Loading..

Izdelek je v košarici.Pričaraj si cvetoči vrt!

Vesna Lešnik Štefotič

Vesna je diplomirani aromapraktik (avstrijska nacionalna poklicna kvalifikacija za aromaterapevte). Svoje šolanje je končala na ugledni avstrijski akademiji Aromainfo.at pri Ingrid Karner. Gre za enega najbolj intenzivnih študijev aromaterapije v Evropi, ki zajema izobraževanje iz biokemije in botanike, anatomije in fiziologije, kozmetike, mikrobiologije in ekotrofologije ter aromamasaže. Šolanje poteka po britanskem kurikulumu in se zaključi z izpitom pod nadzorom zdravnika. Vesna svoje znanje nadgrajuje na naprednih seminarjih v Avstriji.

Kaj je magistro računalništva in infomatike, ki predava na fakulteti in je samostojna svetovalka na področju informatike, privedlo v svet aromaterapije?

»Pred dobrimi tremi leti sem se v Mariboru udeležila sklopa petih delavnic pod vodstvom Nine Medved. Uporaba eteričnih olj, hidrolatov in priprava različnih izdelkov (mazil za ustnice, dezodorantov, krem) za lastno uporabo je postala stalnica v mojem življenju. Učinkovitost teh čudežev narave me je navdušila pri spodbujanju dobrega počutja in zdravja, zato sem se odločila za profesionalni študij aromaterapije. Globlje ko raziskujem čudoviti svet naravnih vonjav, bolj sem navdušena nad možnostmi uporabe,« pravi Vesna.

V Magnoliji smo zelo veseli, da bo Vesna z nami deli tako strokovni pogled na aromaterapijo kot uporabo eteričnih olj v praksi po zgledu naših sosedov, pri katerih je aromaterapija že uveljavljena.

Izobraževanja:

  • Dipl. aromapraktik, Aromainfo.at , Gradec (profesionalno, mednarodno priznano in certificirano izobraževanje za aromaterapevta)
  • Rhythmisches Koerperbalancing mit oetherischen Oelen, Aromainfo.at, Gradec (napredni seminar energetske aroma masaže)
  • Aromaanwendungen in der Altenpflege, Aromainfo.at, Gradec (napredni seminar aroma nege starejših)

Vesna vodi ali sodeluje na naslednjih seminarjih/tečajih:

Aromaterapija v času grip in prehladov

Osnove aromaterapije

Aromanega starejših - napredni seminar

Tečaj formulacije naravne kozmetike

Tečaj aromaterapije in aromaprakse