aktivno sestavino vključimo v svoj izdelek, kako preverimo, v kakšni koncentraciji sploh deluje in ali lahko med seboj kombiniramo večje število aktivnih učinkovin.

11:00 – 11:30 Odmor za kavo in čaj

11:30 – 12:00 Kaj mora vsak formulator naravne kozmetike vedeti o laboratorijskih testih?
Mag. Tanja Židan

Naravni kozmetični izdelki so posebej izpostavljeni razvoju mikroorganizmov, spremembi izgleda, vonja ali celo barve. Tovrstni izdelki vsekakor ne sodijo na trgovinske poličke! Mag. Tanja Židan bo predstavila, katera testiranja so zahtevana za vse izdelke na trgu in katera so stvar naše odločitve. Predstavila bo mikrobiološko testiranje, izzivni test, stabilnostni test in testiranje učinkovitosti, s katerim dokažemo kozmetične trditve o učinkovanju na embalaži.

12:00 – 12:30 Globalni trendi in inovativne sestavine novega desetletja
Nina Medved

Statistika napoveduje, da bo trg naravne kozmetike leta 2025 vreden kar 25 miljard dolarjev. Toda ali imajo tudi majhni, neodvisni proizvajalci naravne kozmetike možnost, da delijo košček pogače z multinacionalkami – ali bodo zobali samo drobtinice? Nina Medved je utrinke z največjih svetovnih sejmov – Indie Beauty Expo v New Yorku, Vivaness v Nuerenbergu, CosmoProf v Bologni – povezala v trende, ki jih je smiselno vključiti v branding in načrtovanje izdelkov, če želite v novem desetletju blesteti na trgu.

12:30 – 14:00 Odmor za kosilo, druženje in povezovanje

14:00 – 14:45 Diskusija: Izzivi formuliranja
Mag. Tine Oblak, mag. Simona Mohar Karakatič, dr. Nina Kočevar Glavač in drugi

V pogovoru s strokovnjaki s področja formuliranja, certificiranja in zakonodaje se bomo dotaknili najbolj perečih vprašanj formuliranja; kaj pomeni, da je neka sestavina naravna; so naravne sestavine res bolj etične in varnejše od sintezno pridobljenih; zaradi katerih napak morajo formulatorji največkrat popravljati svojo recepturo, ko jo želijo spraviti na trg ali pridobiti certifikat naravne kozmetike. Cilj diskusije je prikazati korake za razvoj varnega, učinkovitega in etičnega naravnega proizvoda.

14:45 – 15:30 Diskusija: “Nova generacija ustanoviteljev” – pogovor z ustanovitelji novih blagovnih znamk naravne kozmetike
Darja Gornjak Korošec (Mayarula), Marjeta Dresar (Madres), Anja Bordon (Gaia Naturelle)

V zadnjih nekaj letih je v Slovenijo zajel val novih linij naravne kozmetike, s svežimi koncepti in idejami! Startupi in majhne, nišne linije predstavljajo “srce” kozmetične industrije. V svojo kozmetično linijo so vložili vso svojo strast, energijo in znanje, preprosto zato, ker verjamejo v svoje izdelke! V iskrenem pogovoru z “novo generacijo ustanoviteljev” bomo izvedeli, kaj jih motivira, kakšne so njihove izkušnje in načrti za prihodnost ter s kakšnimi izzivi se srečujejo na svoji poti.

15:30 – 16:00 Odmor za kavo in čaj

16:00 – 16:45 Formulacijski lab: Izdelava trdnega črnega šampona za mastne lase (praktični prikaz)
Jure Rainer

Izdelki s filozofijo “zero-waste” so med kupci čedalje bolj priljubljeni! Le kdo ne pozna priljubljenega črnega šampona za mastne lase znamke 4kdisandus? Jure Rainer bo ekskluzivno za simpozij izdal recepturo za šampon – da, povsem transparentno in brez skrivnosti! Skozi praktični prikaz izdelave šampona boste izvedeli, katere sestavine potrebujemo, kako vključiti aktivno oglje, kako poteka proizvodnja večjih količin in kako se je Jure lotil snovanja šampona, od ideje do izdelka.

16:45 – 17:15 Formulacijski lab: Testiranje rastlinskih olj

Kako se lotimo raziskovanja novih sestavin? Kot prvo – če je le mogoče – jo preizkusimo na koži. Udeleženci se bodo razdelili v skupine in preizkušali različna rastlinska olja. V pomoč jim bo obrazec za raziskovanje sestavin.

17:15-17:45 Predstavitev novih izdelkov 2019 in razglasitev zmagovalca natečaja “Fresh”

Simpozij bomo zaključili s svečano razglasitvijo najboljšega novega izdelka leta 2019. Sledilo bo žrebanje, v katerem bomo najbolj srečnim udeležencem simpozija podarili lepe nagrade.

Rada bi se ti zahvalila za odlično organiziran in izpeljan simpozij. Nad predavanji sem bila navdušena, posebej nad tem, kako znajo strokovnjaki s svojega področja približat temo, da je razumljiva in dojemljiva vsem. Vsa predavanja so bila odlična, dobljeno znanje neprecenljivo. Okrogla miza, iskrenost težav na njihovi poti in izkušnje pa enkratna! Skratka, simpozij, ki navduši in daje polet! – Udeleženka simpozija 2019

Cena (vključno z DDV): 145 € do 8.3., 165 € po 8.3.

Cena vključuje:

 • vsa predavanja po programu
 • okusno kosilo
 • kavo in čaje z ekološkimi dobrotami med odmori
 • gradivo (zbornik prezentacij v PDF)
 • potrdilo o udeležbi
 • bogato založeno darilno vrečko
imaš vprašanja? piši mi!
18 april

2. simpozij naravne in ekološke kozmetike “Izzivi formuliranja”

 18. 04. 2020 09:00 - 18:00  165,00 145,00

Celoten simpozij je bil odlično zastavljen, najbolj pa mi je bilo všeč spoznavanje predavateljev in razstavljalcev v živo ter izmenjava izkušenj med udeleženci (odmori za kave). 🙂 – Udeleženka simpozija 2019

Zakaj se udeležiti simpozija?

 • Poudarek letošnjega simpozija je na interaktivnosti – vsak udeleženec je hkrati tudi sokreator dogodka.
 • Spoznali boste trende, inovacije in nove izdelke v naravni kozmetiki.
 • Poklepetali boste z ljudmi, s katerimi delite iste interese, strasti in ideje.
 • Prejeli boste nove ideje in inspiracijo za razvoj vaših izdelkov.
 • Imeli boste ogromno priložnosti za klepet s strokovnjaki s področja formuliranja.

Na dogodku je bilo odlično od začetka do konca. Od organizacije, pa predavanja, koncept dogodka, stojnice, okrogla miza, vse skupaj se je povezalo v lepo celoto. Vse skupaj je povezala se pozitivna energija med vsemi navzočimi, ki smo bili zeljni novega znanja, ki smo ga nato prejeli. – Udeleženka simpozija 2019

Predstavitev predavateljev

Pogosta vprašanja

Kje lahko parkiramo?

Priporočamo parkiranje na parkirišču Šiška, 200 metrov od hotela. Celodnevno parkiranje stane 3 €. Več o parkiranju preberite tukaj.

Ali je mogoče naročiti vegetarijansko oziroma vegansko kosilo?

Seveda. Ob prijavi nam svoje želje sporočite na e-naslov trgovina@magnolija.si.

Ali se lahko udeležim samo enega predavanja?

Ne, predavanja so zastavljena kot celota in možno je zgolj plačilo za celoten simpozij.

Kakšni so pogoji plačila in vračila?

Vaše mesto je zagotovljeno ob plačilu celotnega zneska. Znesek v celoti povrnemo 30 dni po vaši prijavi oziroma največ 8 dni pred začetkom dogodka.

Ali udeleženci prejmejo gradivo?

Gradivo bo kot zbornik vseh predavanj na voljo v PDF-ju. Poslali vam ga bomo preko e-pošte.